KUČEVLJANI NA 39.MEĐUNARODNOM SAJMU TURIZMA U BEOGRADU
   21 Feb 2017, 20:14    Kučevo    Sat TV    Ljubiša Nastasijević


KUČEVLJANI NA 39.MEĐUNARODNOM SAJMU TURIZMA U BEOGRADU

Zbog zdrave prirode,speleološkog turizma,kulturnih manifestacija i odmora na selu radimo na planu efikasnije promocije Kučeva i čitavog ovog kraja a naš moto je  i izlazak na evropsku turističku scenu,jer imamo šta da ponudimo i pokažemo probirljivijoj evropskoj i svetskoj turističkoj klijenteli, kaže direktor   Turističke organizacije ove  zviške opštine Nebojša Brsanović . Opština Kučevo  će se zajedno sa ostalim opštinama iz Braničevskog okruga  predstaviti  na ovogodišnjem 39 Međunarodnog sajmu turizma koji će se održati od 23 do 26-og februara  u Beogradu.
            -Tom prilikom predstavićemo turističku ponudu naše Opštine, ali i jubilarnu, 50. Smotru narodnog stvaralaštva ,,Homoljski motivi’’ koja će se održati od 25 maja do 3.juna ove godine.Deo bogate tradicionalne kulture našeg kraja predstavićemo od četvrtlka do subote u polusatnim programima kao i našu tradicionalnu kuhinju i ostale potencijale našeg kraja,kaže Brsanović.
            U okviru turističke ponude na sajmu kučevljani će se predstaviti sa speleološkim turizmom i svojim velelepnim pećinama kao i sa nekoliko značajnih manifestacija u cilju očuvanja kulturne baštine i prirodnih vrednosti ovoga kraja. To su manifestacije ,Smotra izvornog narodnog stvaralaštva ,,Homoljski motivi’’koja ove godine slavi  jubilej-50 godina postojanja, Festival dečjeg folklora i  Međunarodni Festival Etnološkog filma ,,FESTEF’’.
            Nebojša Brsanović  je rekao da većina ljudi iz oblasti ugostiteljstva i turizma upoznato je sa  razvojem turističke ponude i na stvaranju preduslova za ubrzani ekonomski razvoj,posebno u oblasti turizma i formiranju turističko-kulturne ponude  kao značajne destinacije u Braničevskom okrugu i Srbiji. Opština Kučevo pre tri godine od EDEN-a( program Evropske komisije koji promoviše modele održivog razvoja turizma ) proglašena za izuzetnu turističku destinaciju Evrope.
           -Turizam je svakako ona privredna grana od koje građani opštine Kučevo mogu očekivati da veoma značajno utiče na smanjenje nezaposlenosti . Ovaj kraj je izuzetno bogat prirodnim potencijalima za speleološki turizam i mi ćemo učiniti sve što je u našoj moći da ga podignemo na najviši mogući nivo. Pećine Ceromošnja,Ravništarka i Dubočka predstavljaju pravo prirodno bogatstvo,nalaze se u ekološki zdravim sredinama i to nam daje za pravo da u bliskoj budućnosti,pogotovu zbog blizine Dunava,postanemo važna turistička destinacija u ovom delu Srbije,dodao je  Brsanović.
           Pored ovih pećina tu je i vila Kralja Aleksandra koja se nalazi u selu Neresnica.  Na ulazu u Kučevo postaji i Potajnica koja je svetski fenomen po lepoti koju je stvorila priroda i uskoro će početi  radovi na njenom uređenju. Bogatsvo što nam je priroda darovala mnoge bi sredine poželele da imaju, zato planiramo da u narednom periodu ovo uredimo i tako obogatimo našu turističku ponudu. Turistička organizacija Kučeva  privodi  kraju izgradnju i  jednog od mnogobrojnih projekata  Multifunkcionalnog turističkog centra-Vidikovac Jelena Stena,a u planu je i igradnja biciklističke staze od pećine Ravištarka do vrha Štubelj  u dužini od 15 kilometara.
           Nekoliko važnih  projekata pokrenuće  regionalnu strategiju razvoja turizma kao i zajednički nastup na domaćem i inostranom tržištu,gde opština Kučevo vidi svoju razvoju šansu i bolji život njenih građana.
 Lj.NastasijevićSlične vesti

Homoljski kraj najposećeniji u poslednje dve godine

31 Mar 2022, 11:56

Na 43. Međunarodnom sajmu turizma, održanom od 24. do 27. marta u Hali 4 Beogradskog sajma, svoju bogatu turističku ponudu…

Javne ličnosti promovisale Požarevac na Međunarodnom sajmu turizma

26 Mar 2022, 11:45

Turistička organizacija grada Požarevca predstavila se na 43. Sajmu turizma u Beogradu. Pored brojnih izlagača iz zemlje…

Ambiciozni plan nastupa Turističke organizacije Požarevac na sajamskim manifestacijama

22 Feb 2022, 13:14

Turistička organizacija grada Požarevca ove godine planira da svoju ponudu prezentuje na sajamskim manifestacijama, kako…

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

ZdravljeNakon "mirne" faze,…

Nakon „mirne“ faze, prema poslednjim informacijama, raste broj novoobolelih od…

24 Jun 2022, 13:03

Vremenska prognozaPROGNOZA ZA SUBOTU, 25. Jun 2022.

SRBIJA: U subotu vrlo toplo i pretežno sunčano pre podne, a popodne…

24 Jun 2022, 11:48

DruštvoŽetva ozimih strnih žita

Protekle sedmice u Braničevu su pali prvi otkosi ječma, a požnjevena je i po koja parcela…

24 Jun 2022, 11:37

Kursna lista