Kruna uspeha nove EK - članstvo zemalja ZB u EU
   11 Sep 2019, 12:51        TANJUG    Maja Kostić


Kruna uspeha nove EK - članstvo zemalja ZB u EU

Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović, očekuje da će nova Evropska komisija koju predvodi Ursula fon der Lajen biti uspešna i da će njihov uspeh biti krunisan i teritorijalnim kompletiranjem Evrope - punopravnim članstvom zemalja zapadnog Balkana.Ona očekuje i da će se odmah nakon izbora u Prištini Evropska komisija fokusirati na pregovore Beograda i Prištine i postizanje kompromisnog rešenja za Kosovo.

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je da je teroristički napad na Njujork 11. septembra opomena čovečanstvu o tome kolika opasnost preti od terorista i upozorila da niko ne sme da drži zatvorene oči na to da se na Kosovu i dalje organizuju teroristi koji se bore u ratovima i učestvuju u sukobima na Bliskom istoku.
"Teroristi su pre 18 godina u stravičnom napadu ubili tri hiljade ljudi u Njujorku, ubili su 344 ljudi, od kojih 186 dece, u ruskoj školi u Beslanu, ubijali su ljude u Parizu, Briselu, Berlinu i dalje ubijaju ljude širom sveta. Terorizam je globalna pretnja protiv koje svaka zemlja mora da se bori, da se bori svakog dana, kao što čitav svet mora da osudi sve one koji podržavaju teroriste", istakla je Mihajlovićeva.


Potpredsednica Vlade Zorane Mihajlović rekla je danas, komentarišući izjavu Sulejmana Ugljanina o statusu Sandžaka, da su Bošnjaci naši prijatelji i da je dosta s retorikom mržnje i prošlosti.
„Bošnjaci su naši prijatelji i ravnopravni građani Srbije. Smatram da je nedopustivo i opasno širiti mržnju, jer to utiče na odnose među narodima, a, složićemo se, dosta je bilo netrpeljivosti na ovim prostorima“, rekla je Mihajlovićeva, navodi se u saopštenju iz njenog kabineta.

 Slične vesti

Od 1. januara indeksacija penzija po švajcarskoj formuli

6 Dec 2019, 12:42

Poslanici Skupštine Srbije usvojili su danas izmene i dopune Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju kojima se od 1.…

Redefinisanje rokova za primenu zakona o platama

2 Dec 2019, 12:41

Skupština Srbije počela je raspravu o izmenama Zakona o platama u javnim agencijama i drugim organizacijama, o sistemu plata…

Vulin u Oslu

2 Dec 2019, 12:35

Srbija je vojno neutralna zemlja i neće ulaziti u NATO niti bilo koji drugi vojni savez, poručio je danas ministar odbrane…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

KulturaKNJIŽEVNO VEČE: PROMOCIJA ČASOPISA…

SAVEZ POTOMAKA RATNIKA SRBIJE 1912-1920., UDRUŽENJE POTOMAKA  RATNIKA 1912-1920.GRADSKA…

12 Dec 2019, 22:36

DruštvoPROMOCIJA KNJIGE STRANAC U SOPSTVENOJ…

U SVEČANOJ SALI NARODNE BIBLIOTEKE ILIJA M PETROVIĆ PREDSTAVLJENA JE KNJIGA  STRANAC…

12 Dec 2019, 15:12

DruštvoNOVI DISPEČERSKI CENTAR VI BTO…

U OKVIRU IZGRADNJE NOVOG ŠESTOG BTO SISTEMA, U DELU ELEKTROPROJEKTOVANJA „PAKETA…

12 Dec 2019, 15:03

Kursna lista