KONKURS ZA STIPENDIJE  STUDENTIMA
   13 Oct 2017, 9:40    Veliko Gradište    Opština Veliko Gradište    Ljubiša Nastasijević


KONKURS ZA STIPENDIJE STUDENTIMA

Opština Veliko Gradište raspisala je konkurs za dodelu stipendija.studentima za školsku 2017/2018. godinu i Iz budžeta finansiraće  se 14 studenata raznih zanimanja.      
  
Kandidati bi trebalo da studiraju naFilozofskom fakultetu (odsek arheologija), Fakultetu primenjenih umetnosti (konzervacija i restauracija), Visokoj turističkoj školi strukovnih studija, Medicinskom fakultetu (doktor medicine), Filološkom fakultetu (odsek grčki jezik), Fizičkom fakultetu ili Prirodno matematičkom fakultetu (odsek fizika) i Farmaceutskom fakultetu (studijski program farmacija).
        Takođe, bez obzira na to koji su fakultet i smer upisali, biće finansirana dva redovna studenta sa invaliditetom i pet redovnih studenata iz osetljivih društvenh grupa koji prvi put upisuju zimski semestar godine koju studiraju. Pravo na stipendiju mogu ostvariti redovni studenti koji prvi put upisuju zimski semestar godine koju studiraju, sa područja opštine Veliko Gradište.
           Stipendija se ne može koristiti za ponovljenu godinu studije na istom ili drugom fakultetu.Studenti koji koriste studentski kredit ili stipendiju od drugih preduzeća i ustanova i po osnovu Zakona o učeničkom i studentskom standardu, ne mogu biti korisnici stipendije.
            Dodeljena stipendija, pripada studentu od dana zaključenja Ugovora o stipendiranju, pa do isteka roka predviđenog ugovorom.Student koji prekine školovanje dužan je da vrati primljen iznos stipendije  sa odgovarajućom važećom kamatom.

               Po završetku studija stipendista je dužan da prihvati zapošljavanje na području opštine Veliko Gradište, ukoliko postoji slobodno radno mesto, najmanje onoliko godina koliko je koristio stipendiju. Rok za prijavljivanje na Konkurs otvoren je  zaključno sa danom 26.10.2017. godine.
         Prijava i ostala konkursna dokumentacija za dodelu stipendija podnosi se Opštinskoj upravi opštine Veliko Gradište – Odeljenju za opštu upravu, sa naznakom „Prijava na konkurs za dodelu stipendije“.
Lj.Nastasijević
Izvor.Opština Veliko Gradište
 Slične vesti

MEĐUNARODNA RADIONICA DANUrB U GOLUPCU

15 Oct 2017, 19:54

U Golupcu  se od danas pa do utorka 17-og ovog meseca održava Međunarodna radionica DANUrB u okviru međunarodnog projekta…

OBELEŽEN DAN VISOKE TEHNIČKE ŠKOLE

13 Oct 2017, 14:26

VISOKA TEHNIČKA ŠKOLA STRUKOVNIH STUDIJA POŽAREVAC OBELEŽILA JE DAN ŠKOLE DODELOM DIPLOMA I DODELOM NAGRADA…

OČEKUJE NAS OTVORENI DAN INSTITUTA

20 Sep 2017, 10:54

U bliskoj budućnosti,tačnije početkom novembra održaće se manifestacija OTVORENI DAN INSTITUTA SRBIJE.Manifestacija koje…

Pretraga

Danas na programu

08:19

Top 5

08:54

Hrana i Vino

09:16

Sofija Loren

10:07

Dvojac bez kormilara

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

PolitikaSTEFANOVIĆ I KIF O BORBI PROTIV…

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović…

17 Oct 2017, 15:26

PolitikaĐURIĆ: NAJVAŽNIJA RASPRAVA KOJU…

Cilj osnivanja Radne grupe za podršku unutrašnjem dijalogu o Kosovu i Metohiji…

17 Oct 2017, 15:20

PolitikaČEPURIN I VUČIĆ O REŠAVANJU STATUSA…

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Čepurinom koji…

17 Oct 2017, 15:17

Kursna lista