KONKURS ZA STIPENDIJE  STUDENTIMA
   13 Oct 2017, 9:40    Veliko Gradište    Opština Veliko Gradište    Ljubiša Nastasijević


KONKURS ZA STIPENDIJE STUDENTIMA

Opština Veliko Gradište raspisala je konkurs za dodelu stipendija.studentima za školsku 2017/2018. godinu i Iz budžeta finansiraće  se 14 studenata raznih zanimanja.      
  
Kandidati bi trebalo da studiraju naFilozofskom fakultetu (odsek arheologija), Fakultetu primenjenih umetnosti (konzervacija i restauracija), Visokoj turističkoj školi strukovnih studija, Medicinskom fakultetu (doktor medicine), Filološkom fakultetu (odsek grčki jezik), Fizičkom fakultetu ili Prirodno matematičkom fakultetu (odsek fizika) i Farmaceutskom fakultetu (studijski program farmacija).
        Takođe, bez obzira na to koji su fakultet i smer upisali, biće finansirana dva redovna studenta sa invaliditetom i pet redovnih studenata iz osetljivih društvenh grupa koji prvi put upisuju zimski semestar godine koju studiraju. Pravo na stipendiju mogu ostvariti redovni studenti koji prvi put upisuju zimski semestar godine koju studiraju, sa područja opštine Veliko Gradište.
           Stipendija se ne može koristiti za ponovljenu godinu studije na istom ili drugom fakultetu.Studenti koji koriste studentski kredit ili stipendiju od drugih preduzeća i ustanova i po osnovu Zakona o učeničkom i studentskom standardu, ne mogu biti korisnici stipendije.
            Dodeljena stipendija, pripada studentu od dana zaključenja Ugovora o stipendiranju, pa do isteka roka predviđenog ugovorom.Student koji prekine školovanje dužan je da vrati primljen iznos stipendije  sa odgovarajućom važećom kamatom.

               Po završetku studija stipendista je dužan da prihvati zapošljavanje na području opštine Veliko Gradište, ukoliko postoji slobodno radno mesto, najmanje onoliko godina koliko je koristio stipendiju. Rok za prijavljivanje na Konkurs otvoren je  zaključno sa danom 26.10.2017. godine.
         Prijava i ostala konkursna dokumentacija za dodelu stipendija podnosi se Opštinskoj upravi opštine Veliko Gradište – Odeljenju za opštu upravu, sa naznakom „Prijava na konkurs za dodelu stipendije“.
Lj.Nastasijević
Izvor.Opština Veliko Gradište
 Slične vesti

NOVE STIPENDIJE ZA MLADE KADROVE

14 Feb 2018, 20:22

Scaron;estoro studenata,od kojih su dva polaznika master  i četiri na osnovnim akademskim studijama koji su ispunili…

GRAD STIPENDIRA STUDENTE

26 Jan 2018, 14:21

U SVEČANIM SALONIMA GRADSKOG ZDANJA, GRADONAČELNIK POŽAREVCA JE POTPISAO UGOVORE O STIPENDIRANJU STUDENATA ČIJE JE MESTO…

NOVE STIPENDIJE ZA STUDENTE

13 Dec 2017, 11:58

Opština Veliko Gradište raspisala je i drugi konkurs za dodelu  još sedam stipendija studentima…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoVELIKO GRADIŠTE U AKCIJI SAT ZA…

   Povodom predstojeće svetske akcije“Sat za planetu – Eart Hour“,u…

23 Mar 2018, 15:56

DruštvoSAJAM OBRAZOVANJA U POŽAREVAČKOJ…

ODRŽAN JE SAJAM OBRAZOVANJA U POŽAREVAČKOJ GIMNAZIJI NA KOME SE PREDSTAVIO VELIKI BROJ DRŽAVNIH…

23 Mar 2018, 13:35

SportU NEDELJU UTAKMICA MRK POŽAREVAC…

Obaveštavamo Vas da će se u NEDELjU 25.03  2018 god. u KSC Požarevac …

23 Mar 2018, 11:11

Kursna lista