Konkurs za buduće  lidere zdrave hrane
   26 Aug 2020, 9:23    Beograd    agronews    Elena Marjanović


Konkurs za buduće lidere zdrave hrane

Asocijacija za promociju srpske hrane raspisala je  nacionalni konkurs za buduće lidere domaće hrane
 Asocijacija za promociju srpske hrane pozvala je mlade proizvođače hrane koji imaju inovativni visokokvalitetni prehrambeni proizvod, kao i mlade pojedince koji imaju ideju za takav proizvod i žele da se upuste u proizvodnju, da učestvuju na nacionalnom konkursu za buduće lidere domaće hrane
– Najboljim prijavama ćemo pružiti podršku pri daljem razvoju, u vidu dizajniranja jedinstvene etikete proizvoda, povezivanja sa predavačima, savetodavcima kao i kroz druge vidove ohrabrenja i podsticaja – navodi se na sajtu Asocijacije.
Konkurs za prijavu i dostavljanje proizvoda otvoren je do 1. oktobra 2020. godine, a na njemu mogu da učestvuju studenti, srednjoškolci, ali i mladi profesionalci iz postojećih poljoprivrednih gazdinstava i malih preduzeća iz industrije do 35 godina, koji su državljani Srbije.
Uslovi konkursa: Proizvod mora da bude namenjen ishrani ljudi,  inovativan u jednom ili više pogleda u odnosu na slične proizvode na tržištu. Sama inovacija se može odnositi na idejno rešenje i/ili tehnološki aspekt i/ili formulaciju i/ili pakovanje proizvoda i sl.
 Proizvod mora da bude proizveden u Srbiji, da ima dokumentaciju o poreklu sirovine. Poželjno je da proizvodi ne sadrže veštačke boje, arome, konzervanse. Proizvod mora da bude zdravstveno ispravan i u skladu sa važećom legislativom
Prijave će ocenjivati stručna komisija koju čine predstavnici Asocijacije za promociju srpske hrane i Udruženja prehrambenih tehnologa Srbije.
Tri najbolje prijave (najinovativniji, najkvalitetniji proizvod, s najvećim tržišnim potencijalom) biće nagrađene jedinstvenim dizajnom etikete za proizvod.
Projekat “Budućnost srpske industrije hrane” sprovodi Asocijacija za promociju srpske hrane, a finansira Ministarstvo omladine i sporta.



Slične vesti

Hleb sve manje jedemo - hoće li smanjena potrošnja uticati na proizvodnju pšenice u budućnosti

27 Mar 2024, 11:23

Podaci pokazuju da se u periodu od 2006. do 2022. godine potrošnja hleba po glavi stanovnika u Srbiji gotovo prepolovila.…

Ko sme, a ko ne sme da posti - iz ugla medicine

18 Mar 2024, 9:45

Počeo je Vaskršnji post koji će trajati sedam nedelja. To je inače najduži post u toku godine, pa su izbor i način…

Da li je vino zaista od grožđa, a sir od mleka - možemo li verovati deklaracijama

2 Mar 2024, 9:49

Najčešće se potrošači obmanjuju kada su u pitanju sokovi, kafa, sir, rakija, vino. Istraživanje Klastera "Ujedinjeni za…

Postavite komentar



    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

SportČetvrtfinale play off-a SLS: Mladi…

Odbojkaši Mladog radnika u suboru igraju drugu četvrtfinalnu utakmicu play off-a sa …

28 Mar 2024, 13:23

DruštvoU Braničevskom okrugu od početka…

Od septembra prošle godine, kada je pojačan nadzor nad obolevanjem od velikog kašlja,…

28 Mar 2024, 11:36

PolitikaPetković: Odluka o preporuci za…

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković poručio je, povodom jučerašnje…

28 Mar 2024, 11:30

Kursna lista