Konkurs Galerije moderne umetnosti Narodne biblioteke u Golupcu
   18 Oct 2023, 13:54    Golubac    Tv SAT    Ljubiša Nastasijević


Konkurs Galerije moderne umetnosti Narodne biblioteke u Golupcu

Narodna biblioteka "Veljko Dugošević" iz Golupca raspisala je  konkurs za samostalne, autorske, kustoske i kolektivne izložbe i projekte za izlaganje  u Galeriji moderne umetnosti u 2024. godini Za konkurs je neophodno dostaviti opis projekta - koncepciju izložbe sa tehničkim opisom;vizuelnu dokumentaciju-do 10 ilustracija projekta sa kojim se konkuriše;profesionalnu biografiju (CV) sa kontakt e-mail adresom i brojem telefona.


Prijave će razmatrati Umetnički savet Galerije moderne umetnosti, koji je imenovan na period od 2023. do 2025. godine, u sastavu: Dragan Despot Đorđević - književnik; Bojan Veljković - master primenjeni umetnik I Miloš Đuran - doktorant primenjene umetnosti.

Svi učesnici će o rezultatima konkursa biti obavešteni imejlom, a rezultati će biti objavljeni i na sajtu biblioteke, Feksbuk stranici i posredstvom medija, a najkasnije do 20. decembra 2023. godine.
Pravo učešća imaju svi likovni i primenjeni umetnici.Organizator obezbeđuje:Katalog - flajer (a4 format, sa jednim ili dva savijanja, obostrani kolor);Koktel na dan otvaranja,organizaciju - postavljanje radova, reklamu i marketing događaja, izradu plakata i pozivnica.

Autor izložbe donira jedno svoje delo za potrebe stalne izložbene postavke.Slanjem prijave mejlom autor prihvata sve odredbe likovnog konkursa.
         Galerija moderne umetnosti, koja radi u sastavu Narodne biblioteke "Veljko Dugošević" Golubac, osnovana je 2022. godine i jedan je od izlagačkih prostora u Srbiji koji se bavi afirmacijom, prezentacijom, produkcijom savremene vizuelne umetnosti.Galerija moderne umetnosti, učestvujući u jednom predstavljanju savremenih umetničkih izraza nastoji da doprinese decentralizaciji kulture, ravnomernom regionalnom razvoju i da bude prepoznata kao mesto koje na profesionalan način omogućava predstavljanje umetničkih i kustoskih projekata, kao i producijski centar koji doprinosi razvoju savremene umetnosti i inovativnih umetničkih praksi, sa posebnim zadatkom osnaživanja lokalne likovne scene.
Prijave treba dostaviti isključivo elektronskim putem na adresu  modernagalerijagolubac@gmail.com
 Slanjem prijave mejlom autor prihvata sve odredbe likovnog konkursa.Kontakt za dodatne informacije: 060 / 678 70 70 ,svakog radnog dana  u periodu od 10 do 13 časova.

Izvor.Biblioteka ,,Veljko Dugošević'' Golubac Slične vesti

Za realizaciju programa za socijalno uključivanje Roma i Romkinja iz budžeta Grada pet miliona dinara

10 Jan 2024, 12:24

Za realizaciju Programa za socijalno uključivanje Roma i Romkinja Grada Požarevca za period od 2024. do 2026. godine, …

Javni konkurs za programe udruženja građana

10 Jan 2024, 10:56

U Velikom Gradištu raspisan je javni konkurs za podsticanje programa ili nedostajućeg dela sredstava za finansiranje…

Javni poziv za projektno finansiranje privatnog i akademskog sektora

16 Dec 2023, 11:00

Fond za inovacionu delatnost otvara drugi javni poziv za projektno finansiranje privatnog i akademskog sektora Srbije sa…

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoGolubačkim komunalcima 12 miliona…

Opština Golubac dobila je bespovratna sredstava u iznosu od 7. miliona  dinara…

20 Feb 2024, 13:44

Vremenska prognozaPrognoza za sredu, 21. Februar…

SRBIJA: U sredu promenljiva oblačnost sa povremenom slabom kišom…

20 Feb 2024, 12:25

DruštvoDinić: Ne možemo još uvek da zatvaramo…

Dok se ne reši pitanje regionalne deponije, otpad iz Požarevca i Kostolca biće deponovan…

20 Feb 2024, 12:25

Kursna lista