Kongresmen Ted Po pozvao Srbiju da razmotri partnerstvo
   11 Feb 2019, 11:56        n1 info    Maja Kostić


Kongresmen Ted Po pozvao Srbiju da razmotri partnerstvo

Kongresmen iz Teksasa Ted Po, dugogodišnji predsednik Srpskog kokusa, nedavno je pohvalio predsednika Srbije Aleksandra Vučića pred Kongresom SAD-a "za rukovodstvo i napore u borbi protiv transnacionalnog kriminala", saopštila je organizacija Crime Stoppers Global Solutions.   Kako se navodi u saopštenju, Po je podstakao Vučića i Vladu Srbije da razmotre partnerstvo sa CSGS kako bi se uspostavio njihov program borbe protiv transnacionalnog kriminala u Srbiji.
Misija CSGS je proaktivna borba protiv transnacionalnog kriminala kao što su trgovina ljudima, terorizam, nezakonita trgovina, nelegalno trgovanje oružjem, krijumčarenje narkotika i kibernetički kriminal.
ilj je formiranje lokalne organizacije, kao što je CSGS Srbija, koja bi blisko sarađivala sa vladinim agencijama, građanima, medijima i nevladinim sektorom, u borbi protiv teških transnacionalnih kriminalnih aktivnosti, piše u saopštenju."Kao snažnog lidera i visoko cenjenog stručnjaka za američko-srpske odnose, stavovi američkog Kongresmena Teda Poa imaju veliku težinu u našoj vladi - u Kongresu, u Beloj kući i Stejt departmentu", rekao je Džim Fuda, koosnivač i podpredsednik CSGS.
Teksaški poslanik nije samo stručnjak za Srbiju, već je i stručnjak za borbu protiv terorizma i transnacionalnog kriminala. Po je bio predsednik Pododbora za terorizam, neproliferaciju i trgovinu u Odboru za spoljne poslove i član Pododbora za kriminal, terorizam i bezbednost u Pravosudnom odboru u Kongresu SAD-a.

U tim kapacitetima on je doprineo u liderstvu i formulisanju američke politike za borbu protiv terorizma i transnacionalnog kriminala, uključujući i Balkan", podseća se u saopštenju, uz zahvalnost predsedniku Vučiću, ministru unutrašnjih poslova Nebojši Stefanoviću i kabinetu premijerke Ane Brnabić na razmatranju mogućeg partnerstva.



Slične vesti

Vuletić: Nivo radijacije merimo 24 sata dnevno, kontorlišu se i vazduh i hrana

23 Feb 2024, 10:52

Detaljnijih informacija o curenju nuklearnog materijala kod Temišvara nema i to je znak da nema opasnosti po stanovništvo,…

Srbija izdvaja milijarde dinara za odlaganje pepela, a može da postane "zlatni grumen"

7 Jan 2024, 9:22

Pepeo, šljaka i gips su produkti rada naših termoelektrana. Srbija izdvaja milijarde dinara za odlaganje pepela,…

Aneta Vladimir: Nije bilo zahteva da se Kameni cvet u Jasenovcu stavi na Uneskovu listu svetske baštine

9 Dec 2023, 9:42

Aneta Vladimir iz Srpskog narodnog vijeća negirala je navode o zahtevu da se spomenik "Kameni cvet" u Jasenovcu nađe na…

Postavite komentar



    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

SportČetvrtfinale play off-a SLS: Mladi…

Odbojkaši Mladog radnika u suboru igraju drugu četvrtfinalnu utakmicu play off-a sa …

28 Mar 2024, 13:23

DruštvoU Braničevskom okrugu od početka…

Od septembra prošle godine, kada je pojačan nadzor nad obolevanjem od velikog kašlja,…

28 Mar 2024, 11:36

PolitikaPetković: Odluka o preporuci za…

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković poručio je, povodom jučerašnje…

28 Mar 2024, 11:30

Kursna lista