KONCERT U SUSRET PROLEĆU FOLKLORNOG ANSAMBLA CENTRA ZA KULTURU KUČEVO
   12 Mar 2017, 14:08    Kučevo    Sat TV    Ljubiša Nastasijević


KONCERT U SUSRET PROLEĆU FOLKLORNOG ANSAMBLA CENTRA ZA KULTURU KUČEVO

  Folklorni ansambl Centra za kulturu ,,Veljko Dugošević’’ naredne subote 18.  marta povodom dolaska proleća održaće samostalni  koncert " U susret proleću " u Kučevu.


          U okviru Centra za kulturu ,,Veljko Dugošević’’ postoji i radi folklorni ansambl koji je nastao iz ideje da grad koji ima tako značajnu smotru kakva je „Homoljski motivi“ koja ove godione slavi svoj jubilej,50.godina postojanja,treba i mora da ima i svoj folklor. Prvi koncert ansambl je održao pre više od 25 godina. Od tada do danas, kroz ansambl je prošlo preko 300 mladih ljudi. Sa njima je radilo više umetničkih rukovodilaca , ali i najznačajnija srpska koreografska imena.


           -Ansambl neguje igru, pesmu i svirku iz svih krajeva Srbije, a okosnicu repertoara čine izvorne igre i igre u koreografiji.Članovi ansambla učestvovali su na svim značajnijim saborima i smotrama u Srbiji. Više puta su gostovali na manifestacijama i van granica naše zemlje kao što su Austrija, Grčka i Crna Gora i održali na desetine celovečernjih koncerata, kaže direktorka Jasmina Blagojević.


              Danas Folklorni ansambl Centra za kulturu Kučevo broji preko 100 članova svrstanih u tri igračka ansambla: izvođački, omladinski i dečiji, zatim orkestar, i solisti pevači i svirači.


              Ansambl, brojnim nagradama i stotinama koncerata, svrstao se među najuspešnije ansamble u opštini Kučevo i okruženju, a širom sveta preneo bogastvo našeg folklora i posebnu pažnju posvećuje najmlađima. Decenijama unazad Centar za kulturu „Veljko Dugošević“ u Kučevu stvara i neguje kulturni identitet po čemu je opština Kučevo nadaleko prepoznatljiva kao čuvar tradicije i kulturne baštine naroda ovoga kraja.Folklorni ansambl Centra za kulturu svakako je je jedan od stubova na kojima počiva očuvanje folklora, negovanje izvornosti i običaja.


              Folklorni ansambl Centra za kulturu ,,Veljko Dugošević’’ naredne subote 18.  marta povodom dolaska proleća održaće samostalni  koncert " U susret proleću " a gosti su ,Gradsko pevačko društvo,Kulturna umetnička društva " Stara Vlajna "iz  Neresnice i " Rusaljka "iz Duboke.Nastupiće i voklani instrumentalisti i solisti.
 

Subota, 18.mart 2017. godine
19.00 časova Velika sala Centra za kulturu Kučevo
Ulaznica 150,00 dinara
 
 Lj.Nastasijević
 
 Slične vesti

POŽAREVAC DANCE OPEN FEST

29 Nov 2016, 11:29

U nedelju, 27. novembra održan je treći po redu “POŽAREVAC DANCE OPEN FEST” u Hali sportova u Požarevcu na kome…

Oktobarske predstave u Centru za kulturu u Požarevcu

18 Oct 2016, 13:41

Bogat pozorišni program u Centru za kulturu u Požarevcu očekuje nas do kraja oktobra. Po scenariju Milana Nikolića "Izvinjavamo…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoVulin: Vojna neutralnost je naš…

Vojna neutralnost je naš najčasniji izbor, kaže ministar odbrane i predsednik Pokreta…

27 May 2020, 13:29

DruštvoMinistar Ljajić: Nadam se da odluka…

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić rekao je da se nada da odluka Crne…

27 May 2020, 13:27

DruštvoKredit Svetske banke od 100 miliona…

Svetska banka odobrila je Srbiji kredit od 100 miliona dolara za borbu protiv koronavirusa.…

27 May 2020, 13:26

Kursna lista