KOMPLEKS TVRĐAVA GOLUBAČKI GRAD  U MARTU OTVARA  VRATA ZA POSETIOCE
   27 Feb 2017, 9:52    Golubac    Sat TV    Ljubiša Nastasijević


KOMPLEKS TVRĐAVA GOLUBAČKI GRAD U MARTU OTVARA VRATA ZA POSETIOCE

Turistička organizacija opštine Golubac ovogodišnji  39.Međunarodni sajam turizma koji je završen u Beogradu  iskoristila  je da najavi otvaranje kompleksa ,,Tvrđava Golubački grad’ gde će turistima  od 15.marta biti otvorena vrata Vizitorskog centra,kao i Arheološkog parka,dok će  sama tvrđava i ove godine zbog radova biti zatvorena za posetioce.
 

 
Štand Turističke organizacije Golubac posetio je i načelnik Braničevskog upravnog okruga Aleksandar Đokić koji je rekao da realizacijom IPA projekta prekogranične saradnje Srbija-Rumunija i završetkom obnove Golubačke tvrđave,Opština Golubac će biti značajna turistička destinacija na ovom delu Dunava.


       -Završetkom tvrđave i realizacijom IPA projekta koji ulazi punom snagom i malogranični promet sa Rumunijom koji se uspostavlja i svojim nastupom ovde,ima velike šanse da privuče izuzetno veliki broj turista. Nadam se da će to biti još više moguće kada bude završena Golubačka tvrđava,jer to onda prrava šansa za ekspanziju turizma,pored prirodnih lepota koje ima,pored istorijskih znamenitosti,manastira,zdrave hrane,mislim da su najveće šanse ove Opštine,a uz elektroprivredu i Braničevskog okruga,rekao je načelnik Braničevskog upravnog okruga,Aleksandar Đokić.
 

Jelena Petrović,vd direktora Turističke organizacije Golubac kaže da  pored našeg glavnog brenda, Golubačke tvrđave, predstavićemo  i značajne manifestacije na jedan poseban način, kroz prizmu mladih naših stvaraoca i kako oni kao promoteri vide svoj grad Golubac. Ove godine, prvi put na sajmu predstavlja svoju aktivnost i ponudu za odmor i rekreaciju i Biciklistički klub Golubac. A tu je i ponuda vožnje na  Dunavu  brodićem.


         -Brošura govori o sjajnim mladim ljudima koji žive i rade u Golupcu,koji stvaraju u Golupcu i kojima su Golubac,Dunav i priroda ispiracija.Mi smo kroz njihove priče hteli da pozovemo ljude da dođu u Golubac,da nas posete,da plove Dunavom i uživaju u našim manifestacijama,da priobaju našu poznatu golubačku riblju čorbu.Želimo da da oni i sami osete ono što nas inspiriše da ostanemo ovde i razvijamo turističku ponudu ovog kraja,rekla je Jelena Petrović,vd direktora Turističke organizacije Golubac.


          Opština Golubac je stateški partner u projektu DANU rB finansiran od strane Duanvskog programa koji obuhvata više od 40 organizacija,a njego cilj je osnaživanje lokalnih zajednica kroz prenos znanja,umrežavanje i promociju kroz platformu koja se zove Dunavska kupovna promenada gde će se istaći šta je to na našem lokalu interesatno i atraktivno za buduće turiste,dodale je Petrović.


Kroz Golubac prolazi Dunavska biciklistička ruta EuroVelo 6 kojom godišnje prođe od 10 do 15 hiljada biciklista iz Evrope,a ova opština poznata je i po jedrenju jer je Dunav upravo u Golupcu najširi u svom toku.
          Zbog ovih mogućnosti turistička ponuda ove podunavske Opštine,osim različitim prirodnim i kulturno-istorijskim potencijalima i manifestacijama,okrenuta je i aktivnom odmoru koji  sve više - privlači turiste.


          Ekološki turizam uz pešačenje, biciklizam i planinarenje-Ovaj grad na obali Dunava predstavlja pravi prirodni rezervat, sa Nacionalnim parkom ,,Đerdap’, planinama i Crnim vrhom, klisurama, izvorima i vodopadima.Za sve one koji svoj godišnji odmor žele da provedu aktivno za njih je Golubac idealna destinacija.
         
Lj.Nastasijević
 Slične vesti

Homoljski kraj najposećeniji u poslednje dve godine

31 Mar 2022, 11:56

Na 43. Međunarodnom sajmu turizma, održanom od 24. do 27. marta u Hali 4 Beogradskog sajma, svoju bogatu turističku ponudu…

Javne ličnosti promovisale Požarevac na Međunarodnom sajmu turizma

26 Mar 2022, 11:45

Turistička organizacija grada Požarevca predstavila se na 43. Sajmu turizma u Beogradu. Pored brojnih izlagača iz zemlje…

Ambiciozni plan nastupa Turističke organizacije Požarevac na sajamskim manifestacijama

22 Feb 2022, 13:14

Turistička organizacija grada Požarevca ove godine planira da svoju ponudu prezentuje na sajamskim manifestacijama, kako…

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

ZdravljeNakon "mirne" faze,…

Nakon „mirne“ faze, prema poslednjim informacijama, raste broj novoobolelih od…

24 Jun 2022, 13:03

Vremenska prognozaPROGNOZA ZA SUBOTU, 25. Jun 2022.

SRBIJA: U subotu vrlo toplo i pretežno sunčano pre podne, a popodne…

24 Jun 2022, 11:48

DruštvoŽetva ozimih strnih žita

Protekle sedmice u Braničevu su pali prvi otkosi ječma, a požnjevena je i po koja parcela…

24 Jun 2022, 11:37

Kursna lista