KO ČISTI SNEG I LED
   6 Jan 2017, 12:23    Požarevac    Sat tv    Maja Kostić


KO ČISTI SNEG I LED

Sneg je pao u Požarevcu, a temperature su jako niske. Na ulicama su izašle službe koje održavaju glavne i sporedne saobraćajnice, a građani su takodje dužni da brinu o prostoru ispred svojih privatnih i poslovnih objekata. U lokalnoj odluci o komunalnom uređenju, a koje se tiče ukljanjanja snega sa javne površine ispred stambenih i poslovnih objekata, koji se odnosi na vlasnike istih, reč je o novčanim kaznama ukoliko sneg ne bude uklonjen.
U saopštenju informativne službe stoji da je propisano da svi vlasnici ili korisnici stambenog, poslovnog i drugog prostora dužni da redovno čiste sneg sa površina neposredno oko svojih objekata do ivice trotoara sa kolovozom.
Regulisanje stanja na glavnim i sporednim saobraćajnicama , kao i uklanjanje snega i leda sa saobraćajnih površina, trotoara i kolovoza, u Požarevcu je povereno preduzeću za puteve Požarevac, a u Kostolcu Neimar putu.
Drugim rečima, vlasnik ili korisnik objekta poslovnog i privatnog prostora je dužan da o svom trošku organizuje čišćenje, uz primenu svih mera bezbednosti. Kada nije moguće uklanjanje, dužnost je da se postave znaci upozorenje o opasnosti.
Takodje, korisnici javnih površina kao sto je železnička stanica, autobuska stanica, stajalište, javna parkiranja, pijace, groblja, školska dvorišta, dvorišta predškoliskih , bolničkih i drugih ustanova imaju obavezu uklanjanja snega il leda.
Ispred objekata u izgradnji odgovoran je izvodjač radova.
U  slučaju da se sve navedene mere ne sprovedu uklanjanje vrši komunalna inspekcija preko drugog lica na teret vlasnika.Slične vesti

Za čišćenje snega dnevnica 4.000 dinara, ima li ko da se prihvati lopate

26 Jan 2022, 11:02

Sneg i led mnogima su ovih dana napravili problem, a nekome su doneli i zaradu. Za čišćenje snega moguće je dnevno zaraditi…

Čišćenje trotoara i pešačkih prelaza obavlja se u tri smene

12 Jan 2022, 13:06

Čišćenje snega sa trotoara i pešačkih prelaza Komunalne službe ovih dana obavljaju u tri smene.

Po…

Saveti za bezbednu vožnju po snegu

5 Feb 2021, 10:14

Vožnja po snegu je sama po sebi rizična i za iskusne vozače, jer veoma lako možete izgubiti kontrolu nad automobilom. Nevreme…

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoBiblioteka Veljko Dugošević u…

Od 2000. godine se, na inicijativu Ujedinjenih nacija, svakog 12. avgusta obeležava Međunarodni…

13 Aug 2022, 15:09

KulturaBijelo dugme 25. avgusta u Požarevcu

Posle šest godina  “Bijelo dugme” ponovo u Požarevcu. Muzički događaj…

13 Aug 2022, 11:53

PoljoprivredaSuša gotovo prepolovila prinos…

Ranije nego inače, u prvoj nedelji avgusta u Braničevu počela je žetva suncokreta. …

13 Aug 2022, 11:49

Kursna lista