KO ČISTI SNEG I LED
   6 Jan 2017, 12:23    Požarevac    Sat tv    Maja Kostić


KO ČISTI SNEG I LED

Sneg je pao u Požarevcu, a temperature su jako niske. Na ulicama su izašle službe koje održavaju glavne i sporedne saobraćajnice, a građani su takodje dužni da brinu o prostoru ispred svojih privatnih i poslovnih objekata. U lokalnoj odluci o komunalnom uređenju, a koje se tiče ukljanjanja snega sa javne površine ispred stambenih i poslovnih objekata, koji se odnosi na vlasnike istih, reč je o novčanim kaznama ukoliko sneg ne bude uklonjen.
U saopštenju informativne službe stoji da je propisano da svi vlasnici ili korisnici stambenog, poslovnog i drugog prostora dužni da redovno čiste sneg sa površina neposredno oko svojih objekata do ivice trotoara sa kolovozom.
Regulisanje stanja na glavnim i sporednim saobraćajnicama , kao i uklanjanje snega i leda sa saobraćajnih površina, trotoara i kolovoza, u Požarevcu je povereno preduzeću za puteve Požarevac, a u Kostolcu Neimar putu.
Drugim rečima, vlasnik ili korisnik objekta poslovnog i privatnog prostora je dužan da o svom trošku organizuje čišćenje, uz primenu svih mera bezbednosti. Kada nije moguće uklanjanje, dužnost je da se postave znaci upozorenje o opasnosti.
Takodje, korisnici javnih površina kao sto je železnička stanica, autobuska stanica, stajalište, javna parkiranja, pijace, groblja, školska dvorišta, dvorišta predškoliskih , bolničkih i drugih ustanova imaju obavezu uklanjanja snega il leda.
Ispred objekata u izgradnji odgovoran je izvodjač radova.
U  slučaju da se sve navedene mere ne sprovedu uklanjanje vrši komunalna inspekcija preko drugog lica na teret vlasnika.Slične vesti

Pratite ova uputstva da ne biste postali žrtva snežne oluje

7 Feb 2020, 11:56

Dosta snega palo je ovih dana na Pešterskoj visoravni, u Zlatiborskom i Jablaničkom okrugu. Mnoga mesta su odsečena od sveta,…

Prva žrtva smrzavanja; Vanredna situacija u Sjenici i Crnoj Travi

6 Feb 2020, 12:21

Snežne padavine praćene jakim vetrom stvaraju probleme širom Srbije zbog čega su pojedini putni pravci zatvoreni…

SNEŽNA OLUJA NA KOPAONIKU, PROBLEMI ZBOG SNEGA U IVANJIČKIM SELIMA I NA TARI

5 Feb 2020, 15:02

Na putevima ka najvećem srpskom ski-centru, Kopaoniku, jak vetar stvara snežne nanose, a na vrhovima planine dostiže čak…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoU SUBOTU TRNOVA PETKA, A U NEDELJU…

Ovog vikenda Srpska pravoslavna crkva proslavlja dva praznika, Svetu velikomučenicu Paraskevu…

8 Aug 2020, 12:10

KulturaU CENTRU ZA KULTURU KUČEVO ODLAŽU…

Na osnovu naredbe Štaba za vanredne situacije opštine Kučevo , u Centru za kulturu…

8 Aug 2020, 12:00

HronikaTeška krađa u Požarevcu

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Požarevcu, uhapsili su D. D. (1990) iz…

8 Aug 2020, 11:47

Kursna lista