Ko će ove godine osvojiti Viminacium maximus?
   27 Jun 2022, 11:51    Požarevac    SAT    Marija Vajner


Ko će ove godine osvojiti Viminacium maximus?

Večeras ćemo znati ko je osvojio glavne nagrade na IV Viminacium festu. U trci za Viminacium maximus je pet predstava i isto toliko glumaca.

IV Vimiacium fest večeras zatvara svoja vrata za posetioce. Prethodnih večeri publika je mogla da uživa u bravurama pozorišta iz Novog Sada, Kopra i Prijedora, Vranja, Sombora i Beograda.

U trci za glavnu nagradu su predstave "Kod večite slavine" Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada, "Jugoslavija moja domovina", koprodukcija Gledališča Koper, Pozorišta Prijedor i Fondacije Friedrich Ebert Stiftung, "Okamnejeno more", pozorišta "Bora Stanković" iz Vranja, "Kaštel u jezeru", Narodnog pozorišta iz Sombora i "Zaljubljeni Šekspir", Beogradskog dramskog pozorišta.

Žiri publike koji je radio u sastavu Zoran Živković, Jelena Trifunović Ilić i Marija Vajner (glumci Pozorišta "Milivoje Živanović", Centra za kulturu Požarevac) je svako veče dodeljivao nagrade za najboljeg glumca/glumicu, pa su se Uzdarjem okitili Sonja Isailović, za ulogu Magdalene i Smilje, Aleksandar Stojković, za ulogu Emira, Kristina Janjić Stojanović, za ulogu Kasandre, Ksenija Mitrović, za ulogu Julije i Stanislava Nikolić, za ulogu Viole.

Stručni žiri, koji je radio u sastavu Lepomir Ivković, dramski umetnik, Miloš Latinović, direktor BITEF teatra i Aleksandar Milosavljević, pozorišni kritičar večeras će proglasiti najboljeg glumca/glumicu i najbolju predstavu.

Na zatvaranju IV Viminacium festa, nakon proglašenja pobednika, nastupiće "Belgrade dixieland orchestra" i Dixie Broadway Dance Show. Ulaznice za ovaj muzički spektakl, koji se održava u Areni, po ceni od 500 dinara, mogu se kupiti na biletarnici Centra za kulturu Požarevac.

Foto: CZK PožarevacSlične vesti

Immersium aplikacija vas vodi u Viminacium

4 Nov 2022, 13:31

Aplikacija Immersium je interaktivni digitalni vodič za odrasle i decu, koji na zabavan način, kroz igru, istraživanje,…

Turisti se u Viminacijum redovno vraćaju, a deca - neće da idu kući

12 Aug 2022, 10:56

I ovog leta je u Viminacijumu - na lokalitetu rimskog grada i legionarskog logora iz prvog veka naše ere, kao i paleontološkog…

Aleksandru Stojkoviću nagrada treće večeri Viminacium festa

24 Jun 2022, 11:03

Treće veče IV Viminacium festa – Mitovi stari i novi obeležila je predstava „Jugoslavija, moja dežela –…

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

ZdravljeJapan je zemlja stogodišnjaka

Tajna je u ishrani bogatoj jodom        Stanovnici zemlje izlazećeg sunca imaju…

30 Nov 2022, 11:03

DruštvoPredstavnici turističkih agencije…

Predstavnici turističkih agencija iz regiona tokom proteklog vikenda boravili na Zlatiboru…

30 Nov 2022, 10:32

EkonomijaPovršinski kop „Drmno“: Efikasan…

Efikasan rad objekata za isušivanje Površinskog kopa „Drmno“. Za…

30 Nov 2022, 10:03

Kursna lista