KK POŽAREVAC 92  POBEDNIK TURNIRA BALKAN OPEN 2018
   13 Nov 2018, 13:31    Požarevac    SAT TV    Tatijana Spasojević


KK POŽAREVAC 92 POBEDNIK TURNIRA BALKAN OPEN 2018

U nedelju 11.novembra u požarevačkom Kulturno Sportskom Centru je održan međunarodni karate turnir „Balkan Open 2018“ u organizaciji Srpske karate Unije.
Tokom ceremonije svečanog otvaranja, Predsednik sportsko rekreativne asocijacije Požarevac Branislav Dmitrović  objavio zvaničnu potvrdu  WKC – Svetske karate Konfederacije da se Prvenstvo Sveta organizuje upravo u Požarevcu 2019. godine.U revijalnom delu programa nastupili su vrhunski karatisti u katama, atraktivnom izvođenju tehnika uz muziku, takmičenja u Karate Kid disciplini, ali su se prvi put sportskoj javnosti predstavili članovi kluba sa smetnjama u razvoju koji su dobili i najveće aplauze prisutne publike.  Sve prisutne je oduševio nastup Helene Henc, koja je na fantastičan način otpevala himnu Srbije.


 
U znak zahvalnosti za podršku u radu i pomoć u orgaizaciji turnira, Bane Dmitrović – direktor Srpske karate Unije je dodelio plakete:  Ani Miljanić – članu gradskog veća za sport, Dejanu Krstiću - članu gradskog veća za socijalna pitanja, Zlatanu Kostiću – predsedniku Saveza Sportova Grada Požarevca, Nenadu Mitiću – direktoru Kulturno Sportskog Centra, Dragom Iviću – direktoru Centra za Kulturu, Zoranu Miladinoviću – šefu tehničke službe Centra za Kulturu, Radi Stopić – Generalnom Sekretaru Srpske karate Unije i Stojan Stojkoviću predsedniku Wado Kai karate Unije Makedonije. Sve učesnike i postioce turnira je pozdravila i takmičenje proglasila otvorenim članica gradskog veća zadužena za sport omladinu i turizam,  Ana Miljanić.


 
Balkan Open je prvi u nizu promotivnih aktivnosti koje će imati za cilj intenzivnu promociju Požarevca kao organizatora ovako značajne sportske manifetsacije.Sam turnir je organizovan u spektakularnom ambijentu, vrhunske scenografije, sa binom postavljenom za centralno borilište. Učešće je uzeo veliki broj klubova iz Srbije, Makedonije i Rumunije, sa približno 400 takmičara.


  U generalnom plasmanu klubovi koji potiču iz gradova bližih Požarevcu su zabeležili najbolje rezultate. Lakša organizacija prevoza omogućila je i dovođenje većeg broja takmičara i samim tim veću konkurentost u ukupnom poretku. I mesto – Požarevac 92,II mesto – Kamikaze, Velika Plana,III mesto – Vrelo, Žagubica,IV mesto – Wado Kai unija Makedonije,V mesto – Šumatovac, Aleksinac   Karate Klub „Požarevac 92“ je imao standardno najmasovniju ekipu na turniru, zastupljenu u svim disciplinama i takmičarskim kategorijama. Požarevački karatisti zabeležili odlične rezultate, a posebno raduje činjenica da u svakoj generaciji ima ozbiljnih takmičara koji su demonstrirali vrhunski karate.

Srpsku karate Uniju 9.maja u hali sportova „Ranko Žeravica“  očekuje proslava velikog jubileja – 50 godina uspešnog rada Karate Kluba „Novi Beograd“, kluba koju su osnovali braća Nicović.
 Slične vesti

POŽAREVAC ĆE BITI DOMAĆIN TURNIRA BALKAN OPEN

9 Nov 2018, 13:21

U KULTURNO SPORTSKOM CENTRU U POŽAREVCU ODRŽANA JE KONFERENCIJA ZA MEDIJE POVODOM   MEĐUNARODNOM TURNIRA U KARATEU…

POŽAREVAČKI KARATISTI IZBORILI DRUGO MESTO U ITALIJI

4 Oct 2018, 12:34

Proteklog vikenda od 28. do 30 septembra, seniorska ekipa Karate Kluba „Požarevac 92“, je na poziv Italijanske…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoMNOGO PREDUSLOVA ZA ŠIRENJE MREŽE

DA LI ĆE SE PROŠIRITI TOPLIFIKACIONA MREŽA U NAREDNIM GODINAMA I ŠTA JE NEOPHODNO…

18 Feb 2019, 14:19

ZanimljivostiPRORADILA BABUŠKA NA DUNAVU KOD…

Stabilizacija vremena i malo otoplenje proteklih dana izmamilo je sportske ribolovce da zabace…

18 Feb 2019, 14:19

DruštvoSAVETOVANJE PČELARA U KOSTOLCU

ODRŽANO JE OSMO MEĐUNARODNO SAVETOVANJE PČELARA BRANIČEVSKOG OKRUGA U PROSTORIJAMA CENTRA…

18 Feb 2019, 14:15

Kursna lista