Kišoviti Trojički sastanak
   13 Jun 2022, 10:11    Požarevac    Elena Marjanović


Kišoviti Trojički sastanak

Ljubičevsko grlo Wee Loch Lass sa Milanom Nikolićem u sedlu slavilo u  trogodačkom galopskom okršaju u čast Slobodana Simonovića Sipe na 1.300 metara drugo.g trkačkog dana na požaerevačkom sastankuUprkos provali oblaka koja se u subotu sručila na grad pod Čačalicom, ipak održan Trojički sastanak na požarevačkom hipodromu. Drugi trkački dan održan je u  čast gradske slave Svete Trojice, u organizaciji Konjičkog društva „Knez Mihailo“. Pokrovitelj trka bio je Grad Požarevac, a ukupni nagradni fond je iznosio 677.000 dinara.  Održano je svih šest trka po tri kasačke i galopske.


Takmičenje je otpočelo kasačkom partijom „Mlava“ za grla koja su u karijeri zaradila do 500 bodova, prvo mesto izborio je Rapid Crown sa Novicom Đorđevićem u sulkama. Drugo mesto pripalo je Tahomi, a treće Geronimu.


Usledio je trogodački galopski okršaj u čast Slobodana Simonovića Sipe na 1.300 metara, gde je u maniru sigurno za dve dužine konjskog tela slavilo ljubičevsko grlo Wee Loch Lass sa Milanom Nikolićem u sedlu. Drugi je stigao El Darooj, dok se na trećem mestu obreo Saint Tropez.


U kasačkom nadmetanju „Tulba“ za grla koja su osvojila do 1.200 bodova slavila je Gracija sa vozačem Zoranom Živojinovićem. Druga kroz cilj prošla je Nina, a treći je bio Grom.Drugo galopsko nadmetanje „Morava“ na 1.600 metara u maniru borba za dve dužine prednosti dobilo je grlo Phillipines sa džokejem Aleksom Šašićem. Drugo mesto zauzeo je Kameni Bili, a treće Viktor.
Kasačko nadmetanje „Srđan Petrović Čibi“ pripalo je grlu Dasty S.G u čijim sulkama je bio Saša Grujić, a drugo i treće mesto podelili su Grinpis i Larisa.


U glavnom galopskom okršaju „Trka Grada Požarevca“ na 1.800 metara za četvorogoda i starija grla nastupilo je 6 grla. U oštroj borbi za dužinu njuške pobedilo je grlo Near Poet sa jahačem Željkom Ilićem. Drugi je bio Kirgiz, dok se na trećoj poziciji našao Tizedes.Slične vesti

Ljubičevka u Šapcu potukla "do nogu" najbolje galopere

18 Sep 2023, 13:01

Ljubičevsko grlo Hen Harrier  sa  Milošem  Milojevićem u sedlui ostvarilo je izuzetan rezultat, odnevši…

Izložba konja na požarevačkom Hipodromu

1 Sep 2023, 14:46

Uoči zvaničnog početka Ljubičevskih konjičkih igara, ljubitelji konja uživali su u izložbi ovih plemenitih životinja.

Održan Ivanjdanski sastanak na Hipodromu

8 Jul 2023, 11:57

I ove godine su ljubitelji konjičkog sporta mogli da uživaju na gradskom Hipodromu u okviru tradicionalnog Ivanjdanskog…

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoVeliko Gradište prepoznatljiva…

U Turističkoj organizaciji opštine Veliko Gradište zadovoljni su  realizacijom…

4 Dec 2023, 22:55

DruštvoKosta Bogdanović: Sebe vidim kao…

Kosta Bogdanović je učenik generacije Srednje muzičke škole „Stevan Mokranjac“…

4 Dec 2023, 15:41

KulturaPoznati dobitnici nagrade Povelja…

Ovogodišnji dobitnici nagrade Povelja kulture za 2023. godinu su Slavomir Bata Radovanović,…

4 Dec 2023, 13:36

Kursna lista