Kišoviti Trojički sastanak
   13 Jun 2022, 10:11    Požarevac    Elena Marjanović


Kišoviti Trojički sastanak

Ljubičevsko grlo Wee Loch Lass sa Milanom Nikolićem u sedlu slavilo u  trogodačkom galopskom okršaju u čast Slobodana Simonovića Sipe na 1.300 metara drugo.g trkačkog dana na požaerevačkom sastankuUprkos provali oblaka koja se u subotu sručila na grad pod Čačalicom, ipak održan Trojički sastanak na požarevačkom hipodromu. Drugi trkački dan održan je u  čast gradske slave Svete Trojice, u organizaciji Konjičkog društva „Knez Mihailo“. Pokrovitelj trka bio je Grad Požarevac, a ukupni nagradni fond je iznosio 677.000 dinara.  Održano je svih šest trka po tri kasačke i galopske.


Takmičenje je otpočelo kasačkom partijom „Mlava“ za grla koja su u karijeri zaradila do 500 bodova, prvo mesto izborio je Rapid Crown sa Novicom Đorđevićem u sulkama. Drugo mesto pripalo je Tahomi, a treće Geronimu.


Usledio je trogodački galopski okršaj u čast Slobodana Simonovića Sipe na 1.300 metara, gde je u maniru sigurno za dve dužine konjskog tela slavilo ljubičevsko grlo Wee Loch Lass sa Milanom Nikolićem u sedlu. Drugi je stigao El Darooj, dok se na trećem mestu obreo Saint Tropez.


U kasačkom nadmetanju „Tulba“ za grla koja su osvojila do 1.200 bodova slavila je Gracija sa vozačem Zoranom Živojinovićem. Druga kroz cilj prošla je Nina, a treći je bio Grom.Drugo galopsko nadmetanje „Morava“ na 1.600 metara u maniru borba za dve dužine prednosti dobilo je grlo Phillipines sa džokejem Aleksom Šašićem. Drugo mesto zauzeo je Kameni Bili, a treće Viktor.
Kasačko nadmetanje „Srđan Petrović Čibi“ pripalo je grlu Dasty S.G u čijim sulkama je bio Saša Grujić, a drugo i treće mesto podelili su Grinpis i Larisa.


U glavnom galopskom okršaju „Trka Grada Požarevca“ na 1.800 metara za četvorogoda i starija grla nastupilo je 6 grla. U oštroj borbi za dužinu njuške pobedilo je grlo Near Poet sa jahačem Željkom Ilićem. Drugi je bio Kirgiz, dok se na trećoj poziciji našao Tizedes.Slične vesti

Prolećna igra ljubičevskih ždrebadi

27 Mar 2024, 12:14

Ergela Ljubičevo bogatija za 11 ždrebadi, očekuje se dolazak još šest 

Rode su ove godine često…

Počela sezona konjičkih trka u KD "Knez Mihailo"

23 Mar 2024, 13:50

Sezona konjičkih trka u KD „Knez Mihailo“ po tradiciji počela na hipodromu u Kasidolu, danas  na Todorovu…

Ljubičevka u Šapcu potukla "do nogu" najbolje galopere

18 Sep 2023, 13:01

Ljubičevsko grlo Hen Harrier  sa  Milošem  Milojevićem u sedlui ostvarilo je izuzetan rezultat, odnevši…

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

PolitikaTREČA SEDNICA SO KUČEVO-Javno…

Na trečoj sednici Skupštine opštine u Kučevu odbornici su razgovarali I donosili…

17 May 2024, 22:32

DruštvoDan Predškolske ustanove "Ljubica…

Predškolska ustanova “Ljubica Vrebalov” Požarevac obeležila je dan ustanove.…

17 May 2024, 14:22

ZdravljeU nedelju 19. maja preventivni…

S obzirom na to da je fokus zdravstvene zaštite stavljen na prevenciju, u Velikom Gradištu…

17 May 2024, 12:40

Kursna lista