KARAVAN ZAPOŠLJAVANJA NZS U OPŠTINI GOLUBAC
   18 May 2017, 8:53    Golubac    SatTv    Ljubiša Nastasijević


KARAVAN ZAPOŠLJAVANJA NZS U OPŠTINI GOLUBAC

U cilju podrške zapošljavanju nezaposlenih lica u nerazvijenim i manje razvijenim područjima, Nacionalna služba za zapošljavanje počela je sa realizacijom nove usluge - „Karavani zapošljavanja“,projekat Evropske Unije  koja je izdvojila 6,5 miliona evra  za unapređenje mera aktivne politike zapošljavanja i finansiranje i .pomoć teže zapošljivim grupama.


Projekat  karavani zapošljavanja,do sada pokazali se  kao dobra praksa u pojedinim zemljama u okruženju gde se nezaposleni u nerazvijenim i manje razvijenim opštinama uključuju u program usluga koje pruža služba zapošljavanja


.Mobilni tim Filijale Požarevac u okviru ovog projekta boravio je u naselju Miljević,u Opštini Golubac. Pored nezaposlenih, skupu su prisustvovali i poslodavci sa ovog područja, zainteresovani da saznaju više o uslugama i podršci koje pruža Nacionalna služba za zapošljavanje.

     -Do sada smo obišli deset naselja u opštinama Žagubica,Petrovca na Mlavi i Kučeva,a danas smo u Miljeviću,u opštini Golubac.U ovim mestima predstavili smo projekat ,,Karavan zapošljavanja’’ koji sadrži informisanje i prijavljivanje svih onih lica koji nisu u mogućnosti da iz nekih svojih razloga mi dođemo kod njih i upoznnamo kako mogu da se prijave i budu na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje,u ovom slučaju ispostavi Golubac.Ciljne grupe su osobe iz ruralnih,manje pristupačnih područja,osobe sa invaliditetom,ali i ostala lica iz ugroženih grupa,kaže Perica Mladenović savetnik za zapošljavanje NCZ Filijala Požarevac i vođa projekta ,,Karavani zapošljavanja’’.


Na evidenciji za zapošljavanje u Ispostavi  u Golupcu Nacionalne službe za zapošljavanje-Filijale Požarevac,nalazi se 600 lica, a  projekat Karavan zapošljavanje pruža mogućnost onim licima koji nisu na eviidenciji da se prijave.

          -Ova lica informišemo o uslugama Nacionalne službe za zapošljavanje,koja  prava imaju  kada su na evidenciji naše službe  i šta je to pružamo kroz redovne i projektne aktivnosti.,naglasila je Tatjana Vinkić,savetnik u Ispostavi u Golupcu  NSZ-Filijale Požarevac.


Opština Golubac koja ima dobru saranju sa Nacionalnom službom za zapošljavanje Filijala Požarevac,podržala je ovaj projekat aktivne politike zapošljavanja za svoje građane.


-Opština Golubac podržava ovu akciju Nacionalne službe za zapošljavanje Filajala Požarevac s akojom imamo dobru saradnju i to preko raznih konkursa koje objavljuje gde smo uvek prisustni. Na ovaj način  učestvujemo kao Lokalna  samouprava u cilju pomoći našim mladim ljudima i drugih ciljnih grupa koji nisu zaposleni da dođu do posla,naglasio je Dragoslav Milutinović,referent na projektima u Opštini Golubac.

O uslugama Nacionalne službe za zapošljavanje informisane su 30 osobe, dok su dve uvedene u evidenciju nezaposlenih. Među njima je i Stevan Živković iz Šuvajića.

-Došao sam da se prijavim  na evidenciju za nezaposlene i tako podržim ovu dobru akciju koje  sprovodi Nacionalna služba za zapošljavanje,jer ovde ima dosta ljudi koji nisu na evidenciji,a traže posao.Zato pozivam sve mllade koji nisu na eviedenciji  NZS,da se prijave,kaže Stevan.
 
 Karavani zapošljavanja  su samo jedna od mera kojima Nacionalna služba za zapošljavanje pruža podršku nezaposlenima. Mobilni timovi  u saradnji sa lokalnim školama, mesnim zajednicama  u  lokalnim samouptavama organizuju  ovakve skupove nezaposlenih. Prioritetne ciljne grupe su osobe iz ruralnih, manje pristupačnih područja, uključujući osobe sa invaliditetom, ali i ostala lica iz ugroženih grupa.
Lj.Nastasijević
 



Slične vesti

Udruženjima građana i crkvama pet miliona za programe od javnog interesa

19 Mar 2024, 12:43

Udruženja građana i crkve dobila su ukupno 5.000.000 dinara za realizaciju projekata i programa od javnog interesa. Ugovori…

Sedam udruženja realizovaće programe vredne oko pet miliona dinara

16 Mar 2024, 12:25

Grad Požarevac će i ove godine sufinansirati projekte i programe za socijalno uključivanje Roma i Romkinja Grada Požarevca.…

Golubačkim komunalcima 12 miliona dinara za izgradnju komunalne infrastrukture

20 Feb 2024, 13:44

Opština Golubac dobila je bespovratna sredstava u iznosu od 7. miliona  dinara u okviru Programa podrške…

Postavite komentar



    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

SportČetvrtfinale play off-a SLS: Mladi…

Odbojkaši Mladog radnika u suboru igraju drugu četvrtfinalnu utakmicu play off-a sa …

28 Mar 2024, 13:23

DruštvoU Braničevskom okrugu od početka…

Od septembra prošle godine, kada je pojačan nadzor nad obolevanjem od velikog kašlja,…

28 Mar 2024, 11:36

PolitikaPetković: Odluka o preporuci za…

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković poručio je, povodom jučerašnje…

28 Mar 2024, 11:30

Kursna lista