Kako će se rasporediti sredstva rebalansom budžeta?
   30 Jun 2021, 13:41    Požarevac    SAT TV    Marija Vajner


Kako će se rasporediti sredstva rebalansom budžeta?

Odbornici su na sednici Skupštine grada Požarevca usvojili prvi rebalans budžeta grada Požarevca. U kapitalne investicije biće preusmeren veliki investicioni potencijal budžeta i veliki deo sredstava.

Na sednici Skupštine grada Požarevca saošteno je da ukupan investicioni potencijal Požarevca za tekuću godinu, koji će se realizovati preko svih korisnika, iznosi 2.407.784.532 dinara.

Saša Pavlović, gradonačelnik Požarevca je govoreći o najvažnijim investicijama, istakao izgradnju atletskog stadiona na prostoru „Vašarišta“ u Požarevcu, za šta je rebalansom opredeljno 75.570.041 dinar. Prema njegovim rečima, u pitanju je izgradnja sportskog objekta koji mnogi gradovi imaju, a Požarevac nema.

Za izgradnju atletskog stadiona grad će izdvojiti dodatna sredstva i u sledećoj godini, u iznosu od 50.355.097 dinara.

Kako kaže gradonačelnik, ista je priča i za zatvoreni bazen čiji je projekat u fazi izrade, uskoro kreće i izrada urbanističkog projekta za ceo sportski kompleks, gde će se definisati pozicija svih objekata koji su planirani za dalju izgradnju. 

Rebalansom budžeta opredeljena su sredstva i za podršku projektu ,,Rumunsko-srpska zajednička inicijativa u borbi protiv kancera u prekograničnom regionu”, koji bi trebalo da pomogne da se potpuno osposobi novi deo bolničke zgrade.

Sa ovim sredstvima, ukupna sredstva koja je grad Požarevac ovom projektu nepovratno dao iznose 1.000.000 evra.

Gradonačelnik je istakao i da će biti izdvojena sredstva u iznosu od 46 miliona dinara za rekonstrukciju i izgradnju novog dela požarevačke Galerije „Milene Pavlović Barili“ i dodao da će i naredne godine biti izdvojena sredstva za ovu namenu.

Skupština grada donosi budžet i usvaja završni račun budžeta. Polazeći od pravnog osnova navedenog u preambuli predloga ove odluke javila se potreba za izradom rebalansa budžeta grada Požarevca za 2021. godinu iz više razloga, kako zbog usaglašavanja prihoda i primanja tako i zbog usaglašavanja rashoda i izdataka.

Ukupni rashodi i izdaci u iznosu od 5.377.121.188 dinara, raspoređuju se po korisnicima u skladu sa ekonomskom, funkcionalnom, programskom i klasifikacijom prema izvorima finansiranja.Slične vesti

Koje stranke su za uvođenje sankcija Rusiji - hoće li poslednju reč imati građani na referendumu

22 Jun 2022, 9:17

Srbija mora da se odluči na čijoj strani želi da bude, ponavlja predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen u intervjuu…

Klačar: Parlament najranije u prvoj polovini jula, biće pluralistički

24 May 2022, 11:11

Izvršni direktor Centra za slobodne izbore i demokratiju (CESID) Bojan Klačar smatra da se formiranje novog saziva parlamenta…

Odbornici doneli odluku o angažovanju revizora i usvojili LAP

5 May 2022, 13:29

Odbornici Skupštine grada Požarevca odlučili su da Grad Požarevac angažuje revizora za obavljanje eksterne revizije…

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

ZdravljeNakon "mirne" faze,…

Nakon „mirne“ faze, prema poslednjim informacijama, raste broj novoobolelih od…

24 Jun 2022, 13:03

Vremenska prognozaPROGNOZA ZA SUBOTU, 25. Jun 2022.

SRBIJA: U subotu vrlo toplo i pretežno sunčano pre podne, a popodne…

24 Jun 2022, 11:48

DruštvoŽetva ozimih strnih žita

Protekle sedmice u Braničevu su pali prvi otkosi ječma, a požnjevena je i po koja parcela…

24 Jun 2022, 11:37

Kursna lista