Jutka podneo ostavku, Marija Lukić još čeka pravdu
   2 Mar 2019, 12:58        BLIC    Maja Kostić


Jutka podneo ostavku, Marija Lukić još čeka pravdu

Predsednik opštine Brus, Milutin Jeličić Jutka, koga je više žena optužilo za seksualno uznemiravanje, podneo ostavku.
Predsednik opštine Brus Milutin Jeličić Jutka potvrdio je da podnosi ostavku na tu funkciju, jer se slučaj zbog kojeg mu se sudi i koji se, kako navodi, dogodio pre nego što je postao član Srpske napredne stranke, "koristi za direktan napad na predsednika Aleksandra Vučića i za urušavanje SNS-a".
Pre nekoliko je dana u Brusu je isključen televizijski signal tokom emitovanja emisije ŽIVOT PRIČA na Televiziji Prva čija je gošća bila bivša sekretarica, Marija Lukić, koja je iznela sve detalje o seksualnom uznemiravanju i zlostavljanju koje je doživela za vreme rada u bruskoj opštini od strane predesnika te opštine Milutina Jelačića Jutke.   Ona je danas rekla da je ostavka Jeličića tek početak i da on mora krivično da odgovara.

Novinarska udruženje traže hitnu istragu o prekidu signala, naročito nakon svedočenja direktora kablovskog operatera "Siti servis" da je bilo zahteva da signal ukine. Budući da je taj zahtev odbijen, a signal ipak nestao, spekuliše sa da su kablovi ručno presečeni, kao što su i oni u zgradu u kojoj živi Marija Lukić.
Ukoliko postoje apsolutni dokazi da se to desilo, i ukoliko ne reaguju institucije, reagovaću ja, poručuje premijerka Ana Brnabić, ali...

“Prvo treba da se utvrde nepobitni dokazi da se desilo to što vi kažete, i drugo da onda reaguju adekvatne institucije“, precizirala je predsednica Vlade.
Budući da se vodi sudski proces, za premijerku je to dovoljan znak da je Marija Lukić dobila adekvatnu institucionalnu zaštitu.
“Sada institucije rade i taj predmet se obrađuje. Meni je drago da insitucije rade, vi pre niste smeli da dirate članove stranke, sada smete“, rekla je Brnabić.
Marija Lukić ipak navodi da od stalnog pritiska predsednika opštine nije bila zaštićena
“Promenilo se to što sam, s jedne strane, skinula taj teret zaveta ćutanja koji sam imala do tada, i to je meni bilo olakšanje, a sa druge strane, ogroman pritisak“, ističe Lukić.
Milutin Jeličić Jutka je Mariji Lukić, čiji je slučaj polnog uznemiravanja završio na sudu, poslao više od 15.000 poruka, oskurnog, vulgranog, necivilizovanog, lascivnog, što pretećeg karaktera. Povodom ovog slučaja postavilo se pitanje i zašto se još uvek nije oglasilo ni Kordinaciono teleo za rodnu ravnopravnost republike srbije i mnoge druge institucije, nalik na javnom izjašnjavanju žena iz gradskih odbora Srpske napredne stranke u svim gradovima srbije i opštinama, o nedoličnom govoru mržnje koje je svojevremeno iznosio protiv žena glumac  Sergej Trifunović.
 Slične vesti

Poslanici o izveštaju o KiM, ali i o aktuelnim dešavanjima

28 May 2019, 12:29

Delegacija Narodne skupštine, sa šefom delegacije potpredsednikom Skupštine Veroljubom Arsićem na čelu, sastala se u Pekingu…

Održiva urbanizacija ključ za održivi razvoj

23 May 2019, 13:07

Ujedinjene nacije procenjuju da će do 2025. godine čak 70 odsto stanovništva živeti u gradovima, a ministar za inovacije…

World Minds u Beogradu, govore i Vučić i Brnabić

23 May 2019, 12:59

Vodeći svetski inovatori, naučnici, biznis lideri i umetnici, koji na inspirativan način predstavljaju ideje novog doba,…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoREKONSTRUKCIJA ŠKOLA U OPŠTINI…

Na području Opštine Golubac u proteklom periodu,investiralo se  u projekte u oblasti…

17 Jun 2019, 20:13

DruštvoNAVIJAČI PARTIZANA DOBROVOLJNI…

SPORTSKO UDRUŽENJE NAVIJAČA PARTIZAN 012 UČESTVOVALO JE U HUMANITARNOJ AKCIJI DOBROVOLJNOG…

17 Jun 2019, 13:48

PolitikaVučić sa predstavnicima CIDCA…

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predstavnicima Kineske agencije za razvoj…

17 Jun 2019, 13:28

Kursna lista