Jubilarni 15. Sajam Dunava od 28. do 30. jula u Golupcu
   21 Jul 2023, 15:57    Golubac    Sat TV    Ljubiša Nastasijević


Jubilarni 15. Sajam Dunava od 28. do 30. jula u Golupcu

Poslednjeg vikenda u julu, od 28. do 30. jula u Golupcu će se održati jubilarni 15. Sajam Dunava i 57. Golubački kotlić Na Sajmu Dunava će se i ove godine, kroz celodnevna dešavanja na više lokacija predstaviti vrednosti i kulturna baština Golupca .


Program ove turističko-privredne manifestacije će biti raznovrstan i namenjen različitim uzrastima i interesovanjima, najavljuju iz Turističke organizacije Golubac.
         -Sajam Dunava je manifestacija koja se sa radošću iščekuje i ima stalnu publiku koja svoj odmor u Golupcu planira upravo prema ovom događaju. Brojnim programima tokom tri dana trajanja manifestacije, obogaćuju se sadržaji i turistička ponuda naše opštine, što je čini još poželjnijom letnjom destinacijom." - pojašnjava direktorka Turističke organizacije opštine Golubac, Jelena Petrović.

          Tokom Sajma Dunava, u gradskom parku će biti smešteni Etno dvorište i Zmajevo selo. U Etno dvorištu će svoje umeće, rukotvorine, suvenire i tradicionalnu hranu i pića predstaviti proizvođači iz svih krajeva Srbije, dok će u Zmajevom selu, za najmlađe posetioce biti organizovane radionice cirkuskih veština, umetničko sportske aktivnosti i pozorišna predstava.
Deo Sajma Dunava su i sportski sadržaji: demonstracija i takmičenje u jedrenju, pecanje na plovak za juniore i seniore i takmičenje u odbojci na pesku, koji privlače veliki broj ljubitelja letnjih sportova.


Kulinarsko nadmetanje u pripremanju riblje čorbe, 57. Golubački kotlić održaće se u subotu 29. jula sa početkom u 18 sati i 30 minuta. Jedno od najstarijih i najmasovnijih gastronomskih takmičenja će i ove godine okupiti veliki broj gurmana koji će uživati u druženju i pripremi riblje čorbe sa pogledom na Dunav.

U večernjim satima dešavanja se sele na letnju pozornicu u Golupcu kada se svojim nošnjama, igrama i pesmama predstavljaju kulturno-umetnička društva iz svih krajeva naše zemlje, a zatim sledi zabavno muzički program koji je ove godine izuzetno bogat.


U petak, 28. jula, nakon nastupa folklornih ansambala održaće se koncert Amadeus benda. U subotu je koncert Goce Tržan, a nakon svečanog proglašenja pobednika takmičenja u kuvanju riblje čorbe na Golubačkom kotliću, nastupiće trubački orkestar Baneta Krstića. U nedelju će se održati nastup grupe The Passengers i koncert grupe Zana koji se sa nestrpljenjem čeka još od prošle godine, kada je otkazan zbog nevremena.
Za sve posetioce Sajma Dunava preporuka je da obavezno posete i najveće turističke atrakcije ovog dela Srbije, manastir Tumane i tvrđavu Golubački grad u kojoj će u nedelju, 30. jula biti organizovano srednjovekovno selo gde će moći da dožive drevni način života.

Izvor:TO Golubac Slične vesti

Domaći turisti hrle u banje i planine, ali ih zaobilaze inspekcije

2 Feb 2024, 10:16

Da se sa Strategijom razvoja turizma do 2025. nije mnogo odmaklo, potvrđuje izveštaj Državne revizorske institucije.…

Konkurs za dodelu kreditnih sredstava za podsticanje kvaliteta turističke ponude za 2024. godinu

20 Jan 2024, 10:50

Ministarstvo turizma i omladine Republike Srbije raspisalo je konkurs za dodelu kreditnih sredstava sa ciljem unapređenja…

Veliko Gradište kao motoro razvoja turizma na Donjem Podunavlju

19 Oct 2023, 10:07

Dragan Milić, predsednik opštine Veliko Gradište i Uroš Kandić, državni sekretar u ministarstvu turizma…

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoBole stigao u Poljoprivrednu školu

Pred Miće lipicanera, i Gavrila ponija, stigao još jedan stanovnik na akeonmiju Poljoprivredne…

27 Feb 2024, 13:28

DruštvoVrnjačka Banja na 45. Međunarodnom…

Vrnjačka banja predstavila turističku ponudu na  na 45. Međunarodnom sajmu turizma u…

27 Feb 2024, 13:02

DruštvoProgram podrške neformalnim grupama

U Narodnoj biblioteci „Ilija M. Petrović“ održana je sesija povodom realizacije…

27 Feb 2024, 13:01

Kursna lista