Još jedno priznanje za "Bambilend"
   24 Nov 2020, 10:00    Požarevac    Fiolmski centar Srbije    Elena Marjanović


Još jedno priznanje za "Bambilend"

Bambilend“ Danila Stanimirovića najbolji studentski film na festivalu Artists Forum u Njujorku
 
Kratki film „Bambilend“ studenta digitalnih umetnosti Fakulteta za medije i komunikacije u Beogradu, Danila Stanimirovića, osvojio je nagradu za najbolji studentski film na festivalu Artists Forum u Njujorku. The Artists Forum Festival of the Moving Image održan je od 16. oktobra do 14. novembra u Njujorku, gde su prikazana 42 kratka filma iz 16 zemalja. Film „Bambilend“ pobedio je u kategoriji najboljeg studentskog filma. Danilo Stanimirović je za ovaj film prethodno osvojio nagrade na Omladinskom filmskom festivalu u Sarajevu, Pančevo film festivalu i Međunarodnom festivalu kratkometražnog filma Filmski front, gde je i nagradu za najbolju kameru osvojio student Departmana za digitalne umetnosti Aleksa Borković. Da podsetimo sinopsis ovog filma glasi: Strahinja je upravo završio glumačku akademiju i radi kao klovn na dečijim rođendanima. Bambilend je veliki zabavni park u njegovom rodnom gradu koji je radio dok je Strahinja u njemu odrastao. Sada je Bambilend napušten i ruiniran i kao takav pretstavlja metaforu Strahinjine generacije. Producent, scenarista i reditelj ovog ostvarenja je Danilo Stanimirović. Izvršna producentkinja je Doloris Ašković, direktor fotografije je Aleksa Borković, a montažerka Nevena Jovanović. Pomoćnik reditelja je Aleksa Vitorović, koji se postarao i za kolor-korekciju. Za ton je bio zadužen Nebojša Stojanović, scenograf je Predrag Veljković, a kostimografkinja i šminkerka je Nada Danev. UI dizajn I Montaža arhivskih snimaka bavila se Sara Nenadić, a sekretarica režije i klaperka bila je Aleksandra Mitrović. Asistenti snimatelja bili su Andrijana Jevđić i  Aleksa Vitorović.  Andrijana Jevđić bila je i fotograf na setu. Autorka postera je Emilija Terzić. Uloge tumače: Pavle Čemerikić, Teodora Janković, Nebojša Stanimirović, Snežana Mandrašević, Predrag Terzić, Danilo Stanimirović, Dejana Stošić, Jana Stević, Nikola Radulović, Dragana Cvejić, Nikola Sretenović, Stefan Lazarević, Aki Radosavljević.
Mentori su: Vuk Ršumović, Jelena Maksimović, Rajko Petrović. Film je nastao u produkciji Fakulteta za medije i komunikacije i medije u Beogradu.



Slične vesti

Festival muzičkog filma 12. put u Centru za kulturu Požarevac

12 Dec 2023, 12:49

Festival posvećen dokumentarnim i igranim filmovima čija je tema bazirana na stvaralaštvu poznatih muzičara –…

Jasmin Geljo: Važno je verovati u sebe

9 Oct 2023, 12:54

U Požarevcu je toku snimanje filma „Mačji krik“, u režiji Sanje Živković. Glavnu ulogu tumači Jasmin Geljo,…

U Požarevcu se snima film po scenariju Gorana Paskaljevića, potrebni statisti

7 Sep 2023, 15:02

U Požarevcu uskoro počinje snimanje igranog filma, po scenariju Gorana Paskaljevića. Za potrebe snimanja, potreban veći…

Postavite komentar



    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

SportČetvrtfinale play off-a SLS: Mladi…

Odbojkaši Mladog radnika u suboru igraju drugu četvrtfinalnu utakmicu play off-a sa …

28 Mar 2024, 13:23

DruštvoU Braničevskom okrugu od početka…

Od septembra prošle godine, kada je pojačan nadzor nad obolevanjem od velikog kašlja,…

28 Mar 2024, 11:36

PolitikaPetković: Odluka o preporuci za…

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković poručio je, povodom jučerašnje…

28 Mar 2024, 11:30

Kursna lista