Jesenji Tribalion na Torniku
   15 Sep 2022, 16:34    Čajetina    Zlatibor    Marija Vajner


Jesenji Tribalion na Torniku

U subotu, 17. septembra 2022. godine, na Torniku na Zlatiboru, biće organizovana osma Tribalion trka sa preprekama, za sve ljubitelje sporta, avanture i netaknute prirode.

Godinama unazad Tribalion predstavlja najveću trku sa preprekama na ovim prostorima. Ime je dobila po Tribalima, starom ratničkom plemenu koje je živelo na našim prostorima još pre nove ere. Staza kojom će učesnici trčati obuhvata najlepše prirodne predele (šume, potoke, livade i formirane staze) ski centra Tornik. Na putu do cilja učesnike očekuje spoj trčanja u prirodi i neverovatnih prepreka, koji predstavlja izazov po meri svih onih koji žele da pomere svoje granice.

Jesenji Tribalion se održava 17. septembra na Torniku (parking u podnožju – start i cilj) sa početkom u 10 časova, najvišem vrhu planine Zlatibor. Postoje dve rute trke, Grin trka od 12 km i 25 prepreka, a za one odvažnije postoji i Čelendž trka od 21 km i 35 prepreka. Tornik će po prvi put biti domaćin ove trke i ugostiti preko 2000 učesnika, što ujedno predstavlja i rekordan broj učesnika u sportskoj avanturi ovog tipa. Takođe, ovaj jesenji Tribalion od 9.00 časova otvoriće i dečija trka, prilagođena najmlađima, a u kojoj besplatno mogu učestvovati svi mališani starosti 2 do 10 godina, zajedno sa svojim roditeljima (starateljima). Tribalion trka je zbog svoje atraktivnosti za kratko vreme postale najveći sportski događaj tog tipa na prostoru celog Balkana, a svi koji su zainteresovani da prisustvuju ovom sportskom spektaklu mogu doći na Tornik u subotu i sami se uveriti u to.

Trke sa preprekama su trend u svetu, u njima učestvuju i rekreativci i profesionalci, svih starosnih doba. Bilo da se na trci učestvuje samostalno ili u timu dozvoljeno je pomaganje na prelasku prepreka, jer je ovo moderan vojni poligon koji budi timski duh i podršku. Cilj je završiti trku, pomeriti svoje granice i izaći iz zone komfora.

Prijatelji trke: Opština Čajetina, Turistička organizacija Zlatibor, JP „Gold gondola Zlatibor“, KJP „Zlatibor“, Kulturno sportski centar Čajetina.Slične vesti

Izuzetna posećenost Zlatibora i za Sretenje

21 Feb 2024, 12:44

Nepregledne kolone automobila na isključenju sa autoputa Miloš Veliki u Pakovraću, redovi za kupovine ulaznica na…

Akcija "I ja se borim" obeležena na Zlatiboru

17 Feb 2024, 9:42

Obeležen je Svetski dan dece obolele od raka 15. februara na Kraljevom trgu na Zlatiboru kroz akciju „I ja se borim“,…

Gondola radi duže za praznike

14 Feb 2024, 14:42

Gold gondola će od 15. do 18. februara za putnike raditi od 9 do 16časova, a poslednja vožnja sa Tornika je u 17 časova.

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoBole stigao u Poljoprivrednu školu

Pred Miće lipicanera, i Gavrila ponija, stigao još jedan stanovnik na akeonmiju Poljoprivredne…

27 Feb 2024, 13:28

DruštvoVrnjačka Banja na 45. Međunarodnom…

Vrnjačka banja predstavila turističku ponudu na  na 45. Međunarodnom sajmu turizma u…

27 Feb 2024, 13:02

DruštvoProgram podrške neformalnim grupama

U Narodnoj biblioteci „Ilija M. Petrović“ održana je sesija povodom realizacije…

27 Feb 2024, 13:01

Kursna lista