Jesenji Tribalion na Torniku
   15 Sep 2022, 16:34    Čajetina    Zlatibor    Marija Vajner


Jesenji Tribalion na Torniku

U subotu, 17. septembra 2022. godine, na Torniku na Zlatiboru, biće organizovana osma Tribalion trka sa preprekama, za sve ljubitelje sporta, avanture i netaknute prirode.

Godinama unazad Tribalion predstavlja najveću trku sa preprekama na ovim prostorima. Ime je dobila po Tribalima, starom ratničkom plemenu koje je živelo na našim prostorima još pre nove ere. Staza kojom će učesnici trčati obuhvata najlepše prirodne predele (šume, potoke, livade i formirane staze) ski centra Tornik. Na putu do cilja učesnike očekuje spoj trčanja u prirodi i neverovatnih prepreka, koji predstavlja izazov po meri svih onih koji žele da pomere svoje granice.

Jesenji Tribalion se održava 17. septembra na Torniku (parking u podnožju – start i cilj) sa početkom u 10 časova, najvišem vrhu planine Zlatibor. Postoje dve rute trke, Grin trka od 12 km i 25 prepreka, a za one odvažnije postoji i Čelendž trka od 21 km i 35 prepreka. Tornik će po prvi put biti domaćin ove trke i ugostiti preko 2000 učesnika, što ujedno predstavlja i rekordan broj učesnika u sportskoj avanturi ovog tipa. Takođe, ovaj jesenji Tribalion od 9.00 časova otvoriće i dečija trka, prilagođena najmlađima, a u kojoj besplatno mogu učestvovati svi mališani starosti 2 do 10 godina, zajedno sa svojim roditeljima (starateljima). Tribalion trka je zbog svoje atraktivnosti za kratko vreme postale najveći sportski događaj tog tipa na prostoru celog Balkana, a svi koji su zainteresovani da prisustvuju ovom sportskom spektaklu mogu doći na Tornik u subotu i sami se uveriti u to.

Trke sa preprekama su trend u svetu, u njima učestvuju i rekreativci i profesionalci, svih starosnih doba. Bilo da se na trci učestvuje samostalno ili u timu dozvoljeno je pomaganje na prelasku prepreka, jer je ovo moderan vojni poligon koji budi timski duh i podršku. Cilj je završiti trku, pomeriti svoje granice i izaći iz zone komfora.

Prijatelji trke: Opština Čajetina, Turistička organizacija Zlatibor, JP „Gold gondola Zlatibor“, KJP „Zlatibor“, Kulturno sportski centar Čajetina.Slične vesti

Predstavnici turističkih agencije proteklog vikenda na Zlatiboru

30 Nov 2022, 10:32

Predstavnici turističkih agencija iz regiona tokom proteklog vikenda boravili na Zlatiboru


Zlatibor, nije…

Oktobar berićetan - na Zlatiboru povećan broj noćenja za 10 odsto

26 Nov 2022, 10:25

Zlatibor spremno čeka posetioce tokom čitave godine, dok je jesen pravo vreme za miran odmor na planini raznovrsnih…

Gondola podržala borbu protiv nasilja nad ženama

26 Nov 2022, 10:21

Stop nasilju nad ženama!, poručili su zaposleni u JP „Gold gondola Zlatibor“ povodom Međunarodnog dana borbe…

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoPredstavnici turističkih agencije…

Predstavnici turističkih agencija iz regiona tokom proteklog vikenda boravili na Zlatiboru…

30 Nov 2022, 10:32

EkonomijaPovršinski kop „Drmno“: Efikasan…

Efikasan rad objekata za isušivanje Površinskog kopa „Drmno“. Za…

30 Nov 2022, 10:03

DruštvoKisić: Deca koja vrše nasilje…

Deca koja su vršila nasilje nisu mala i treba da snose posledice za svoje postupke,…

30 Nov 2022, 9:52

Kursna lista