Javno nadmetanje za otuđenje zemljišta u Velikom Gradištu
   24 Jan 2022, 11:38    Veliko Gradište    SATTV    Marija Vajner


Javno nadmetanje za otuđenje zemljišta u Velikom Gradištu

Opštinska uprava opštine Veliko Gradište, Odeljenje za urbanizam i imovinsko pravne poslove, objavljuje javno nadmetanje za otuđenje građevinskog zeljišta iz Javne svojine opštine Veliko Gradište.

Opština Veliko Gradište izvršiće zainteresovanim fizičkim i pravnim licima otuđenje građevinskog zemljišta iz javne svojine opštine, u postupku javnog nadmetanja, a koga čini katastarska parcela br. 1051/1 „Gorica“, šuma 4. klase, građevinsko zemljište van gradnica ggz ukupne površine od 87851 m⊃2;, upisana u LN broj 1268 KO Zatonje.

Zemljište iz tačke I se otuđuje budućim kupcima u svojinu.
Na predmetu otuđenja mogu se graditi poslovni objekati – administrativni, namenjeni različitim oblicima usluga, robnodistributivni i sl; proizvodni i industrijski objekti. Ekonomski objekti za komercijalnu proizvodnju; industrijski objekti.

U okviru zone ekonomskih objekata za komercijalnu proizvodnju, u sklopu ili uz ekonomske komplekse za komercijalnu proizvodnju (farme), izuzetno je dozvoljena izgradnja stambenih i ugostiteljskih objekata u funkciji etno (turističkog) kompleksa seoskog domaćinstva, ukoliko vrsta, obim i način proizvodnje i organizacija farme to dopuštaju (uzgoj/proizvodnja koji može biti kompatibilan sa etno-turizmom, odvojene funkcionalne celine proizvodnog i etno-turističkog dela i dr.).

Zainteresovana lica predmetno zemljište mogu razgledati i ostvariti uvid u dokumentaciju svakog radnog dana od 08 do 13 časova.

Zemljište koje se otuđuje nije komunalno opremljeno i uređeno, a troškove komunalnog uređenja i opremanja parcele snosi budući kupac. Kupac preuzima nepokretnost iz tačke I ovog Oglasa u viđenom stanju bez obaveze prodavca da izvede bilo kakve radove na uređenju zemljišta kao i obaveze da izvrši omeđavanje ili čišćenje terena. Kupac preuzima obavezu da sa nadležnim komunalnim i drugim pravnim licima ugovori i plati troškove za infrastrukturu: EDB, PTT, gasifikaciju i drugo. Obaveza kupca je da snosi troškove postupka otuđenja zemljišta, koje čine troškovi procene nepokretnosti, troškovi objavljivanja oglasa i drugi stvarni troškovi.

Početna cena za zemljište koje je predmet nadmetanja iznosi  0,43  evra/m2.
Isplata kupoprodajne cene se vrši u dinarskoj protvvrednosti po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate. Licitacioni korak iznosi najmanje 0,1 evro/m⊃2;.

Pravo učešća na nadmetanju imaju sva pravna i fizička lica, koja do početka nadmetanja uplate depozit u visini od 30% od početne cene i prijave svoje učešće Opštinskoj upravi opštine Veliko Gradište, Odeljenju za urbanizam i imovinsko pravne poslove, poštom ili lično preko pisarnice, na adresu Žitni trg 1, 12220 Veliko Gradište. Prijave se podnose od 21.01.2022. godine do 22.02.2022. godine.

Blagovremenom se smatra prijava pristigla u pisarnicu Opštinske uprave opštine Veliko Gradište do dana 22.02.2022. godine do 10 časova.

Bliži uslovi koji se tiču javnog nadmetanja na tel. 012/676-106 ili lično u prostorijama Imovinsko pravne službe Opštinske uprave opštine Veliko Gradište soba br. 11.Slične vesti

Dan planete Zemlje - hoćemo li uspeti da je sačuvamo

22 Apr 2024, 10:32

Međunarodni dan planete Zemlje se od 1970. godine obeležava 22. aprila. Milioni ljudi iz čitavog sveta okupi se na ovaj…

Apel građanima da ne pale žetvene ostatke

3 Jul 2023, 10:40

Spaljivanjem strništa se razvijaju visoke temperature koje ubijaju korisne mikroorganizme u zemljištu što…

Eksproprijacija, između želja i sudnice

21 Jan 2023, 11:38

Eksproprijacija dozvoljava prinudni prelaz nepokretnosti iz privatne u javnu svojinu uz novčanu naknadu vlasnicima, kako…

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

KulturaU Golupcu otvorena izložba "Meksiko…

U Galeriji moderne umetnosti Narodne biblioteke ,,Veljko Dugošević’’ u…

22 Jul 2024, 14:30

DruštvoPriznanja za sve takmičare iz…

Na 65. Međunarodnoj matematičkoj olimpijadi, koja je od 11. do 22. jula 2024. godine održana…

22 Jul 2024, 12:35

EkonomijaTabakovićeva sa stalnim predstavnikom…

Guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković sastala se s novim stalnim predstavnikom…

22 Jul 2024, 12:32

Kursna lista