Javni radovi u Kostolcu
   24 Nov 2021, 10:14    Kostolac    sattv    Elena Marjanović


Javni radovi u Kostolcu

U Gradskoj opštini Kostolac u toku je realizacija javnih radova preko Nacionalne službe za zapošljavanje a na inicijativu Grada Požarevca i Gradske opštine Kostolac
 
Na teritoriji Gradske opštine Kostolac ovogodišnji javni radovi otpočeli su 1. septembra, a završetak istih planiran je do kraja godine.
 
Na pomenutim radovima, preko Nacionalne službe za zapošljavanje, a na inicijativu Grada Požarevca i Gradske opštine Kostolac, angažovano je šest lica koja imaju prvi i drugi nivo kvalifikacije, od kojih su tri lica zadužena za poslove košenja, a tri lica za poslove sakupljanja smeća.
 
 
Sredstva za ove radnike izdvojena su iz budžeta Grada  Požarevca, a za potrebe sprovođenja projekta javnih radova pod nazivom „Uređenje gradskih i seoskih zelenih površina u cilju zaštite životne sredine na teritoriji Gradske opštine Kostolac“.  
 
 
Za period od dva i po meseca, koliko već traju javni radovi, radilo se po unapred predviđenom planu i programu, kako u gradu Kostolcu, tako i u pripadajućim selima: Petki, Klenovniku, Ostrovu i Selu Kostolcu. Redovno se izvodilo košenje zelenih površina, orezivanje grana, sečenje trulih stabala, okopavanje mladih sadnica, kao i sakupljanje lišća i ostalog otpada po zelenim površinama, izduvavanje i čišćenje sportskih terena. Takođe, radnici angažovani preko javnih radova, uklanjali su otpad sa manjih divljih deponija na području cele opštine, te isti transportovali na gradsku deponiju.
 
 
U narednom periodu radovi će biti nastavljeni u istom kontinuitetu po predviđenom planu na osnovu projekta, a sve u cilju zaštite životne sredine.
 

Gradska opština Kostolac već godinama unazad sprovodi javne radove kao meru aktivne politike zapošljavanja koja ima za cilj radno angažovanje prvenstveno teže zapošljivih lica i nezaposlenih u stanju socijalne potrebe, kao i ostvarivanje određenog društvenog interesa.Slične vesti

Kostolčani odali počast stradalima u Prvom i Drugom svetskom ratu

13 Oct 2021, 12:33

Predstavnici Grada Požarevca,  predstavnici Gradske opštine Kostolac kao i predstavnici mesne zajednice selo…

Međunarodno putničko pristanište Kostolac dobilo operatera

3 Aug 2021, 8:55

Agencija za upravljanje lukama potpisala je Ugovor o obavljanju lučke delatnosti sa Arheološkim parkom ,,Viminacijum'',…

Hoće li od naredne godine pristajati kruzeri u Kostolcu?

21 May 2021, 14:10

Nova turistička tačka, pristanište za turiste koji plove Dunavom i posećuju teritoriju grada Požarevca, od naredne…

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

HronikaPreminuo Milutin Mrkonjić

U Beogradu je u 80. godini preminuo Milutin Mrkonjić, nekadašnji ministar za infrastrukturu…

28 Nov 2021, 1:04

KulturaDeseti Festival folklora veterana

Deseti po redu Festival folklora veterana biće održan na Zlatiboru u subotu, 4. decembra,…

27 Nov 2021, 11:42

DruštvoPočinje Božićni post za pravoslavne…

Pravoslavni vernici započinju Božićni post koji će trajati tačno 40 dana i kojim se pripremaju…

27 Nov 2021, 11:37

Kursna lista