Javni poziv za projektno finansiranje privatnog i akademskog sektora
   16 Dec 2023, 11:00    Beograd    rts    Elena Marjanović


Javni poziv za projektno finansiranje privatnog i akademskog sektora

Fond za inovacionu delatnost otvara drugi javni poziv za projektno finansiranje privatnog i akademskog sektora Srbije sa 10,3 miliona evra, u okviru IPA projekta „Povećanje inovacionih kapaciteta i rasta malih i srednjih preduzeća“. Bespovratna finansijska podrška za razvoj novih proizvoda, usluga i/ili tehnologija obezbeđena je u saradnji sa Ministarstvom nauke, tehnološkog razvoja i inovacija i podršci Evropske unije.


Za ostvarivanje inovativnog potencijala i pristup globalnom tržištu, Fond preduzećima nudi značajnu finansijsku pomoć do 120.000 evra i do 500.000 evra po pojedinačnom projektu.


Drugi javni poziv otvoren je za tri programa podrške Fonda – ranog razvoja, sufinansiranja inovacija i saradnje nauke i privrede.


Program ranog razvoja podstiče inovativno preduzetništvo i osigurava opstanak startapa koji su u ranoj fazi razvoja, pružanjem finansijske podrške do 120.000 evra, sa 70 odsto učešća Fonda po pojedinačnom projektu. Projektno finansiranje se odnosi na razvoj inovacija koje imaju komercijalni potencijal.


Program sufinansiranja inovacija podržava realizaciju razvojnog ciklusa tehnoloških inovacija etabliranih preduzeća. Za pokrivanje visokih troškova prenosa istraživanja u komercijalno održiv proizvod, visokotehnološkim preduzećima na raspolaganju je do 500.000 evra, sa učešćem Fonda od 60 do 70 odsto ukupnog budžeta pojedinačnog projekta.


Program saradnje nauke i privrede unapređuje industrijska istraživanja podsticanjem zajedničke saradnje privatnog sektora i naučnoistraživačkih organizacija. Sa idejom da stvaraju nove ili unaprede postojeće komercijalno isplative proizvode i usluge, Fond dodeljuje konzorcijumima do 500.000 evra sa 60 do 70 odsto učešća u ukupnom budžetu pojedinačnog projekta.


Zainteresovana preduzeća mogu podneti predloge inovativnih projekata iz svih oblasti nauke i tehnologije do 1. aprila 2024. u podne.


Dokumentacija za prijavu i prijavni obrazac dostupni su na portalu Fonda. Dodatne informacije o detaljima i propozicijama programa, Fond će deliti na onlajn sesijama svakog četvrtka od 13 časova.Slične vesti

Budite jedna od 100 uspešnih poslovnih žena

4 Apr 2024, 11:52

U toku je  Nagradni konkurs „100 uspešnih poslovnih žena“ Pošte Srbije na koji se mogu prijaviti…

Novi model ulaganja u poljoprivredu, kako do novca Svetske banke

6 Mar 2024, 13:05

Koordinator Projekta Konkurentna poljoprivreda Milan Stevanović kaže da Ministarstvo sa Svetskom bankom daje do 200.000…

Za realizaciju programa za socijalno uključivanje Roma i Romkinja iz budžeta Grada pet miliona dinara

10 Jan 2024, 12:24

Za realizaciju Programa za socijalno uključivanje Roma i Romkinja Grada Požarevca za period od 2024. do 2026. godine, …

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoSesije za poslodavce - sve o subvencijama,…

Nacionalna služba za zapošljavanje - Filijala Požarevac organizuje sesije sa poslodavcima…

13 Apr 2024, 12:19

DruštvoUčenici Ekonomsko-trgovinske škole…

Ema Mišić, Sofia Urošević i Mihailo Stanković osvojili su prvo mesto na takmičenju,…

13 Apr 2024, 12:14

DruštvoPojačana kontrola saobraćaja uoči…

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu…

13 Apr 2024, 11:57

Kursna lista