Javni poziv za kupovinu stanova u 14 opština u okviru regionalnog programa stambenog zbrinjavanja
   25 Nov 2021, 14:17    Požarevac    SATTV    Marija Vajner


Javni poziv za kupovinu stanova u 14 opština u okviru regionalnog programa stambenog zbrinjavanja

Jedinica za upravljanje projektima u javnom sektoru d.o.o. Beograd i Komesarijat za izbeglice i migracije objavili su javni poziv za dostavljanje ponuda fizičkih i pravnih lica koja prodaju stanove, a za dalju kupovinu stanova u javnu svojinu na području 14 opština na teritoriji Republike Srbije. Kupovina stanova deo je Regionalnog stambenog programa i stanovi su namenjeni prethodno izabranim izbegličkim porodicama iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske, koje do danas nisu rešile svoje stambeno pitanje.

Grad Požarevac se aktivno uključio u rešavanje stambenih problema izbeglih lica iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Stanovi se kupuju na tržištu kroz postupak dostavljanja pismenih ponuda i izbora najpovoljnijih ponuđača i to u Somboru, Šapcu, Šidu, Odžacima, Boru, Bačkoj Palanci, Zrenjaninu, Kikindi, Požarevcu, Sremskoj Mitrovici, Sremskim Karlovcima, Staroj Pazovi, Novom Sadu i Paraćinu.

Nakon sprovedenog konkursa 20 porodica je dobilo stanove u ulici 27. aprila u Požarevcu, u čijoj su gradnji učestvovali Komesarijat za izbeglice i migracije i grad Požarevac.

Važno je istaći da je ostalo 10 porodica „ispod crte“ za tu zgradu, tako da su im Komesarijat za izbeglice i migracije i grad Požarevac omogućili da sami nađu stambenu jedinicu, a da im Komeserijat plati taj iznos. Za sada su dve porodice našle stanove, dok je osam porodica ostalo još da putem konkursa reše svoje stambeno pitanje. Zato je konkurs produžen do kraja ove godine.

Javni pozivi su u toku, a rok za dostavljanje ponuda za kupovinu stanova za sve opštine je do 31. decembra 2021. godine, sa mogućnošću produženja. Pravo učešća imaju sva pravna i fizička lica koja prodaju stanove i ispunjavaju uslove iz Javnog poziva.

Javni pozivi i Obrasci ponuda su objavljeni na internet strani „Jedinice za upravljanje projektima u javnom sektoru” d.o.o. Beograd u delu Javni pozivi i Komesarijata za izbeglice i migracije Republike Srbije (www.kirs.gov.rs).
 
Situacija sa stanovima i konkursom je slična i u drugim jedinicama lokalne samouprave.

Grad Požarevac se uključio u projekat stambenog zbrinjavanja u seoskim sredinama raseljenih lica sa Kosova i Metohije.

Regionalni stambeni program je zajednički višegodišnji program Republike Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Hrvatske, koji ima za cilj da obezbedi trajna stambena rešenja za najugroženije izbegličke porodice u sve četiri zemlje.

Regionalni stambeni program sprovodi se uz podršku OEBS-a, UNHCR-a i Banke za razvoj Saveta Evrope, a finansiran je sredstvima Evropske unije, koja je najveći donator, Sjedinjenih Američkih Država, Nemačke, Švajcarske, Italije, Norveške, Danske, Turske, Luksemburga, Španije, Kipra, Rumunije, Češke, Slovačke i Mađarske.Slične vesti

Šta podrazumeva sveobuhvatno renoviranje stana?

26 Nov 2021, 8:21

Mnoge veoma često muči dilema da li se renoviranje stana isplati na dugoročnom nivou i u kojoj meri. Ukoliko ste se čvrsto…

Skok cena stanova i u gradovima i u manjim mestima, da li je kvadrat ispod 1.000 evra prošlost

23 Oct 2021, 9:32

Cene nekretnina u Srbiji su, prema zvaničnim podacima, u poslednje dve godine skočile za oko 20 odsto. Skok cena je prvo…

Požarevljani plaćaju skoro 800 evra kvadrat stana

21 Sep 2021, 13:14

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, u prvom polugodištu ove godine, Požarevljani su morali da izdvoje…

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

EkonomijaDinar po dinar-budžet je spakovan,…

Sve države imaju svoje izdatke, kao i prihode koji treba da ih pokriju. Planiranje jednih…

29 Nov 2021, 9:57

DruštvoPandemija pogurala prodaju zdravstvenog…

Pandemija je podigla odgovornost i svest ljudi o potrebi osiguranja zdravlja, života i imovine,…

29 Nov 2021, 9:50

ZdravljeKBC "Zvezdara" izlazi…

Kliničko-bolnički centar "Zvezdara" izlazi iz crvene zone. Direktor te zdravstvene ustanove,…

29 Nov 2021, 9:46

Kursna lista