JAVNI POZIV GRADA POŽAREVCA ZA POLJOPRIVREDNU MEHANIZACIJU
   29 Sep 2017, 13:39    Požarevac    Sat Tv    Maja Stepanović


JAVNI POZIV GRADA POŽAREVCA ZA POLJOPRIVREDNU MEHANIZACIJU

Grad Požarevac je raspisao Javni poziv  za dodelu podsticajnih sredstava za investicije u fizička sredstva poljoprivrednih gazdinstava na teritoriji Grada Požarevca u 2017. godini. Za ovu vrstu subvencije, opredeljena su sredstva u iznosu od 26.642.855,00 dinara. Tekst Javnog poziva je objavljen u lokalnom listu „Reč naroda“, na oglasnoj tabli Gradske uprave Grada Požarevca, Mesnim kancelarijama i na veb strani Grada Požarevca www.pozarevac.rs.
       Vrsta podsticaja:
   Dodeljuju se podsticajna sredstava za investicije u fizička sredstva poljoprivrednih gazdinstava na teritoriji Grada Požarevca u 2017. godini, za sledeće mera u skladu sa Programom podrške sprovođenja poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja na teritoriji Grada Požarevca za 2017. Godinu

 


     
 

        Maksimalni iznos podsticajnih sredstava po ovom konkursu ne može biti veći od 600.000,00 dinara po jednom registrovanom poljoprivrednom gazdinstvu. Podnosilac zahteva ima pravo da učestvuje u okviru 2 (dve) investicije u fizičkim sredstvima poljoprivrednih gazdinstava. Minimalni zbirni iznos računa po zahtevu ne može da iznosi manje od 30.000,00 dinara. Troškovi polovne mehanizacije i opreme po ovom Programu nisu prihvatljivi.
Uslovi za dobijanje podsticajnih sredstava:

   Opšti kriterijumi za korisnike:
-    Korisnik treba da ima registrovano poljoprivredno gazdinstvo upisano u Registar poljoprivrednih gazdinstava, sa aktivnim statusom u 2017. godini;
-    Korisnik je sa prebivalištem i proizvodnjom na teritoriji Grada Požarevca;
-    Potpisana izjava da ne postoji zahtev za isto ulaganje u drugim javnim organima;
-    Da je predmetna investicija nabavljena u periodu od 01.01.2017. godine.;
-    Da korisnik kao i bilo koji član njegovog poljoprivrednog domaćinstva, nema evidentiranih dospelih neizmirenih dugovanja prema Gradu Požarevcu, iz oblasti poljoprivrede, po osnovu ranije ostvarenih podsticaja, subvencija i kredita


Specifični kriterijumi:
Sektor-Mleko i Sektor-Meso:
Prihvatljivi korisnici su poljoprivredna gazdinstva koja poseduju objekat za grla.
Prihvatljivi korisnici su poljoprivredna gazdinstva koja poseduju bar 2 (dva) grla životinje.
Sektor-Voće, grožđe, povrće i cveće:
Prihvatljivi korisnici za investicije su poljoprivredna gazdinstva koja imaju ili planiraju da zasnuju voćarsku proizvodnju na površini od 30 ari ili povrtarsku proizvodnju/ukrasno bilje na minimum površini od 3 ari.
Sektor-Ostali usevi:
Prihvatljivi korisnici su poljoprivredna gazdinstva koja imaju minimum 1 hektara zemljišta pod usevima.
Sektor-Pčelarstvo:
Prihvatljivi korisnici za investiciju koji imaju minimalno 5 (pet) košnica i minimalnu tehničku opremljenost za proizvodnju meda.
Mladi poljoprivrednici:
Prihvatljivi korisnici koji prvi put započinju proizvodnju i prvi put registrovao gazdinstvo u 2017.
Potrebna dokumentacija:
•    Zahtev za podsticajna sredstva – Obrazac prijava
•    Potvrda o izvršenoj registraciji ili obnovi u Registru poljoprivrednih gazdinstava u 2017. godini.
•    Fotokopija važeće lične karte nosioca registrovanog poljoprivrednog gazdinstva,
•    Fotokopija potvrde/kartice o namenskom tekućem računu poljoprivrednog gazdinstva.
•    Original ili overena fotokopija fiskalnog računa ili računa otpremnice izdatog u periodu od 01.01.2017. godine, na ime podnosioca zahteva.
•    U slučaju da se radi o robi koja je kupljena od preduzeća koje nije u sistemu PDV-a (nije u mogućnost da izda fiskalni isečak) potrebno je dostaviti ugovor o kupoprodaji i izvod iz banke o transakciji na ime kupovine robe.
•    Fotokopija pasoša za nabavljena grla.
•    Fotokopija zdrastvenog ili transportnog uverenja pri kupovini grla.
•    Fotokopija garantnog lista za kupljenu robu/opremu.
•    Fotokopija saobraćajne dozvole, izdata od PU Požarevac, pri kupovini teretnog vozila.
•    Potpisana izjava da za predmetnu investiciju nije ostvario podsticaje po istom osnovu u 2017. godini kod drugih državnih organa.

Obrazac prijave/zahteva za podsticajna sredstva se može preuzeti  u kancelariji broj 9., pisarnica Gradske uprave Grada Požarevca ili na zvaničnom sajtu Grada Požarevca www.pozarevac.rs .

Prijavu, sa potrebnom dokumentacijom, dostaviti u zatvorenoj koverti, sa napomenom  „ZA KONKURS ZA RASPODELU SREDSTAVA BUDžETSKOG FONDA ZA POLjOPRIVREDU I RURALNI RAZVOJ GRADA POŽAREVCA–NE OTVARATI – Javni konkurs za dodelu podsticajnih sredstava za investicije u fizička sredstva poljoprivrednih gazdinstava na teritoriji Grada Požarevca u 2017. godini, sa naznakom Mera: Sektor _________ , Šifra investicije__________ “.
Prijava se dostavlja neposredno na pisarnici Gradske uprave Grada Požarevca, kancelariji broj 9, ulica Drinska broj 2, 12 000 Požarevac ili putem pošte, preporučenom pošiljkom, a na adresu:      Grad Požarevac, ulica Drinska broj 2, 12 000 Požarevac.

Prijave na Javni poziv dostavljati od dana objavljivanja istog, zaključno sa 24.11.2017. godine. Otvaranje prijava po Javnom pozivu vrši Komisija, kao i njihovu obradu proverom podataka iz priložene dokumentacije i službenih evidencija. Komisija razmatra prijave na osnovu kriterijuma utvrđenih u javnom pozivu i sastavlja predlog rang-liste, u kojoj predlaže buduće korisnike i iznos sredstava Budžetskog fonda, koji će im biti dodeljen na korišćenje. Na predlog rang-liste učesnici konkursa imaju pravo prigovora u roku od 8 dana od dana objavljivanja. Predlog rang-liste se objavljuje zvanično na oglasnoj tabli Gradske uprave Grada Požarevca kao i na zvaničnom sajtu Grada Požarevca www.pozarevac.rs

U slučaju da nema dovoljno sredstava za isplatu podsticaja svim korisnicima koji ispunjavaju propisane uslove prilikom utvrđivanja rang liste prednost ima podnosilac prijave koji je ranije podneo prijavu.

Dodatne informacije u vezi sa Javnim pozivom, možete dobiti na telefon 064/8975810.


 Slične vesti

MPS: Poljoprivrednici da provere parcele pre obnove gazdinstva

14 Feb 2024, 14:27

Mladi poljoprivrednici Srbije preporučuju da gazdinstva koja imaju veliki broj usitnjenih parcela pre obnove poljoprivrednog…

Trinaest decenija zadrugarstva u Srbiji obeleženo u Požarevcu

24 Jan 2024, 13:59

Prva kreditna zemljoradnička zadruga u Srbiji osnovana je 1894. godine u selu Vranovu, kod Smedereva. Već naredne, 1895.…

Ministarka Tanasković: Ulažemo u poljoprivredu 600 miliona evra, pre svega u mala i srednja gazdinstva

24 Jan 2024, 10:30

Plan razvoja Srbije "Skok u budućnost - EKSPO 2027" uključuje i poljoprivredu i poljoprivredne proizvođače. Planira…

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoGolubačkim komunalcima 12 miliona…

Opština Golubac dobila je bespovratna sredstava u iznosu od 7. miliona  dinara…

20 Feb 2024, 13:44

Vremenska prognozaPrognoza za sredu, 21. Februar…

SRBIJA: U sredu promenljiva oblačnost sa povremenom slabom kišom…

20 Feb 2024, 12:25

DruštvoDinić: Ne možemo još uvek da zatvaramo…

Dok se ne reši pitanje regionalne deponije, otpad iz Požarevca i Kostolca biće deponovan…

20 Feb 2024, 12:25

Kursna lista