Javna garaža "Takovska" počela sa radom
   10 Oct 2020, 9:37    Požarevac    SAT TV    Anđelija Kuzmanović


Javna garaža "Takovska" počela sa radom

Na održanoj sednici, grad kao vlasnik, parking garažu predao je na korišćenje JKP „Parking servis“. U dopuni cenovnika JKP „Parking servis“ uvedene su i cene parkiranja u zatvorenoj garaži u Takovskoj ulici za putničke automobile. Započeti čas parkiranja iznosi 60 dinara, rezervacija za mesec dana parkiranja 10.000 dinara, dok za godinu dana treba izdvijiti 108.000 dinara.

Na održanoj sednici Skupštine Grada Požarevca usvojena je odluka o davanju na korišćenje montažnog objekta garaža Javnom komunalnom preduzeću "Parking servis" Požarevac, kao i Rešenje o davanju saglasnosti na Dopunu Cenovnika "Parking servisa", čime su se stvorili svi preduslovi da se objekat pusti u funkciju.

 
"Parking servis" ovom prilikom najavljuje da je garaža zvanično počela sa radom danas 10.10.2020.godine u 6 časova i da će za vreme vikenda parkiranje u garaži biti potpuno besplatno. Od ponedeljka 12.10. promotivno parkiranje biće nastavljeno u smislu da će prvi započeti sat parkiranja biti besplatan do kraja meseca oktobra.


    "Ovim promotivnim periodom želimo da omogućimo svim građanima da se upoznaju sa funkcionisanjem novog objekta za parkiranje. Na ulazu u parkiralište građani će moći da primete informacioni displej na kome će tačno biti prikazan slobodan broj parking mesta na oba nivoa, kako bismo im skratili vreme parkiranja. Istakla bih da novi objekat za parkiranje ima 144 parking mesta, i to na prvom nivou 73 regularna parking mesta plus 3 mesta za osobe sa invaliditetom, dok na drugom nivou ima 68 parking mesta, što je više nego duplo u odnosu na broj parking mesta koja su korišćena na posebnom parkiralištu "Hotel Dunav" na istoj lokaciji. Cena započetog časa parkiranja u Javnoj garaži "Takovska" biće 60dinara. Puštanjem u rad ovog objekta dosta će se rasteretiti ostala javna parkirališta u gradu, čime će se u značajnoj meri skratiti vreme traženja slobodnog parking mesta. Nadam se da će grad u skorijom budućnosti dobiti još jedan ovakav objekat, čime bi se kvalitet parkiranja u  Požarevcu podigao na zavidan nivo. Koristim priliku da pozovem sve građane da iskoriste promotivni period parkiranja i da se upoznaju sa funkionisanjem novog objekta - istakla je direktorka Marija Papović.


U dopuni cenovnika JKP „Parking servis“ uvedene su i cene parkiranja u zatvorenoj garaži u Takovskoj ulici za putničke automobile. Rezervacija za mesec dana parkiranja 10.000 dinara, dok za godinu dana treba izdvijiti 108.000 dinara.

Cene parkiranje na posebnim parkiralištima za putničke automobile započeti čas parkiranja iznosi 50 dinara, rezervacija za mesec dana parkiranja 9.000 dinara, a za godinu dana treba izdvijiti 90.000 dinara.

Izgubljena parking karta koštaće vas 1.000 dinara, a lom ili oštećenje prepreke na ulazi 2.500 dinara.

Da podsetimo, ugovorena cena radova za izgradnju javne parking garaže, pre dve godine je iznosila 44.743.200 dinara. 



Slične vesti

Savić: Reorganizovali smo zone i omogućili veću frekvenciju saobraćaja

15 Feb 2024, 10:43

Izmenom centralnih gradskih parking zona iz žute u crvenu, omogućena je veća frekvencija saobraćaja. U pripremi je analiza…

Apel "Parking servisa" i Udruženja "Fortuna": Poštujmo prava osoba sa invaliditetom

14 Feb 2024, 13:36

Javno komunalno preduzeće "Parking servis" i Udruženje „Fortuna“ iz Požarevca uputili su javni apel…

Anketa o kvalitetu rada Parking servisa u Požarevcu

5 Feb 2024, 9:48

Javno komunalno preduzeće „Parking servis“ Požarevac upućuje poziv korisnicima za izjašnjavanje o kvalitetu…

Postavite komentar



    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

KulturaPrvi međunarodni festival savremenog…

Arheološki park Viminacijum biće domaćin prvog međunarodnog festivala savremenog plesa…

29 Mar 2024, 14:28

DruštvoZavršena druga faza rekonstrukcije…

Saša Pavlović gradonačelnik Požarevca sa saradnicima, obišao je radove na Muzeju…

29 Mar 2024, 14:18

DruštvoMladost, svetlost dobrote - humanitarni…

Pod sloganom „Mladost, svetlost dobrote“, održan je još jedan tradicionalni…

29 Mar 2024, 13:36

Kursna lista