Izložba slika Marka Burlice u Galeriji moderne umetnosti u Golupcu
   13 May 2023, 15:13    Golubac    Sat TV    Ljubiša Nastasijević


Izložba slika Marka Burlice u Galeriji moderne umetnosti u Golupcu

U Galeriji moderne umetnosti Narodne biblioteke ,,Veljko Dugošević’’ u Golupcu otvorena je izložba  na temu "Cink kultura" autora Marka Burlice,I ovo je jedna od 14 izložbi mladih autora  koji  će se golupčanima predstaviti u ovoj godini,rekao je otvarajući izložbu vd upravnika ove kulturne ustanove Milen Bogojević.

O autoru Marku Burlici govorila je radnica biblioteke Marija Živanović Ilić koja je rekla da je  rođen  u Trebinju., Magistarske studije završio je na grafičkoj katedri 2020-te godine u klasi profesora Mirka Toljića, na ALU Trebinju. I da Unutar vlastitog likovnog izraza radi  na kombinovanom crtežu i grafičkim tehnikama duboke i digitalne štampe.

          Autor ove izložbe Marko Burlica obraćajući se prisustnim ljubiteljima likovne umetnosti I učenicicima Srednje škole ,,Miloje Vasić’’ Veliko Gradište,područnog odlenja u Golupcu  rekao da je predmet njegovog proučavanja prvenstveno  baziran na sagledavanju i analiziranju šunda, primitivizma i drugih "nus pojava" u društvu. Ove fenomene ne gleda samo kao regionalne, već i globalne, jer oni, medijski gledajući, apsolutno jesu zastupljeni širom planete.


. Do sada je izlagao na više kolektivnih izložbi, od kojih se izdvajaju Bijenale mladih u Sarajevu i Međunarodno grafičko bijenale suve igle u Užicu. Postavka ‘’Primitivac’’bila je  njegova četvrta samostalna izložba, a ovu postavku crteža ,,Cink kultura’’ počeo je da stvara u poslednje dve godine.. Burlica za sebe kaže da se tematski bavi problemima dokolice, fenomenom primitivizma i portretnom poetikom koja je  njegova ogromna inspiracija i tema

       -Pre dve godine počeo sam da radim na ovim slikama kada su me ispirisala sva dešavanja,muzički nastupi I uopšte sve što se popularizuje na televiziji.To sam posmatrao  kao neki fenomen.Nije ovo lično predstavljanje I likovanje nekih ličnosti.Izložnba se u ovom format prvi pit prikazujje ovde u Golupcu I mnogo sam zahvalan ljudima iz Biblioteke što su mi ukazali priliku da ove svoje radove predstavim u ovoj divnoj Galeriji moderne umetnosti I građanima Golupca,rekao je Marko Burlica.

Ovu postavku izložbe u Galeriji modern umetnosti u Narodnoj biblioteci ,,Veljko Dugošević’’ u Golupcu , publika će imati priliku da pogleda  do 25.maja ove godine svakog radnog dana od 8.do 14.časova.Slične vesti

Izložbom slika za svoje sugrađane Kučeva Milan Glozić proslavio jubilej-20 godina umetničkog rada

23 Sep 2023, 15:17

U Centru za kulturu ,,Dragan Kecman’’ u Kučevu,u prisustvu mnogobrojnih ljubitelja ove umetnosti I rukovodstva…

U Galeriji moderne umetnosti u Golupcu otvorena izložba slika Bojana Novakovića

13 Sep 2023, 19:35

U Galeriji modern umetnosti Narodne biblioteke ,,Veljko Dugošević’’ u Golupcu otvorena je izložba slika…

Revija dečijih ljubimaca na 60. LJKI

7 Sep 2023, 14:02

U okviru 60. Ljubičevskih konjičkih igara, održana je Revija dečijih ljubimaca je u sklopu izložbe „Ljubimca“.

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

EkonomijaU onlajn supermarketu – nova prilika…

Sve više malih proizvođača pokušava da dođe do kupaca preko sopstvenih onlajn…

25 Sep 2023, 10:07

DruštvoNiču tri naučno-tehnološka parka,…

Ministarstvo za javna ulaganja raspisalo je tender za izgradnju Naučno–tehnoloških…

25 Sep 2023, 10:03

DruštvoPočela isplata pomoći za decu…

Danas i sutra isplaćuje se jednokratna pomoć države roditeljima dece uzrasta do 16 godina.…

25 Sep 2023, 10:01

Kursna lista