Izjava Mogerinijeve ne znači promenu formata pregovora
   13 Mar 2019, 13:41        RTS    Maja Kostić


Izjava Mogerinijeve ne znači promenu formata pregovora

Izjave Federike Mogerini da će Savet bezbednosti UN morati da verifikuje dogovor Beograda i Prištine ne znači da će doći do promene formata pregovora, izjavio je šef srpske diplomatije Ivica Dačić.
Ivica Dačić je dodao da inače pregovora nema, a da Priština svoju platformu može da "okači u hodniku parlamenta kao zidne novine ili interno obaveštenje".
Dačić je, na konferenciji za novinare sa šefom španske diplomatije Žozepom Borelom, povodom izjave visoke predstavnice EU, naglasio da je Srbija oduvek govorila da će na kraju morati bilo kakav dogovor koji bude eventualno postignut na drugom nivou, da verifikuje ovo izvršno telo svetske organizacije.
"To znači da bi uopšte došlo do verifikacije od strane Saveta bezbednosti UN članice moraju da budu informisane i upoznate. Sa naše strane može samo da raduje upućivanje predloga Savetu bezbednosti UN, zato što Srbija sve svoje prijatelje upoznaje sa tokom pregovora i razgovora", objasnio je Dačić.
Ukazao je da, ako se ima u vidu doneta platforma, ona je samo pokazatelj da predstavnici Prištine ne žele kompromis i da je sve ono što je urađeno proteklih sedam godina "badava".
"Koja korist od toga da se iznese neki stav u toku dijaloga, platforma se donosi valjda na početku. Oni se setili sada kao da dijalog tek počinje. Mislili su da će Srbija da prihvati sve ono što oni traže, to je reakcija na to da ne ide sve kako planiraju", istakao je Dačić.
Takođe, odbacio je i najavu kosovskog ministra Bedžeta Pacolija da će tokom ove godine Prištinu da prizna 19 zemalja rečima: "Ajde da vidimo i to čudo".Slične vesti

Prihvaćen Martinovićev amandman o subvencijama

13 Mar 2019, 13:45

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović je tokom rasprave u Skupštini Srbije, o amandmanima na predloge zakona o ugostiteljstvu…

Platforma Prištine govori o strahu od dijaloga

16 Feb 2019, 11:38

Prištinska platforma za nastavak briselskog dijaloga s Beogradom koja je juče podneta kosovskoj skupštini, platforma je…

ANTIĆ: PROIZVODNJA ELEKTRIČNE ENERGIJE SE ODVIJA NORMALNO

11 Jan 2019, 13:43

Tokom ledenih dana, Radna grupa za sigurno snabdevanje energijom i energentima pri Ministarstvu energetike danonoćno prati…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najnovije vesti

ZanimljivostiDANAS SE SLAVE MLADENCI: KAKVI…

DANAS SU MLADENCI. KO SE VENČAO U POSLEDNJIH GODINU DANA DANS SLAVI OVAJ PRAZNIK! NAŠI…

22 Mar 2019, 16:14

Društvo50. GODINA DOMA ZDRAVLJA POŽAREVAC

SVEČANI PRIJEM POVODOM 50 GODINA POSTOJANJA DOMA ZDRAVLJA POŽAREVAC UPRILIČEN JE U SVEČANIM…

22 Mar 2019, 14:51

PolitikaSTEFANOVIĆ: SARADNJA MUP-A SA…

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i ambasador…

22 Mar 2019, 14:38

Kursna lista