IZGRADNJA PLAŽE I REKONSTRUKCIJA MARINE U GOLUPCU
   26 Aug 2019, 14:02    Golubac    SatTv    Ljubiša Nastasijević


IZGRADNJA PLAŽE I REKONSTRUKCIJA MARINE U GOLUPCU

U Golupcu se uz podršku Evropske Unije preko razvojnog programa EU PRO, radi na dodatnom unapređenju uslova za organizaciju kulturnih i sportskih manifestacija.U okviru radova ukupne vrednosti 120.000 evra biće izvršena sanacija višenamenskih sportskih terena i izgradnje krova na letnjoj pozornici.

Sa Golubačkom tvrđavom, koja je obnovljena sredstvima EU, opština Golubac je vodeća turistička destinacija na Dunavu, a dodatna podrška EU omogućiće upotpunjavanje turističke ponude.

Sada će svi stanovnici opštine imati bolje uslove za bavljenje sportom, a imaće i priliku da uživaju u još bogatijem kulturnom i umetničkom program,kaže ptvi čovek opštine Golubac dr Nebojša Mijović I najavio radove  na putnoj infrastrukturi, izgradnji biciklističko-pešačke staze od vikend naselja Vinci-Usije do tvrđave Golubački grad , plaže na Dunavu u Golupcu kao I rekontrukciju postojeće marine .Radovi na izgradnji plaže I rekonstrukciji marine počeće narednog meseca a sredstva od 50 miliona dinara iz budžeta obezbedila je opština Golubac.


            -Jedan od kapitalnih projekata koji će se realizovati je izgradnja plaže u Golupcu I to na prostoru kog marine na Dunavu.Ovih dana završava se tender na kome će se izabrati izvođač radova I posle toga počećemo sa izvođenjam radova.Pored plaže u planu je I rekonstrukcija postojeće marine kao I nastavak izgradnje šetno-biciklističke staze 6 i 7 koja će spojiti  Golubačku tvrđavu I Golubac.Vrednost radova za izgradnju marine je oko 50 miliona dinara,a ova sredstva obezebdili smo iz budžeta Opštine,rekao je  predsednik opštine dr Nebojša Mijović.
 
Za investicije,socijalna davanjja i subvencije iz budžeta za ovu godinu u opštini Golubac izdvojeno je oko 55 odsto budžetskih sredstava za realizaciju  velikih kapitalnih projekata  u oblasti infrastrukture,modernizaciji lokalne putne mreže,turističke infrastructure,obrazovanja,kulture i sporta.

Realizacijom planiranih projekata  u gradu Golupcu i u  naseljima  stvaraju se uslovi za  bolji život  građana. U protekle tri godine urađeno je više od  dvadeset velikih projekata
Lj.NastasijevićSlične vesti

MLADI BRAČNI PAROVI U NASELJU DUBOKA KOD KUČEVA FORMIRALI KINDER KLUB

7 Dec 2019, 20:09

Mladi bračni parovi  koji su ostali da žive, rade, stvaraju i podižu svoju decu  u naselju Duboka,u opštini…

ZAVRŠNA KONFERENCIJA PROJEKTA PREKOGRANIČNE SARADNJE U GOLUPCU

29 Nov 2019, 15:20

PROJEKAT PREKOGRANIČNE SARADNJE SRBIJA, RUMUNIJA SISTEM ZA DELOVANJE U VANREDNIM SITUACIJAMA KOJI JE FINANSIRAN OD STRANE…

PREDSTAVLJEN PROJEKAT POBOLJŠANJE PRISTUPA ROMSKE OMLADINE TRŽIŠTU RADA U KOSTOLCU

18 Nov 2019, 14:45

U SKUPŠTINSKOJ SALI U  KOSTOLCU ORGANIZOVANA JE MEDIJSKA PROMOCIJA POVODOM POČETKA PROJEKTA "POBOLJŠANJE…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

KulturaKNJIŽEVNO VEČE: PROMOCIJA ČASOPISA…

SAVEZ POTOMAKA RATNIKA SRBIJE 1912-1920., UDRUŽENJE POTOMAKA  RATNIKA 1912-1920.GRADSKA…

12 Dec 2019, 22:36

DruštvoPROMOCIJA KNJIGE STRANAC U SOPSTVENOJ…

U SVEČANOJ SALI NARODNE BIBLIOTEKE ILIJA M PETROVIĆ PREDSTAVLJENA JE KNJIGA  STRANAC…

12 Dec 2019, 15:12

DruštvoNOVI DISPEČERSKI CENTAR VI BTO…

U OKVIRU IZGRADNJE NOVOG ŠESTOG BTO SISTEMA, U DELU ELEKTROPROJEKTOVANJA „PAKETA…

12 Dec 2019, 15:03

Kursna lista