IZGRADNJA PLAŽE I REKONSTRUKCIJA MARINE U GOLUPCU
   26 Aug 2019, 14:02    Golubac    SatTv    Ljubiša Nastasijević


IZGRADNJA PLAŽE I REKONSTRUKCIJA MARINE U GOLUPCU

U Golupcu se uz podršku Evropske Unije preko razvojnog programa EU PRO, radi na dodatnom unapređenju uslova za organizaciju kulturnih i sportskih manifestacija.U okviru radova ukupne vrednosti 120.000 evra biće izvršena sanacija višenamenskih sportskih terena i izgradnje krova na letnjoj pozornici.

Sa Golubačkom tvrđavom, koja je obnovljena sredstvima EU, opština Golubac je vodeća turistička destinacija na Dunavu, a dodatna podrška EU omogućiće upotpunjavanje turističke ponude.

Sada će svi stanovnici opštine imati bolje uslove za bavljenje sportom, a imaće i priliku da uživaju u još bogatijem kulturnom i umetničkom program,kaže ptvi čovek opštine Golubac dr Nebojša Mijović I najavio radove  na putnoj infrastrukturi, izgradnji biciklističko-pešačke staze od vikend naselja Vinci-Usije do tvrđave Golubački grad , plaže na Dunavu u Golupcu kao I rekontrukciju postojeće marine .Radovi na izgradnji plaže I rekonstrukciji marine počeće narednog meseca a sredstva od 50 miliona dinara iz budžeta obezbedila je opština Golubac.


            -Jedan od kapitalnih projekata koji će se realizovati je izgradnja plaže u Golupcu I to na prostoru kog marine na Dunavu.Ovih dana završava se tender na kome će se izabrati izvođač radova I posle toga počećemo sa izvođenjam radova.Pored plaže u planu je I rekonstrukcija postojeće marine kao I nastavak izgradnje šetno-biciklističke staze 6 i 7 koja će spojiti  Golubačku tvrđavu I Golubac.Vrednost radova za izgradnju marine je oko 50 miliona dinara,a ova sredstva obezebdili smo iz budžeta Opštine,rekao je  predsednik opštine dr Nebojša Mijović.
 
Za investicije,socijalna davanjja i subvencije iz budžeta za ovu godinu u opštini Golubac izdvojeno je oko 55 odsto budžetskih sredstava za realizaciju  velikih kapitalnih projekata  u oblasti infrastrukture,modernizaciji lokalne putne mreže,turističke infrastructure,obrazovanja,kulture i sporta.

Realizacijom planiranih projekata  u gradu Golupcu i u  naseljima  stvaraju se uslovi za  bolji život  građana. U protekle tri godine urađeno je više od  dvadeset velikih projekata
Lj.NastasijevićSlične vesti

UČENICI POLJOPRIVREDNE ŠKOLE U STRUČNOJ POSETI VINARIJI STOBI U MAKEDONIJI

11 Sep 2019, 12:27

UČENICI POLJOPRIVREDNE ŠKOLE  SONJA MARINKOVIĆ  PUTUJU  U SEVERNU MAKEDONIJU U OKVIRU REALIZACIJE…

OPŠTINA VELIKO GRADIŠTE U PROJEKTU ZA LEČENJE KARCINOMA ŠTITNE ŽLEZDE

24 Aug 2019, 20:44

U Velikom Gradištu  održana je konferencija za medije povodom početka realizacije projekta „Zajednički…

IZGRADNJA I POPRAVKA SPORTSKIH TERENA IZ PROGRAMA EU PRO U OPŠTINI GOLUBAC

16 Aug 2019, 15:49

U Golupcu se, uz podršku Evropske unije preko razvojnog programa EU PRO, radi na dodatnom unapređenju uslova za organizaciju…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

KulturaU VELIKOM GRADIŠTU OTVORENA IZLOŽBA…

Postavkom slika I creteža u  Narodnom muzeju po prvi put se predstavio ljubiteljima slikarstva…

14 Sep 2019, 19:28

DruštvoDEFILE ĐAKA PRVAKA POŽAREVAČKA…

NA TRGU OSLOBOĐENJA ODRŽANA JE MANIFESTACIJA DEFILE ĐAKA PRVAKA, POVODOM KOJE JE GRADONAČELNIK…

14 Sep 2019, 13:46

DruštvoSPROVODI SE ČIŠĆENJE DIVLJIH DEPONIJA

JEDAN OD VAŽNIH ZADATAKA JKP KOMUNALNE SLUŽBE JE U OVOM PERIODU I ČIŠĆENJE DIVLJIH…

14 Sep 2019, 13:42

Kursna lista