IZ BUDŽETSKOG FONDA SRBIJE 22,5 MILIONA DINARA ZA PROJEKTE ZA  FUNKCIONISANJE  LOKALNE SAMOUPRAVE
   26 Apr 2019, 15:07    Veliko Gradište    SatTv    Ljubiša Nastasijević


IZ BUDŽETSKOG FONDA SRBIJE 22,5 MILIONA DINARA ZA PROJEKTE ZA FUNKCIONISANJE LOKALNE SAMOUPRAVE

Iz budžetskog fonda Republike Srbije za  programe lokalnih samouprava za finansiranje projekata of značaja za te opštine I gradove,opština Veliko Gradište dobila je 22,5 miliona dinara. Ugovore je, ispred Ministarstva potpisao ministar Branko Ružić, a za opštinu Veliko Gradište predsednik Dragan Milić. Ukupno 63 grada i opštine dobilo je sredstva namenjena razvoju opština i gradova i dobrobiti građana.


           Opštini Veliko Gradište dodeljeno je 18 miliona dinara za izgradnju sportske hale na Srebrnom jezeru – faza 3 i 4.5 miliona dinara za preventivno delovanje na smanjenju rizika od klimatskih promena, elementarnih i drugih nepogoda u cilju zaštite imovine i imovinskih interesa ove podunavske Opštine.


            Od odobrenih sredstava biće realizovan projekat “Preventivno delovanje na smanjenju rizika od klimatskih promena, elementarnih i drugih nepogoda u cilju zaštite imovine i imovinskih interesa opštine Veliko Gradište“ sa ciljem da doprinese zaštiti imovinskih interesa opštine i građana dok je projektom “Izgradnja sportske hale na Srebrnom jezeru – faza 3“ obezbeđen nedostajući deo sredstava za započeti projekat od posebnog značaja za lokalni ekonomski razvoj, investicije i zapošljavanje u Opštini.

            Kako je rekao ministar Ružić, prvi put ove godine  finansirani su projekti za smanjenje rizika od klimatskih promena i elementarnih nepogoda, pa je deo sredstava usmeren na preventivno delovanje radi  zaštite imovine lokalnih samouprava i građana.Sredstva iz Fonda koristiće se za infrastrukturne radove na vrtićima, školama, objektima kulture, sporta i javne uprave, komunalnoj infrastrukturi, javnim površinama kao i za nabavku i primenu savremenih informacionih tehnologija koje će omogućiti uvođenje e-Uprave i bolje pružanje usluga građanima i privredi. Takođe, deo sredstava namenjen je organizaciji kulturnih, sportskih i turističkih manifestacija.
             U saopštenju Ministarstva navodi se da se sredstva u Fondu za lokal iz godine u godinu povećavaju i da se očekuje da će se naredne godine biti još veća.
Lj.Nastasijević
Izvor:Sajt SO VG        Slične vesti

OPŠTINA VELIKO GRADIŠTE U PROJEKTU ZA LEČENJE KARCINOMA ŠTITNE ŽLEZDE

24 Aug 2019, 20:44

U Velikom Gradištu  održana je konferencija za medije povodom početka realizacije projekta „Zajednički…

IZGRADNJA I POPRAVKA SPORTSKIH TERENA IZ PROGRAMA EU PRO U OPŠTINI GOLUBAC

16 Aug 2019, 15:49

U Golupcu se, uz podršku Evropske unije preko razvojnog programa EU PRO, radi na dodatnom unapređenju uslova za organizaciju…

PREDSTAVLJEN PROJEKAT

1 Aug 2019, 13:39

PREDSTAVLJEN JE PROJEKAT UNAPREĐENJE PREDUSLOVA ZA KORIŠĆENJELOKALNIH SOCIO EKONOMSKIH POTENCIJALA KROZ GIS U POŽAREVCU…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

ZdravljeOPŠTINA VELIKO GRADIŠTE U PROJEKTU…

U Velikom Gradištu  održana je konferencija za medije povodom početka realizacije…

24 Aug 2019, 20:44

PolitikaODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE…

Na konferenciji za medije koja je održana u prostorijama Srpske Napredne stranke u Velikom…

24 Aug 2019, 15:02

DruštvoINFORMATIVNI CENTAR JP PUTEVI…

JP „Putevi Srbije“ Vas obaveštava da je od danas, 22.08.2019. god. u funkciji…

24 Aug 2019, 13:56

Kursna lista