Ivana Popović sa članicama Udruženja žena iz opštine Veliko Gradište
   30 Nov 2023, 19:46    Veliko Gradište    Sat TV    Ljubiša Nastasijević


Ivana Popović sa članicama Udruženja žena iz opštine Veliko Gradište

Državna sekretarka u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede I član Predsedništva SNS-a, Ivana Popović boravila je u Velikom Gradištu koja je uz čaj i kafu, u prisustvu predsednika privremenog organa opštine Dragana Milića razgovarala sa ženama iz udruženja o unapređenju položaja i njiihovnim aktivnostima I radu na selu.

Smatrajući da su žene stub porodice, domaćinstva i uspeha, sekretarka Popović je sa njima razgovarala I o budućim planovima i mogućnostima podrške države za razvoj ženskog preduzetništva.Ona je istakla da Vlada Republike Srbije različitim mehanizmima pruža podršku ženama koje se bave poljoprivredom,

       -U Velikom Grdaištu doživela sma sam jedno veličanstveno gostoprinstvo dugujem jednu zahvalnost predsedniku DRaganu Miliću kao I divnim damama iz različitih udrženja žena koje sam imallllla priliku da ih upoznam.To su izvaredne dame, koje imaju toliko energije I borbenosti,dame koje prikupljaju novac za obnovu I izgradnju crkve I koje se bave da produžžže nečiji život.Bilo je tazličitih,ali I veoma humanih tema I moram da priznam da sam imala ppoosebno zadovoljstvo da razgovaram sa njima,jer upravo su one takve kojjjje želimo da vidimo I smatramo ih kao stub društva I njihovih porodica kao I naše države, istakla je miniiisstarka I član Predsedništva SNS-a,Ivana Popović.

 Žene iz opštine Veliko Gradište predstavile su realne probleme i zapažanja, iznele svoje mišljenje i predloge kako poboljšati njihov  život u seoskim sredinama. Pored toga, upoznala sam se I sa tradicijom i folklorom ovog kraja.
            -I ono što je meni posebno drago je,da su to dame koje održavaju našu ruralnu sredinu.Upravo tako,udruženja njih okupljaju,gde se druže,prikupljaju informacije I tako opstaju na svojim ognjištima,čuvaju svoje ruralne sredine,,tradicionalne zanate I to je za svaku pohvalu.naglasila je Popović.             Ministarka I član Predsedništva SNS-a je dodala da se mora naći načina da se one podrže u proširenju poljoprivrednog gazdinstva,osnivanje nove porodične firme,da počnu neku novu proizvodnju.U ovim razgovorimo predstavili smo im šta Vlada REpublike Srbije može da pomogne,koje subvenicije da im predložimo da ih mogu koristiti.

             -Hvala Bogu,imamo takvu državu,Vladu I predsednika Aleksandra Vučića koji nam pruža mogućnost da stanemo ispred jedne  odgovorne politike I  da našim građanimmma nađemo najbolji način da pomognemo. U ovim razgovorima dame nam I daju I ideje kako I na koji način da u budućnosti gradimo svoju Sebiju,izjavila je Ivana Popović I ujedno pozvala ove dame I njihove supružnike I članove porodica da 17.decembra izađu na izbore I oodluče na pravi način I donesu jednu odgovornu odluku.Mi smatramo da je lista ,,Aleksandar Vučić-Srbija ne sme da stane’’ koja će Srbiju gurati napred.
          
        Druženjem sa članicama Udriženja žena iz naše opštine došli smo do ideje  oko pokretanja nekog  preduzetništva I da  ova udruženja I žene počnu da se bave nekom proizvodnjom I da njihove porodice imaju neku zaradu.  

        -Rekao sam ženama da sam zaista ponosan na njih,na Ministarstvo,na Ivanu I zahvalan njima,ponosan sam na Srpsku naprednu stranku što pokazuje razumevanje za žene,penzionere,decu,radnike,sportiste I za sve ljude koji žele nešto da rade.Ovaj sastanak je bio koristin I pored toga što smo imali neposredne razgovore sa članicama udruženja žena,došli smo I do nekih ideja oko preduzetništva. Treba da ova idruženja izađu iz nekog okvira,ne samo da rade ono što im je osnovni cilj,a to je da očuvaju svoj ruralni razvoj I život u selu,nego I da počnu da se bave nekom proizvodnjom,da nešto I zaradjuju. Ima tu ručnih radova,prouizvodnja džemova I drugih proizvoda. Ivanna I ja ispred Opštine obećali smo da ćemo im maksimalno pomoći da ostvare neke svoje ciljeve I ostvare benefit kroz subvencije,Fonda za razvoj I nke druge institucije,da mogu da konkurišu I dobiju sredstva za razvoj svog preduzetništva I pokretanje sopstvene ptoizvodnje na svojim imanjima.rekao je Dragan Milić,predsednik privremenog organa opštine Veliko Gradište I dodao ,,da idemo dalje I Srbija ne sme da stane’’.

 U Srbiji sada postoje načini da žena bude vlasnik poljoprivrednog gazdinstva, da razvija svoju delatnost, i obezbedi sebi ekonomsku sigurnost za svoju porodicu.
 Slične vesti

Ponavljanje izbora za narodne poslanike, građani glasaju na osam biračkih mesta

2 Jan 2024, 9:04

Na osam biračkih mesta u pet opština danas se ponavlja glasanje na parlamentarnim izborima. Više od pet hiljada građana…

Ponavljanje parlamentarnih izbora na više od 30 biračkih mesta, a na tri za Beograd

30 Dec 2023, 10:22

U Srbiji se na više od 30 biračkih mesta ponavljaju izbori za poslanike Skupštine Srbije, na kojima pravo…

Počela izborna tišina pred ponavljanje izbora

28 Dec 2023, 12:03

U ponoć je počela izborna tišina pred ponavljanje izbora u subotu, 30. decembra, na više od 30 biračkih mesta…

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

ZanimljivostiPrestupne godine - šta bi bilo…

Učili smo da je Zemlji potrebno 365 dana da napravi pun krug, ali to putovanje traje oko 365…

28 Feb 2024, 9:32

EkonomijaSrpska preduzeća sve više traže…

Prošle godine evropske berze struje su se stabilizovale i prosečna veleprodajna cena…

28 Feb 2024, 9:28

DruštvoSaobraćajna policija privremeno…

Saobraćajna policija u proteklih šest dana privremeno je oduzela osam vozila od počinilaca…

28 Feb 2024, 9:25

Kursna lista