ISPUNJEN PROIZVODNI PLAN
   18 May 2018, 14:11    Kostolac    SATTV    Maja Kostić


ISPUNJEN PROIZVODNI PLAN

REZULTATI PRVOG KVARTALA U TE „KOSTOLAC A“ I „KOSTOLAC B“ ODNOSI SE NA PLAN PROIZVODNJE KOJI SE OSTVARUJE UZ VELIKO ZALAGANJE ZAPOSLENIH
Proizvodni učinak instalisanih termokapaciteta u Kostolcu u prvom kvartalu bio je u skladu s planom i četiri bloka proizvela su oko 1,75 milijardi kWh električne energije. Nenad Marković, direktor za proizvodnju energije ogranka „TE-KO Kostolac“, ističe da se plan proizvodnje ostvaruje uz veliko zalaganje zaposlenih.
− Ispunili smo proizvodni cilj koji je bio postavljen pred nas. I TE „Kostolac A“ i TE „Kostolac B“ ispunile su predviđene tromesečne proizvodne zadatke. U TE „Kostolac A” je od početka januara pa do kraja marta ukupno proizvedeno 517 miliona kWh, što predstavlja potpuno ostvarenje plana za ovu termoelektranu. U istom periodu u dva bloka TE „Kostolac B“ proizvedeno je oko 1,23 milijarde kWh, kao što je planom i predviđeno − rekao je Marković.
U zimskom periodu se u termokapacitetima kostolačkog ogranka „Elektroprivrede Srbije“ proizvodi i toplotna energija za grejanje.
− Tokom zimskog perioda, termoelektrana „Kostolac A“ ima dvostruku ulogu. Osim primarne funkcije proizvodnje električne energije, u zimskim mesecima obaveza je i da se obezbeđuje toplotna energija za daljinski sistem koji pokriva Požarevac, Kostolac, kao i naselja u njihovoj okolini. Grejna sezona traje uvek do polovine aprila, nakon čega se termoelektrane vraćaju svom primarnom zadatku – istakao je direktor Marković.
 
Toplotna energija za sve
 
Tokom nekoliko prethodnih godina, toplifikaciona mreža nije se ograničavala samo na širenje u gradskim naseljima već je daljinsko grejanje omogućeno i u seoskim naseljima koja se nalaze u okruženju termoelektrana i kopa. Zahvaljujući obezbeđenom sistemu za daljinsko grajanje, najveći broj individualnih ložišta je ugašen, što poboljšava kvalitet vazduha u zimskom periodu. 



Slične vesti

Primena sistema EMS i OHSMS

23 Jul 2022, 11:16

U ogranku „TE-KO Kostolac“ završene su eksterne provere Sistema menadžmenta životnom sredinom i Sistema…

Stabilna proizvodnja električne energije kostolačkih termoelektrana

21 Feb 2022, 11:10

Proizvodnja električne energije kostolačkih termoelektrana stabilna i u zimskim uslovima. Ukupno u januaru je proizvedeno…

Pouzdana proizvodnja električne energije

20 Jan 2022, 10:01

U Termosektore „TE-KO Kostolac“ u prošloj godini proizvedeno je više od 6,2 miliona megavat sati
 
Tokom zimskog…

Postavite komentar



    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

KulturaPrvi međunarodni festival savremenog…

Arheološki park Viminacijum biće domaćin prvog međunarodnog festivala savremenog plesa…

29 Mar 2024, 14:28

DruštvoZavršena druga faza rekonstrukcije…

Saša Pavlović gradonačelnik Požarevca sa saradnicima, obišao je radove na Muzeju…

29 Mar 2024, 14:18

DruštvoMladost, svetlost dobrote - humanitarni…

Pod sloganom „Mladost, svetlost dobrote“, održan je još jedan tradicionalni…

29 Mar 2024, 13:36

Kursna lista