Inovativni načini pomoću kojih moderne kompanije podstiču zaposlene
   30 Sep 2019, 15:54        SatTv    Tyler Durden


Inovativni načini pomoću kojih moderne kompanije podstiču zaposlene

Moderne kompanije poslovanje uglavnom zasnivaju na potpuno drugačijim principima od onih koji su se koristili ranije. Načini za podsticanje svojih zaposlenih ovim kompanijama su pri vrhu liste prioriteta, te su puno pažnje usmerile na ovaj segment rada.

Inovacije u poslovanju orijentisane su na pružanje što boljih radnih uslova, te na taj način sticanje lojalnih, zadovoljnih zaposlenih, koji uživaju radeći i provodeći vreme na poslu. Inovativno poslovanje i uslovi rada uglavnom se primenjuju u modernim IT kompanijama, ali sve češće su i odlika firmi koje se bave drugim delatnostima.

Ukoliko se pitate koji su to inovativni načini pomoću kojih moderne kompanije podstiču zaposlene - to ćete saznati u narednim redovima!
 

Tim bilding aktivnosti - odlične za dobru radnu atmosferu


Tim bilding aktivnosti se mogu organizovati tako da traju i po nekoliko dana i podrazumevaju put (npr. rafting Tarom), a mogu trajati i nekoliko desetina minuta i odigravati se na samom radnom mestu (npr. igra asocijacija).

Ono što je sigurno je da su tim bilding aktivnosti odlično dočekane od strane zaposlenih i predstavljaju sjajan način da se poboljša radna atmosfera, zaposleni se bolje upoznaju, a pojača se i timski duh.

Najbolje od svega je što su na tim bildingu svi jednaki - nema hijararhije koja je zastupljena tokom rada, te svi mogu biti opušteni i svoji! Za najbolje rezultate - organizaciju tim bildinga prepustite profesionalcima! 

Fleksibilno radno vreme - siguran put do srca zaposlenih


Fleksibilno radno vreme u nekim profesijama zaista nije moguće, ali u nekima ne postoji potreba da ne bude takvo! Ukoliko je zaposleni produktivniji u 7 ujutru, ili mu prosto više odgovara da tada počne sa poslom, kako bi ranije završio - zašto ne bi mogao tada da počne da radi? Ista stvar je i sa ostajanjem duže na poslu.

Moderne kompanije uočile su vezu između radnog vremena i zadovoljstva zaposlenih, te su sve koje su to i mogle, uglavnom i uvele ovakvo radno vreme. Ne kaže se slučajno da je srećan radnik, dobar radnik - rezultati istraživanja govore da su radnici motivisaniji za rad kada sami mogu da biraju vreme koje će provesti na radnom mestu.
 

Playroom - igranjem na poslu do produktivnosti


Da, dobro ste pročitali!

Neke kompanije zaista su uvele playroom-ove u svoje radne prostorije. Za one koji ne znaju - playroom je u bukvalnom i svakom drugom prevodu - soba za igranje! Ovde se može nalaziti sto za mini-fubal, sto za stoni tenis, fliperi, kao i drugi rekviziti koji se mogu koristiti radi igranja tokom radnog vremena.

I sami ste sigurno često pod stresom , a posebno na radnom mestu, zar ne? Upravo to su shvatile i moderne kompanije koje su uvele sobe za igranje kao metodu kreiraja pozitivnog radnog okruženja, oslobođenog stresa.

Ove sobe naročito su dobar dodatak u kreativnim industrijama u kojima je kreativnost važna za rad. Ima li ičega što bolje podstiče kreativnost od igranja igrica tokom radnog vremena? Verovatno ne.
 

Podsticanje zaposlenih na fizičke aktivnosti


Ako fizičke aktivnosti dobro deluju na zdravlje, ali i psihu, jasno je da kompanije imaju interesa da ih njihovi zaposleni praktikuju. Kao što smo rekli - srećan radnik je dobar radnik, a teško da će fizički neaktivan radnik loše kondicije i fizičkog stanja biti srećan i zadovoljan.

Upravo zato su mnoge moderne kompanije ostvarile saradnju sa određenim teretanama i sportskim objektima. Inovacije u poslovanju u vezi sa rekracijom i sportom otišle su dotle da su neke velike korporacije čak i uvele  teretane u svoje radne prostorije i tako se pobrinule za to da zaposleni uopšte ne moraju da idu na drugo mesto kako bi se bavili rekreacijom i osećali bolje.
 

Dobra oprema za rad ključna za dobre radne rezultate


Ovo nije inovacija u poslovanju, jer je suština ostala ista, ali na nju danas moderne kompanije obraćaju sve više pažnje. Dobra oprema za rad uvek je bila među obaveznim elementima svakog preduzeća koje vodi računa o svojim zaposlenima.

Ipak, u modernom dobu posebno je važno obezbediti zaposlenima što moderniju tehnologiju i alatke za rad. Posebno kada je reč o kompanijama koje se tokom rada moraju koristiti modernom tehnologijom.

Kvalitetan računar koji ne “baguje”, brza i dobra Internet konekcija i programi koji mogu biti korisni za efikasnije obavljanje radnih zadataka odlični su za podsticanje zaposlenih i omogućavaju vrhunske rezultate rada.
 

Prostor i radno okruženje ključni za produktivnost


Sem kvalitetne opreme za rad, sam prostor, odnosno enterijer kancelarije izuzetno je važan.  nameštaj treba biti što kvalitetniji i udobniji. Moderne kompanije vode računa i o stvarima kao što su boje kojima su zaposleni okruženi, a koje motivišu na rad, kao i motivacione poruke i slični detalji u prostoru, koji, iako su detalji - mogu napraviti veliku promenu.

To su samo neki od načina na koje moderne komapnije oprememom i okruženjem utiču pozitivno na svoje zaposlene.

Ovde su na dobitku svi - radnici rade na lepši način, srećniji su i zadovoljniji, a kompanija dobija kvalitetnije rezultate rada, pa tako i više profita. Zato ne čudi što su najveće svetske kompanije uvrstile ove elemente u svoju radnu svakodnevicu, a kako podaci govore - sve je više onih koji rado primenjuju ove inovativne načine za podsticanje zaposlenih.Slične vesti

KINIEZI GRADE U KAONI KOD KUČEVA NAJVEĆU PEĆ ZA PROIZVODNJU KREČA U SRBIJI

22 Jan 2019, 14:28

U  opštini Kučevo boravili su predstavnici  kineske kompanije HBIS GROUP  koja je , vlasnik Železare…

SAVIĆ USPEŠNO POSLUJE U POŽAREVCU

8 Oct 2018, 13:47

STOVARIŠTE GRAĐEVINSKOG MATERIJALA I SALON KERAMIKE SAVIĆ OTOVORENO U POŽAREVCU I POSLUJUĆI VEĆ MESEC IPO DANA POSTEŽE…

Jagma za IT prekvalifikacijama, za 900 mesta 4.000 prijava

28 Oct 2017, 12:35

Tržištu Srbije u ovom trenutku neophodno je još između 15.000 i 20.000 novih IT stručnjaka, u toku je drugi…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoU NEDELJU SLAVIMO PETROVDAN

Srpska pravoslavna crkva slavi u nedelju Petrovdan, praznik posvećen svetim apostolima Petru…

11 Jul 2020, 11:02

KulturaSVI LETNJI PROGRAMI CENTRA ZA…

KAO I PREDHODNIH GODINA ZAPOSLENI U CENTRU ZA KULTURU PRIPREMALI SU LETNJI PROGRAM KOJI BI…

11 Jul 2020, 10:59

Vremenska prognozaPROGNOZA za NEDELJU, 12. Jul 2020.

SRBIJA: U nedelju rano ujutru i prepodne naoblačenje sa kišom i pljuskovima koje dolazi sa…

11 Jul 2020, 10:55

Kursna lista