II SPORTSKO REKREATIVNI FESTIVAL MALI HRABIŠA
   30 Oct 2019, 12:36    Požarevac    Sat Tv    Maja Stepanović


II SPORTSKO REKREATIVNI FESTIVAL MALI HRABIŠA

U SPORTSKOM CENTRU U KOVINU U SUBOTU 26. OKTOBRA  ODRŽAN JE DRUGI PO REDU SPORTSKO REKREATIVNI FESTIVAL MALI HRABIŠA. UČEŠĆE SU UZEL ITAKMIČARI IZ ZRENJANINA, NOVOG SADA, DEBELJAČE, BEOGRADA, GROCKE, KOVINA, POŽAREVCA, VELIKE PLANE, KRAGUJEVCA I SVILAJNCA.


U subotu, 26. oktobra, Kovin je bio domaćin drugog sportsko-rekreativnog festivala „Mali Hrabriša“ u ovoj sezoni. Na ovom takmičenju  okupili su se takmičari iz Zrenjanina, Novog Sada, Debeljače, Beograda, Grocke, Kovina, Požarevca, Velike Plane, Kragujevca i Svilajnca. Takmičari su nastupali u Višeboju, izvođenju kata pojedinačno i ekipno i popularnom „Fajteru“, takmičenju u udaranju u samostojeću vreću. Sve discipline su  brižljivo kreirane i potpuno usklađene sa stručnim preporukama i razvojnim potrebama dece.Predsednik Sportsko rekreatvine Asocijacije Bane Dmitrović, uručio je plakete „Srce“ zahvalnosti za pomoć prilikom organizacije festivala: Opštini Kovin, Savezu sportova i Ustanovi za sport Kovina.Dejan Janjetović, direktor Ustanove za sport Kovin, održao je pozdravni govor tokom koga je predao zastavu festivala sekretaru Saveza sportova Velike Plane, Đorđu Stefanoviću, budućem Hrabrišinom domaćinu i proglasio turnir otvorenim.


Sa posebnim poštovanjem predstavljen je Hrabrišin sudija, osvajač srebrne medalje na svetskom karate prvenstvu u Tokiju 2008. godine i svetski šampion na prvenstvu održanom 2010. godine u Beogradu, Dimitrije Jerković, član legendarne reprezentativne ekipe koja je ostvarila istorijski rezultat u karateu.        Ljupka Marija, predstavnik Centra za dnevni boravak osoba sa smetnjama u razvoju, u znak zahvalnosti za uključenje u redovan program festivala predala je poklone u vidu ručnih radova predsedniku Sportsko rekreativne Asocijacije, Banetu Dmitroviću.U Kovinu je učestvovalo 30 takmičara sa invaliditetom i razvojnim smetnjama iz Požarevca i Kovina.Nastup naših životnih heroja i podrška njihovih pratilaca i trenera podigli su publiku na noge, pobudivši empatiju, ali i dajući primer deci kako se bori bez obzira na životne poteškoće. Iskreno se nadamo da će naš put slediti lokalne uprave, sportska udruženja i ustanove širom Srbije i da će omogućiti podjednake uslove za bavljenje sportom, druženja i putovanja svoj našoj deci, bez obzira na startne životne pozicije.


 
 
Prema propozicijama, najuspešniji su klubovi i udruženja koja na takmičenju imaju najveći broj prijavljenih učesnika. Smatramo da su upravo oni dali najveći doprinos društvu okupljanjem dece u kvalitetne, smislene sportske i vaspitne programe.U Kovinu, najuspešniji su bili
1.            Karate klub „Požarevac 92“, Požarevac
2.            Sortsko rekreativno udruženje „Plej“, Novi Sad
3.            Klub borilačkih sportova „ Radnički“, Kovin
4.            Karate klub „Šumadija“, Kragujevac
5.            Karate klub „ Jukobanat“, Zrenjanin
6.            Karate klub „Karađorđe“, Velika Plana


Sa ciljem promovisanja pravih vrednosti u sportu, posebne nagrade su dodeljene i najposvećenijem treneru, najpozitivnijem sudiji, učiteljici za fer plej. Slične vesti

Novak u polufinalu!

10 Jul 2019, 17:28

Prvi teniser sveta novom ubedljivom pobedom izborio plasman u polufinale Vimbldona.


Posle nepuna dva sata…

Ubedljiva pobeda Đokovića!

1 Jun 2019, 16:06

Najbolji teniser sveta upisao i treći vezani trijumf bez izgubljenog seta na Rolan Garosu.


Posle poraza Filipa…

Đoković u finalu sa Nadalom!

18 May 2019, 22:50

Novak uspeo da stigne do novog finala Rima.


Argentinci odgovaraju Novaku u Rimu.

Nakon što je u četvrtfinalu…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

ZanimljivostiLuksuzne destinacije za odmor…

Balkan je uvek važio za regiju prelepe prirode i gostoprimljivih ljudi. U poslednje vreme,…

20 Nov 2019, 16:14

ZanimljivostiPRVO MESTO ZA KUCEVLJANINA TIHOMIRA…

U utorak 19. novembra u Kulturnom centru Jagodina održana je 22. Smotra stvaralaštva…

20 Nov 2019, 15:15

KulturaIZLOŽBA OKUPIRANI POŽAREVAC 1941…

ISTORIJSKI ARHIV POŽAREVAC PREDSTAVLJA IZLOŽBU „OKUPIRANI POŽAREVAC 1941-1944 –…

20 Nov 2019, 13:42

Kursna lista