Humani Kostolčani na visini zadatka
   23 Sep 2021, 12:08    Kostolac    rts    Elena Marjanović


Humani Kostolčani na visini zadatka

Kostolčani ponovo pokazali humanosst i tokom akcije dobrovoljnog davanja krvi Institutu za transfuziju krvi Beograd prosledili 43 jedinice ove dragocene tečnosti
 
 
Tokom dobrovoljnog davanja krvi u Kostolcu prikupljene su 43 jedinice  ove dragocene tečnosti. Autobus Instituta za transfuziju krvi Srbije, bio  je postavljen na parkingu ispred kostolačkog Doma kulture.
 
,,Dobar odziv ovoj akciji najbolji je pokazatelj o svesti naših sugrađana i prepoznavanju značaja dobrovoljnog davanja ove dragocene tečnosti.  Posebno bih naglasio da će krv koja se bude prikupila biti za potrebe kako svih građana Srbije, tako i za potrebe naših sugrađana koji se leče u požarevačkoj Opštoj bolnici i na klinikama i zdravstvenim ustanovama u Beogradu.


Takođe, pozvao bih sve građane da se u što većem broju odazovu i sledećim akcijama koje organizuje Crveni krst Požarevac, jer jedna data jedinica krvi može spasiti do tri ljudskih života, a samim tim Grad Požarevac i Gradska opština Kostolac zadržaće status najhumanijih sredina u Republici Srbiji.


Ovakav vid sprovođenja akcije davanja krvi u transfuzijskim autobusima postavljenim na javnim, prometnim mestima u centralnim delovima grada pokazao se  izuzetno uspešnim“,  rekao je Serdžo Krstanoski, predsednik  gradske opštine Kostolac.
 
 

Akciji su se odazvali zaposleni privrednih društava „Georad“, „Kostolac usluge“ i „Autotransport“ i time dali dali veliki doprinos da rezerve krvi ostanu na optimalnom nivou i na taj način pokazali visok stepen društvene odgovornosti:
 

„Mnoge stvari mogu da sačekaju ali transfuzija krvi ne! Zahvaljujući humanosti naših sugrađana, dobrovoljnih davalaca krvi, Grad Požarevac zajedno sa Gradskom opštinom Kostolac, već deceniju ponosno nosi epitet „Najhumanije sredine“ u Srbiji“ naglasila je Jelena Rašić, sekretar Crvenog krsta Požarevac.
 

Akciju dobrovoljnog davanja krvi organizovao je Institut za transfuziju krvi Srbije u saradnji sa Crvenim krstom Požarevac i Gradskom opštinom Kostolac.



Slične vesti

Navijači Partizana organizovali akciju dobrovoljnog davanja krvi

21 Feb 2024, 12:42

Sportsko udruženje navijača Partizana 012, organizovalo je akciju dobrovoljnog davanja krvi u saradnji sa Crvenim krstom…

U Golupcu obeležen Svetski dan borbe protiv HIV-a

7 Dec 2023, 20:00

Crveni krst Golubac u saradnji sa Domom zdravlja I Osnovnih škola ,,Branko Radičević’’ iz Golupca I ,,Veljko…

Akcije solidarnosti Crvenog krsta Požarevac

5 Dec 2023, 11:37

Crveni krst Požarevac treću godinu zaredom organizuje akcije solidarnosti kako bi pomogli socijalno ugroženim građanima.…

Postavite komentar



    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

KulturaPrvi međunarodni festival savremenog…

Arheološki park Viminacijum biće domaćin prvog međunarodnog festivala savremenog plesa…

29 Mar 2024, 14:28

DruštvoZavršena druga faza rekonstrukcije…

Saša Pavlović gradonačelnik Požarevca sa saradnicima, obišao je radove na Muzeju…

29 Mar 2024, 14:18

DruštvoMladost, svetlost dobrote - humanitarni…

Pod sloganom „Mladost, svetlost dobrote“, održan je još jedan tradicionalni…

29 Mar 2024, 13:36

Kursna lista