HOR BARILI PROSLAVIO TRADICIJU DUGU 25 GODINA
   16 Dec 2017, 14:13    Požarevac    SAT TV    Tatijana Spasojević


HOR BARILI PROSLAVIO TRADICIJU DUGU 25 GODINA


ŽENSKI GRADSKI HOR BARILI PROSLAVIO JE 25 GODINA POSTOJANJA SVEČANIM PRIJEMOM I  IZLOŽBOM FOTOGRAFIJA  U SVEČANOM SALONU GRADSKOG ZDANJA UZ VELIKI BROJ DIPLOMATA I DRUGIH UVAŽENIH GOSTIJU

Gradski ženski Hor Barili započeo je  rad  1992. godine najpre pod okriljem Centra za kulturu Požarevac, da bi nakon pet godina postojanja bio proglašen za Ustanovu kulture grada Požarevca.

Značajan jubilej koji je obeležio ženski gradski hor Barili okupio je sinoć veliki broj gostiju, ljubitelja kulture i umetnosti ali  i veliki broj ambasadora. Svečana salon bio je izložbeni prostor sa veoma zanimljivom postavkom fotografija sa nastupa hora, prizora života jedne horske porodice, ili porodice na dobrom glasu, sa nastupa na na brojnim velelepnim scenama, na čemu im mnogi zavide.

Ivan Jović član gradskog veća zadužen za socijalna pitanja je istakao da je  tokom četvrt veka postojanja hor „Barili” je dočekivao u našem gradu najznačajnije ličnosti iz zemlje i inostranstva, a ujedno nas sa njima, kroz muziku spajao.

Katalin Tasić, vidno uzbuđena zbog zbog značajnog jubileja i velikog broja gostiju istakla je najznačajnije nastupe hora kao i odricanje i mukotrpan rad i mnogo vežbanja koje je neophodno da bi uspešno odgovorili svakog zahtevnom zadatku koji je bio pred njima.
Povodom jubileja Hor „Barili“ dodelio je Povelje zahvalnosti Ministarstvu kulture i gradu Požarevcu, a među mnogobrojnim ustanovama i pojedincima, zahvalnica je uručena i Ambasadi Alžira.Nakon dodela povelja hor je svojim nastupom uveličao ovaj značajan jubilej.
 Slične vesti

Poznati dobitnici Oktobarskih nagrada

11 Oct 2021, 9:43

Odbor za dodeljivanje nagrada i povelja Grada Požarevca, doneo je Odluku o dodeli nagrada i povelje Grada Požarevca.

Nešto više od 14 miliona dinara za projekte nevladinih organizacija

29 Jul 2021, 13:39

Grad Požarevac je na svoj sajtu objavio predlog liste za finasiranje i sufinasiranje projekata nevladinih organizacija i…

Požarevac za 5 godina dodelio preko 2 000 auto sedišta

10 Jul 2021, 14:05

Grad Požarevac i Savet za bezbednost saobraćaja Grada nastavljaju akciju podele auto sedišta za decu. Nakon edukativnog…

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoPandemija pogurala prodaju zdravstvenog…

Pandemija je podigla odgovornost i svest ljudi o potrebi osiguranja zdravlja, života i imovine,…

29 Nov 2021, 9:50

ZdravljeKBC "Zvezdara" izlazi…

Kliničko-bolnički centar "Zvezdara" izlazi iz crvene zone. Direktor te zdravstvene ustanove,…

29 Nov 2021, 9:46

ZdravljeBekić za RTS: Više strahujem od…

Doktor Zoran Bekić rekao je za RTS da školski raspust i kovid propisnice daju efekte. Sada…

29 Nov 2021, 9:42

Kursna lista