HOMOLJSKI MED IZ KUČEVA ZA EVROPU
   13 Mar 2017, 9:28    Kučevo    Sat TV    Ljubiša Nastasijević


HOMOLJSKI MED IZ KUČEVA ZA EVROPU

Na redovnoj godišnjoj skupštini Udruženja homoljskih pčelara „Pek“ u Kučevu usvojeni su izveštaj o radu udruženja  za prošlu i plan rada za ovu godinu,a  zaslužnim pčelarima i pojedincima koji su dali svoj lični doprinos u razvoju pčelarstva i radu Uduženja uručena su priznjanja.
 
 
Ovom skupu, pored kučevačkih pčelara prisustvovali su i narodni poslanik Zoran Milekić,predsednik Skupštine opštine Kučevo Vladimir Stojanović i član Opštinskog veća Miloš Petrović.Prisustvovali su i gosti iz pčelarskih udruženja iz Požarevca, Smedereva, Smederevske Palnke, Velike Plane,  Petrovca, Žagubice, Velikog Gradišta i Golupca.
          Opština Kučevo ima dobru saradnju sa Udruženjem homoljskih pčelara „Pek“  i pomaže u cilju ruralnog razvoja ovog kraja i povećanja proizvodnje meda i ostalih pčelinjih proizvoda, gde sve veći broj porodica u ovoj proizvodnji vidi svoju računicu i dobru zaradu.


          Predsednik Udruženja Nenad Vermešanović je istakao da je Udruženje homoljskih pčelara „Pek“  jedno od najstarijih u Srbiji i da iz godine u godinu postiže dobre rezultate u proizvodnji meda i drugih pčelinjih proizvoda. On se i zahvalio  lokalnoj samoupravi na dobroj saradnji i pomoći na razvoju pčelarstva u ovom kraju. Udruženje već nekoliko godina donira med učenicima osnovnih škola i mališanima Predškolske ustanove „Lane“ i  Ima  dobru saradnju sa Udruženjima pčelara Podunavskog i Braničevskog okruga.Pčelarstvo u ovom kraju je u razvoju i sve je više domaćinmstava koja se opredeljuju za proizvodnju meda i pčelinjih proizvoda
         - Postali smo  i članovi Regionalnog saveza pčelarskih udruženja ova dva okruga  a u narednom periodu radićemo i dalje na omasovljenju članstva i njihovoj  edukaciji kroz predavanja i obilazak pčelarskih sajmova, rekao je  Vermešanović.


 U drugom, edukativnom delu sednice, predavač Momčilo Milojević  održao je predavanje na temu : „Uzimljavanje pčelinjih društava i njihov  zimsko – prolećni razvoj“,a zaslužnim pčelarima i pojedincima  podeljena su i priznanja Saveza pčelarskih organizacija Srbije i Udruženja homoljskih pčelara ,,Pek’’ Kučevo.
Lj.Nastasijević
Foto: e-kučevoSlične vesti

Vlada usvojila uredbu o podršci proizvođačima brašna, otvaraju se granični prelazi "Ponikve" i "Bačka Palanka"

16 Jun 2022, 17:56

Vlada Srbije na današnjoj sednici usvojila je niz uredbi i odluka, među kojima je Uredba o kriterijumima za dodelu podsticaja…

Usvojen Plan generalne regulacije "Požarevac šest"

15 Jun 2022, 14:12

Odbornici skupštine grada Požarevca usvojili plan generalne regulacije “Požarevac6”
 
Generalni…

Skupština zaseda u sredu

11 Jun 2022, 12:51

Predrag Mijatović, predsednik Skupštine grada Požarevca sazvao je za sredu 15. jun, šesnaestu sednicu gradskog…

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

ZdravljeNakon "mirne" faze,…

Nakon „mirne“ faze, prema poslednjim informacijama, raste broj novoobolelih od…

24 Jun 2022, 13:03

Vremenska prognozaPROGNOZA ZA SUBOTU, 25. Jun 2022.

SRBIJA: U subotu vrlo toplo i pretežno sunčano pre podne, a popodne…

24 Jun 2022, 11:48

DruštvoŽetva ozimih strnih žita

Protekle sedmice u Braničevu su pali prvi otkosi ječma, a požnjevena je i po koja parcela…

24 Jun 2022, 11:37

Kursna lista