Havarija na kopu Kolubara, nije ugroženo snabdevanje strujom
   25 Jan 2023, 8:32    Beograd    rts    Elena Marjanović


Havarija na kopu Kolubara, nije ugroženo snabdevanje strujom

U kopu Kolubara došlo je do havarije kada je klizište zaustavilo rad jednog bagera. Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović posle obilaska kopa istakla je da neće biti ugroženo snabdevanje strujom Lazarevca i okolnih mesta. Trafo stanica nije ugrožena, ali treba nastaviti da se nagleda da i ona ne bude ugrožena, rekla je Đedovićeva.


"Došlo je do havarije u RB Kolubara, klizišta koje je zaustavilo rad jednog bagera, koji je značajan za ovo istočno polje (E) i htela sam da se uverim da nema većeg oštećenja na opremi. Niko nije povređen i najvažnije je da su tu već ljudi koji saniraju situaciju", rekla je Đedovićeva u izjavi dostavljenoj Tanjugu.


Istakla je da neće biti ugroženo snabdevanje strujom, kao ni toplotnom energijom za stanovnike Lazarevca i okolnih mesta.


"Trafo stanica nije ugrožena, ali treba nastaviti da se nagleda da i ona ne bude ugrožena. Ali, ona samo napaja kopove, to jeste ne napaja okolna mesta, ni manja, niti veća. Ima dovoljno uglja na deponijama za snabdevanje toplane koja greje Lazarevac", rekla je Đedovićeva.


Kaže da je, ipak, brine to što je prozvodnja uglja u Kolubari 30 odsto niža u poslednje dve nedelje i da će zbog ove havarije biti još niža.


"Moramo da radimo na većim količinama deponija ugalja, to jest, zalihama uglja da ne bi naš energetski sistem i snabdevanje građana električnom energijom došli u pitanje. Iz papira i izveštaja se neke stvari ne mogu videti i zato sam tu večeras da se uverim da su stvari pod kontrolom - došlo je do havarije, ali nije ugroženo ni snabdevanje strujom okolnih mesta, a ni grejanje", zaključila je Đedovićeva.U Rudarskom basenu Kolubara noćas je došlo do havarije na polju E u kojoj nije bilo povređenih, niti većeg oštećenja na opremi, izjavila je ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović nakon obilaska kopa.  Slične vesti

Đedović Handanović: Treba razgovarati o projektu Jadar, neće biti nikakvog rudnika između Avale i Kosmaja

5 Feb 2024, 10:32

Ministarka energetike Dubravka Đedović Handanović kaže za RTS da treba pričati o projektu Jadar i videti relevantne studije…

Ziđin u Boru gradi vetroparkove, solarnu elektranu i fabriku vodonika -investicija vredna dve milijarde evra

27 Jan 2024, 9:53

Srbija će u naredne četiri godine sa kineskim partnerima uložiti dve milijarde evra u obnovljivu energiju. To ulaganje doneće…

Dan rudara - svaki zarađen dinar višestruko odrađen

6 Aug 2022, 12:35

Povodom Dana rudara, predstavnici ogranka „TE-KO Kostolac“, Sindikalne organizacije EPS-a, grada Požarevca i…

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoKlima nam bira destinacije za…

Promena klime donosi i promene na turističkim mapama Evrope. Sever kontinenta postaje sve…

23 Jul 2024, 12:49

DruštvoSeničić: Klasične programe za…

O odmorima, Olimpijskim igrama, putovanjima tokom leta, turističkim agencijama, ponudama sadržaja,…

23 Jul 2024, 12:45

Društvo"Porše"verovatno ne…

Sve je više informacija da je neki proizvod opasan po zdravlje korisnika i da se povlači…

23 Jul 2024, 12:42

Kursna lista