Gradonačelnik: Ljut sam na stručne službe
   12 May 2021, 13:47    Požarevac    SATTV    Marija Topalović


Gradonačelnik: Ljut sam na stručne službe

Zbog uočenih propusta Grad Požarevac i JP „Ljubičevo uložili su žalbu  na obavlčjenu licitaciju poljoprivrednog zemljišta, kazao je Saša Pavlović, gradonačelnik Požarevca i dodao je da je razočaran zbog tih propusta.



Postupak za davanje u  zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini sprovodi se na osnovu programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta na koju prethodnu saglasnost daje Ministarstvo poljoprivrede. Skupština garda Požarevca je rešenjem obrazovala dve komisije i to komisiju za izradu godišnjeg programa za zaštitu uređenja i korišćenje poljoprivrednog zemljišta na teritoriji Grada Požarevca u državnoj svojini dok druga komisija sprovodi postupak javnog nadmetanja za davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini koja je takođe osnovana od strane Skupštine grada Požarevca.



Program se sačinjava tako što su parcele bile obeležene u Geografskom informacionom sistemu baze Uprave za poljoprivredno zemljište od strane Republičkog geodetskog zavoda, podsetio je Saša Pavlović, gradonačelnik Požarevca.

Na osnovu ovako usvojenog programa, sledi postupak davanja u zakup koji sprovodi Komisija za sprovođenje javnog nadmetanja za davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini, osnovana takođe od strane Skupštine. Komisija je sačinila predlog oglasa na osnovu usvojenog programa i nakon toga sprovela postupak licitacije. Gradonačelnik ističe da ih u postupku licitacije niko nije obavestio da postoje sporne parcele.



Nepotrebna nedavna politizacija ovog slučaja ne može da baci senku na sve ono šta je u LJubičevu od prošlog mandata do danas urađeno, kao i činjenicu da je to tek početak ekspanzije ovog legata koji će uvek pripadati Požarevcu i čitavoj Srbiji, kazao je gradonačelnik.


Gradonačelnik je od načelnika Gradske uprave tražio da se sprovede disciplinski postupak, jer nije prvi put da se greške koje se javljaju u radu službi prenose na najvišu distancu, a greške, kako kaže, konstantno čine određeni pojedinci.



Slične vesti

Ljubičevo: Dobra prozivodnja ozimih kultura, kukuruz podbacio

9 Nov 2022, 12:57

Proizvodna poljoprivredna godina na ekonomiji Javnog preduzeža Ljubičevo,  kao i u ostalim delovima Braničevskog okruga,…

Uživanje u druženju s konjima - Ergela Ljubičevo sve atraktivnija

19 Jul 2022, 11:54

Ergela Ljubičevo je poslednjih godina sve privlačnija za turiste, koji pored obilaska kulturno-istorijskih spomenika u Požarevcu…

Otvorena 40. Međunarodna izložba sitnih životinja "Ljubimac"

3 Sep 2021, 13:44

Danas je otvorena 40. jubilarna Međunarodna izložba sitnih životinja „Ljubimac“ u Požarevcu. Ova izložba je…

Postavite komentar



    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

SportČetvrtfinale play off-a SLS: Mladi…

Odbojkaši Mladog radnika u suboru igraju drugu četvrtfinalnu utakmicu play off-a sa …

28 Mar 2024, 13:23

DruštvoU Braničevskom okrugu od početka…

Od septembra prošle godine, kada je pojačan nadzor nad obolevanjem od velikog kašlja,…

28 Mar 2024, 11:36

PolitikaPetković: Odluka o preporuci za…

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković poručio je, povodom jučerašnje…

28 Mar 2024, 11:30

Kursna lista