GRADIŠTANCIMA PRVA DVA MESTA NA ODRŽANOJ  PASULJIJADI U RUMUNIJI
   23 Oct 2017, 14:02    Veliko Gradište    Opština Veliko Gradište    Ljubiša Nastasijević


GRADIŠTANCIMA PRVA DVA MESTA NA ODRŽANOJ PASULJIJADI U RUMUNIJI

Ekipe iz Rama i Lovačkog udruženja „Golub“ iz Velikog Gradišta, osvojile su dva prva mesta na 4. Pasuljijadi, održanoj proteklog vikenda  u podunavskom selu Radimna u Rumuniji. Organizator ove kulinarske manifestacije je Savez Srba u Rumuniji, a na pasuljijadi učestvovalo je  14 ekipa iz Rumunije i Srbije.
 
Pored ekipa domaćina iz Radimne, na Pasuljijadi su učestvovale i ekipe iz Moldave, Svinjice, Požežene, a ekipe iz Srbije stigle su iz susednih Kaluđerova, banatskog sela Kusić, Novog Bečeja…U finalni krug ušle su četiri ekipe,od kojih je : ekipa iz Rama  osvojila prvo mesto sa 7 bodova, drugo mesto su podelile ekipe domaćina iz Radimne i ekipa Lovačkog udruženja „Golub“ iz Velikog Gradišta sa po 6 bodova dok je treće mesto zauzela ekipa iz banatskog sela Kusića sa osvojenih 5 bodova.

Na takmičenju je primenjen, kako su rekli domaćini, „evrovizijski“ sistem ocenjivanja pa su kapiteni ekipa ocenjivali sve pasulje osim svojih.


    Uz pomoć Turističke organizacije Veliko Gradište  ekipe iz opštine Veliko Gradište dekorisale su takmičarska mesta pasuljem “gradištancem“, upakovanim u jutane vrećice sa tekstom na rumunskom jeziku, i ručno rađenom grnčarijom.  Bio je tu i “Pasuljko“ za fotografisanje koji je oduševio veliki broj dece koja su učestvovala u kulturno-umetničkom programu, priređenom posle takmičarskog dela manifestacije.Ekipe iz opštine Veliko Gradište koje su, između ostalog, poznate i po najslađem pasulju, “gradištancu“, predstavile su nas na ovom takmičenju u najboljem svetlu. Ovom prilikom, ostalim takmičarima je podeljen turističko-propagandni materijal opštine, a pozvani su i da posete naše manifestacije,kažu u Turističkoj organizaciji opštine Veliko Gradište.

Većina ekipa koje su učestvovale na ovoj manifestaciji u Rumuniji  potvrdile su  učešće na gradištanskoj Pasuljijadi naredne godine, a pojedinci su najavili dolazak već na Jepurijadu koja će se održati  narednog meseca u naselju Topolovnik u opštini Veliko Gradište.
Lj.Nastasijević
Izvor:Opština Veliko Gradište Slične vesti

ODRŽANO PRVENSTVO CENTRALNE SRBIJE U DŽUDOU POŽAREVCU

15 Feb 2020, 14:39

U SPORTSKOM CENTRU POŽAREVAC ODRŽANO JE PRENSTVO CENTRALNE SRBIJE ZA KADETE I KADETKINJE U DŽUDOU. ORGANIZATOR TAKMIČENJA…

MILAN PAJIĆ IZ ŽABARA POBEDNIK FESTIVALA PRVA HARMONIKA SRBIJE

14 Aug 2019, 11:38

UČENIK MILAN PAJIĆ IZ ŽABARA JE OVOGODIŠNJI POBEDNIK FESTIVALA  PRVA HARMONIKA SOKOBANJA 2019. U KATEGORIJI…

FINALE TURNIRA MAČEVANJE REČIMA

7 Jun 2019, 14:04

U NARODNOJ BIBLIOTECI "ILIJA M. PETROVIĆ" POŽAREVAC U PETAK 07. JUNA ODRŽANO JE FINALE  TURNIRA MAČEVANJE…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoU NEDELJU SLAVIMO PETROVDAN

Srpska pravoslavna crkva slavi u nedelju Petrovdan, praznik posvećen svetim apostolima Petru…

11 Jul 2020, 11:02

KulturaSVI LETNJI PROGRAMI CENTRA ZA…

KAO I PREDHODNIH GODINA ZAPOSLENI U CENTRU ZA KULTURU PRIPREMALI SU LETNJI PROGRAM KOJI BI…

11 Jul 2020, 10:59

Vremenska prognozaPROGNOZA za NEDELJU, 12. Jul 2020.

SRBIJA: U nedelju rano ujutru i prepodne naoblačenje sa kišom i pljuskovima koje dolazi sa…

11 Jul 2020, 10:55

Kursna lista