Gradištanci sade besplatne sadnice belog jasena  u akciji Posadi svoj hlad
   9 Apr 2021, 16:53    Veliko Gradište    SAT TV    Elena Marjanović


Gradištanci sade besplatne sadnice belog jasena u akciji Posadi svoj hlad

Građani opštine Veliko Gradište preuzeli su danas besplatne sadnice belog jasena koje su podeljene u okviru ekološke akcije pod nazivom “Posadi svoj hlad“.

Javna dodela sadnica sprovedena je istovremeno u čitavoj Srbiji,  u podne, a Gradištanci su se okupili u lepo uređenom gradskom parku na obali Dunava. Građanima je uz sadnice podeljeno i uputstvo za sadnju, a deo jasenovih sadnica krasiće dvorišta osnovnih škola u Srednjevu i Ramu.

Opština Veliko Gradište se opredelila za zaštitu životne sredine i održivi razvoj pa je ova akcija poslužila kao uvod u lokalnu – ljubiteljima zelenila svake godine biće obezbeđene besplatne sadnice drveća, ukrasnog šiblja i ruža, a podršku će im pružiti opštinska služba.

Sadnice iz današnje akcije “Posadi svoj hlad“ obezbeđene su uz pomoć društveno odgovornih kompanija i NVO “Zeleni razvojni centar“ koji žele da ozelene mesta gde živimo i kojima je bitno zdravlje građana jer je svako drvo jedinstveni zeleni respirator. Plan organizatora je da u narednim godinama podeli još 300.000 sadnica.

Projekat  “Posadi svoj hlad“ usaglašen je sa ciljevima definisanim u pretpristupnom Poglavlju 27, kao i u skladu sa ciljevima svetske akcije „Trillion Trees” Svetskog ekonomskog foruma (WEF) u Davosu, u kojoj je ova organizacija partner za održiva ekološka rešenja u Republici Srbiji. Ovaj projekat je takođe usaglašen sa evropskim Zelenim planom (European New Deal) u kome je čist vazduh u urbanim sredinama jedan od stubova cirkularne ekonomije i podržan je od brojnih institucija.



Postavite komentar



    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

EkonomijaNove cene goriva - opet poskupeli…

U narednih sedam dana, litar evrodizela za maloprodaju koštaće 203 dinara, dok će cena…

29 Mar 2024, 10:38

DruštvoZa upis na KPU ostalo manje od…

U toku je konkurs za upis na Kriminalističko-policijski univerzitet i to za sva tri smera…

29 Mar 2024, 10:35

DruštvoPresretači i radari na putevima…

Na svim putevima u zemlji očekuje se pojačan saobraćaj, naročito u poslepodnevnim satima.…

29 Mar 2024, 10:34

Kursna lista