GRADI SE U GRADU I U SELIMA
   22 Sep 2017, 12:05    Veliko Gradište    Opština Veliko Gradište    Ljubiša Nastasijević


GRADI SE U GRADU I U SELIMA

U Opštini Veliko Gradište u toku su radovi na izgradnji infrastrukture kao i na popravci  pojednih objekata. Predsednik opštine Dragan Milić sa saradnicima  obišao je  pojedina gradilišta u  Velikom Gradištu i nekim naseljuima ove podunavske Opštine.
 
 radovi na uređenju spoljne fasade na zgradi Gimnazije u Velikom Gradištu

    Na  postojećoj zgradi Srednje škole Gimnazije  u Velikom Gradištu u toku su radovi na renoviranju fasade starog dela čiji se  završetak  očekuje do kraja oktobra, a zgrada Narodne biblioteke „Vuk Karadžić“ na kojij se radi na zameni stolarije uskoro dobiće  novi izgled. 


nova stolarija na Narodnoj biblioteci u Velikom Gradištu
     
U naselju  Ramu u toku su intenzivirani radovi na tvrđavi koje finasira Turska agencija TIKA. Trenutno se radi na  reasturaciji kule broj dva, dok se na kuli  tri završavaju zupci koji su na kuli broj četiri  već urađeni, pa je ovaj deo dobio svoj prvobitni, originalni izgled. 


Ramska tvrđava
 
      Protekle sedmice  predstavnici firmi nadzora, izvođača, agencije TIKA i opštine Veliko Gradište, održali su u Ramu sastanak na kojem su razmatrali tri ključna pitanja za dalju restauraciju.

rekonstrukcija Ramske tvrđave

Tako da će  radovi biti nastavljeni dokle to vremenske prilike budu dozvoljavanje. Očekuje se da se do kraja građevinske sezone završi više od 60 odsto planiranih radova.

radovi na Ramskoj tvrđavi

         U ovoj podunavskoj opštini radi se i realizacija projekta gasifikacije.U toku je i izvođenje radova na prvoj i drugoj fazi u Kurjaču, Majilovcu, Đurakovu, Popovcu i Sirakovu u dužini od 25 kilometara. 

gasifikacija u naseljima Opštine Veliko Gradište

U Kurjaču su radovi pri kraju dok su u Sirakovu, koje su posetili čelnici opštine, već završeni. Ostala naselja gasovod će dobiti do kraja građevinske sezone. U Češljevoj Bari se trenutno polažu čelične cevi kojima se gas sprovodi do Velikog Gradišta, a ovo mesto je, ujedno, i čvorište za mrežu kroz opštinu. 

radovi na izgradnji nove škole u Srednjevu

          U Srednjevu su nastavljeni radovi na izgradnji dela nove, centralne škole OŠ „Miša Živanović“  dok se u  Carevcu radi proširenje područne škole.  
           Izgradnja nove škole u Srednjevu započeta je još devedesetih godina, ali je, zbog nedostatka sredstava, prekidana nekoliko puta. Ove godine obezbeđena su dodatna sredstva od Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u iznosu od 12 miliona dinara i opštine Veliko Gradište od1,5 miliona, opredeljena za završetak fiskulturne sale.
             Pored toga, biće urađeni i prateći delovi – vodovod i kanalizacija kao i keramičarski radovi i sređivanje sanitarnog čvora. U školi očekuju da će sve biti završeno na vreme, do početka novembra.

radovi u naselju Carevac

Istovremeno, u Carevcu je u toku druga faza izgradnje kotlarnice i proširenja dečjeg vrtića. Oko 20 najmlađih polaznika, zbog nedostatka prostora, vrtić pohađa poslepodne, a već početkom narednog meseca moći će da krenu u jutarnju smenu, u novoj učionici.
           Sredstva za nastavak ovih radova, nešto manje od milion dinara, obezbeđena su iz budžeta opštine.

gradi se nova crkva u Češljevoj Bari
          
I u Češljevoj Bari privode se kraju radovi na crkvi Svete Trojice, a u tom selu uskoro počinje i zamena dela dotrajalog krova na zgradi Doma kulutre.


popravka krova na Domu kulture u Češljevoj Bari

Vrednost radova, koje finansira opština Veliko Gradište je nešto više od 250.000 dinara dok je deo materijala obezbedila Mesna zajednica.
 
 Lj.Nastasijević
Izvor:Opština Veliko Gradište

 

 Slične vesti

Zgrada "Načelstvo" dobila ambijentalno osvetljenje

23 Jan 2024, 10:35

Završena je prva faza projekta postavljanja ambijentalnog osvetljenja na zgradi „Načelstvo“.

Šta investitori dobijaju, a šta im nedostaje prilikom ulaganja u napuštene ili nedovoljno iskorišćene objekte

21 Oct 2023, 10:28

Bez investicija nema razvoja nijedne ekonomije, niti države. Da bi se investitori odlučili da ulože svoj novac potrebno…

Vetropark Krivača I Solarni park dva kapitalna projekta od velikog značaja za razvoj opštine Golubac

9 Sep 2023, 15:36

Dva kapitalna projekta zelene energije vetropark ,,Krivača’’ čija se izgradnja privodi kraju I prvi kilovati…

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoU Požarevcu od početka godine…

Na području Policijske uprave Požarevac od početka godine registrovana su čak 129 požara,…

28 Feb 2024, 17:18

Vremenska prognozaPrognoza za četvrtak, 29. Februar…

SRBIJA: U četvrtak toplo i promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima.…

28 Feb 2024, 13:45

DruštvoRadovi na rekonstrukciji "Čikoša"…

Saša Pavlović, gradonačelnik Požarevca obišao je radove na rekonstrukciji „Čikoša“…

28 Feb 2024, 13:12

Kursna lista