GRADI SE DRUGA FAZA SPORTSKE HALE U GOLUPCU
   30 Mar 2017, 8:17    Golubac    Sat TV    Ljubiša Nastasijević


GRADI SE DRUGA FAZA SPORTSKE HALE U GOLUPCU

-Radove na izgradnje Sportske hale obišli državni sekretar Ministarstva omladine i sporta Predrag Peruničić i predsednik Opštine Golubac dr Nebojša Mijović sa saradnicima –Vrednost radova je 23 miliona dinara,a ova sredstva obezbedili su Lokalna samouprava i Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije.
 
        Sadašnja sportska hala  koja se nalazi u sastavu Osnovne škole ,,Branko Radićević’’ u Golupcu  izgrađena je pre deset godina,ali zbog  nedostatka pomoćnog prostora nije bila u mogućnosti da zadovolji određene uslove  za  odražavanja  sportskih utakmica i drugih manifestacija. Da bi se stvorili standardi uslovi,Lokalna samouprava uz pomoć Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije počela je realizaciju izgradnje druge faze Sportske hale čija je vrednost  23 miliona dinara.Deo  ovih sredstva od 6,7 miliona dinara obezbedilo je  Ministarstvo omladine i sporta, a preostali deo od  16,3 miliona dinara iz budžeta   Opština Golubac. Radove na izgradnji druge faze Sportske hale u Golupcu  obišli  su državni sekretar u Miniiiistarstvo omladine i sporta,  Predrag Peruničić u pratnji domaćina predsednika opštine Golubac dr Nebojše Mijovića i njegovih saradnika.


     Prvi  deo hale izgrađen je pre deset godina  sa određenim nedostacim u vidu  pomoćnog prostora,a ova druga faza od  600 kvadrata koja se sada gradi imaće  svlačionice,mokri čvor,teretanu i druge prostorije.


Sa izgradnjom ove druge faze Sportska hala imaće drugačiji izgled i služiće u razvoj sporta u ovom kraju. Ovaj sportski objekat kada bude završen služiće i pored naših i drugim sposrtistima za pripremu za predstojeća takmičenja. Vrednost ovog projekta je 23 miliona dinara,Miniiistarstvo sporta Republike sporta  uložilo je 6.7 miliona dinara,a ostali deo Lokalna samouprava.Zadovoljni smo kako teku  radovi na izgradnje ove Druge faze i nadam se da će oni biti završeni u planirrranom roku i rok je krajem maja ove godine. Očekujem da će na Ministarstvo sporta i dalje pomagati  i trudićemo se da to poverenje i opravdamo marljivim radom. Mi smo ove godine iz budžeta izdvoji za razvoj sporta oko 8,5 miliona dinara, a trudićemo se da svake godine ta izdvajanja i povećamo za popravku i izgradnju sportskih terena u cilju stvaranja uslova da  naši mladi mogu se razvijati i baviti sportom. Planirali smo da u naredne dve godine u svim naseljima stvorimo uslove za kako bi zainteresovali i pokrenuli mlade u tim sredinama da se aktivno bave sportom,rekao je predsednik Opštine Golubac,dr Nebojša Mijović.


Zajednička Inicijativa  Ministarstva omladine i sporta i Opštine Golubac za investiranje u izgradnju Druge faze Sportske hale u Golupcu  pokrenuta je još prošle godine,a realizacija projekta  i početak  radova  počeo je u ovoj godini. Ministarstvo omladine i sporta za ove radove izdvojilo je 6,7 miliona dinara,a  dobra saradnja i investiranje u nove projekte nastaviće se i u narednom periodu.          Državni sekretar Predrag Peruničić prilikom obilaska radova izjavio je da je pre godinu dana  zajednički  odlučeno  da  se investira  u konačan završetak izgradnje Sportske hale ovde u Golupcu i tako stvore  uslovi za održavanje i najvećih  sportskih utakmica i drugih manifestacija.


         - U samom startu imali smo problema,jer projekat nije bio dobar,jednostavno nije bila vrednost radova  na projekatu,ali smo zajedničkim snagama uspeli da to prevaziđemo. Drago mi je što lokalna samouprava misli na mlade sportiste i na svu omladinu,a ono što je još važnije i prati  razvoj školskog,omladinskog  i vrhunskog sporta jer u narednom periodu nadam se da će zaživeti i profesionalni sport. Ono što je važno, a to je i razvoj sportskog turizma,jer ovde  postoje svi preduslovi za  taj razvoj.Ministarstvo  omladine i sporta i Opština Golubac nastaviće dalju saradnju,imaju nove zajedničke planove i projekte i nadam se da će ovde iduće godine nići  neki novi sportski objekat,naglasio je Predrag Peruničić,državani sekretar u Ministasrstvu omladine i sporta Republike Srbije,dodao je Peruničić.


    Šetno biciklistička staza u dužini od 12 kilometara,reka Dunav sa najvećim regatnim poljem za sportove na vodi,u prvom redu jedrenje kao i izgradnja druge faze Sportske hale,deo su turističke ponude i razvoja sportskog turizma u ovoj podunavskoj Opštini.
Lj.NastasijevićSlične vesti

PREDSTAVLJANJE PROJEKTA IZ SREDSTAVA MINISTARSTVA KULTURE

2 Jun 2020, 13:51

U SREDU 3. JUNA SA POČETKOM U 10 ČASOVA U NARODNOM MUZEJU VELIKO GRADIŠTE BIĆE PREDSTAVLJEN PROJEKAT OPŠTINE…

ŠKOLA RODITELJSTVA U POŽAREVAČKOM DOMU ZDRAVLJA

12 Mar 2020, 11:37

U OKVIRU PROJEKTA KOJI SPROVODI DOM ZDRAVLJA POŽAREVAC ORGANIZOVANA JE ŠKOLA  RODITELJSTVA, PRI SLUŽBI ZA ZDRAVSTVENU…

DOM ZDRAVLJA POŽAVAC POČINJE REALIZACIJU TRI VREDNA GRANTA

5 Mar 2020, 12:49

DOM ZDRAVLJA U POŽAREVCU,  JEDINI JE  DOM ZDRAVLJA  U SRBIJI KOME SU ODOBRENA  SREDSTVA ZA TRI NAJSKUPLJA…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoSUZBIJANJE LARVI KOMARACA U ČETVRTAK…

Informativna slučba grada Požarevca obaveštava da će u četvrtak i petak 9. i 10. jula,…

4 Jul 2020, 16:55

ZdravljeVučić: Da sam bio tu, ranije bih…

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da je situacija u Novom Pazaru bolja nego juče, da…

4 Jul 2020, 13:09

DruštvoŠta treba da znaju turisti koji…

Posle Grčke do koje se i dalje može zaobilaznim putem, od sutra turisti kreću čarter letovima…

4 Jul 2020, 13:04

Kursna lista