GRADI SE  FABRIKA ZA PROIZVODNJU DEČIJE KONFEKCIJE U GOLUPCU
   6 Jul 2018, 17:28    Golubac    SatTv    Ljubiša Nastasijević


GRADI SE FABRIKA ZA PROIZVODNJU DEČIJE KONFEKCIJE U GOLUPCU

Predsednik opštine Golubac dr Nebojša Mijović potpisao je ugovor sa vlasnikom italijanske fabrike trikotaže i dečje konfekcije ,,Magnitico diverona’’iz Verone,o gradnji pogona za proizvodnju dečje konfekcije u Radoševcu,kod Golupca.Ovaj pogon počeće proizvodnju dečije konfekcije krajem ove godine i zapošljavaće oko stotinu radnika.

            Opština Golubac  radi i na stvaranju uslova za  privlačenje stranih investitora da ulažu u izgradnju  pojedinih proizvodnih pogona,sa ciljem  većeg zapošljavanja  radnika. Posle pregovora sa vlasnikom Vanijem  Crivelente  koji ima tri fabrike za proizvodnju trikotaže i dečje konfekcije,od kojih jednu u Veroni u Italiji i dve u Rumuniji u Aradu i Berzanskoj,novi  pogon ,,Rachele’’ DOO biće u naselju Radoševac,u opštini Golubac .


Posle sastanka u Golupcu,na kome su prisustvovali vlasnik italijanske fabrike,predsednik opštine dr Nebojša Mijović, direktor  budućeg pogona u Radoševcu i Dragan Furunović koordinator ovog projekta , potpisan je ugovor o gradnji pogona u Radoševcu,koji su potpisali predsednik opštine Golubac, dr Nebojša Mijović i direktor budućeg pogona u Radoševcu Gheorghita  Brasnean.
Vlasnik fabrike Magniticodiverona,Vani Crivelente zadovoljan je što je opština Golubac pomogla  otvaranje novog pogona u kome će raditi veliki broj radnika.

        -Ovde u Golupcu  naišao sam na punu podršku i pomoć od strane opštine  i njenog predsednika dr Mijovića oko otvaranja pogona za proizvodnju dečje konfekcije  u kome će raditi kada krene kompletna proizvodnja oko sto radnika.Imam dve fabrike u susednoj Rumuniji i jednu u Italiji,u kojima se proizvodi trikotaža i dečja konfekcija. U ovom pogonu u Radoševcu proizvodiće se dečja konfekcija za tržište u Srbiji i u nekoliko zemalja Evropske Unije.


        Posle višemesečnih pregovora sa našim italinaskim investitorima i potpisivanjem ugovora o gradnji pogona u naselju Radoševac,za opštinu Golubac je ovo od velike važnosti jer je ovo dobar početak  stranih inevsticija i otvaranja novih radnih mesta u opštini Golubac.
       -Nadam se da će ova fabrika uposliti između 50 i 100 ljudi u neko dogledno vreme,očekujem da  će oni budu radili imati dobre uslove i solidne plate.Trudili smo se da maksimalno izađemo u susret našim prijateljima  i pomognemo u realizaciji ove investicije.Očekujem da će radovi da počnu za nekih  15-20 dana i da bi radovi trebali da budu završeni do kraja godine,kada bi počela sa radom i fabrika koja će proizvoditi dečju konfekciju. Golubac je jedini grad koji će u ovom delu Dunava imati  proizvodnju,a na naše zadovoljstvo ovo je jedan pečat našeg  rada i koji je rezaulta našeg velikog angažovanja kako bi stvorili uslove da naši građani rade i bolje žive,naglasio je dr Nebojša Mijović,predsednik opštine Golubac.

Koordinator ovog projekta za opštinu Golubac Dragan Furunović rekao je da se  posle tri decenije konačno otvara jedna fabrika koja će mnogo značiti za lokalnu samoupravu i njene građane.

        -Desetak žena je bilo na obuci u fabrici u Rumuniji,tako da očekujemo,iskreno,zavidne rezultate.Pored tvrđave čija se obnova privodi kraju,graničnog prelaza Usije-Nova Moldava, Srednje škole,građanima Golupca ispunio se još jedan san,otvaranje fabrike i zapošljavanje oko stotinak radnika,dodao je Furunović.


Prioritet razvoja ove podunavske opštine je turizam gde sa Golubačkom tvrđavom,manastirom Tuman,Nacionalnim parkom ,,Đerdap’’ i  rekom Dunav,ovaj kraj predstavlja važnu turističku destinaciju u Srbiji. Pored turizma ova podunavska opština  svoju razvojnu šansu vidi i u ekonomskom razvoju kao i razvoju poljoprivrede
Lj.Nastasijević
 
 Slične vesti

UNION MZ VLASNIK MIP-A

8 Feb 2019, 15:47

PREDUZEĆE IZ POŽAREVCA,  UNION MZ JE POSTALO VLASNIK NEKADAŠNJE MESNE INDUSTRIJE POŽAREVAC. UNION MZ JE FIRMA…

Otvorena prva fabrika u industrijskom parku Mind

7 Dec 2018, 13:53

U industrijskom kompleksu MIND park kod Kragujevca otvorena je prva fabrika, "AMM", koja posluje u okviru "Majnd grupe"…

NOVI VLASNIK KOMPANIJA ANĐELKOVIĆ AL PONOVO POKRENULA RAD FABRIKE VODE DUBOKA U NERESNICI

4 Jun 2018, 18:30

U naselju Neresnica,u opštini Kučevo puštena je u rad fabrika vode ,,Duboka’’u koju je vlasnik…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoREKONSTRUKCIJA ŠKOLA U OPŠTINI…

Na području Opštine Golubac u proteklom periodu,investiralo se  u projekte u oblasti…

17 Jun 2019, 20:13

DruštvoNAVIJAČI PARTIZANA DOBROVOLJNI…

SPORTSKO UDRUŽENJE NAVIJAČA PARTIZAN 012 UČESTVOVALO JE U HUMANITARNOJ AKCIJI DOBROVOLJNOG…

17 Jun 2019, 13:48

PolitikaVučić sa predstavnicima CIDCA…

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predstavnicima Kineske agencije za razvoj…

17 Jun 2019, 13:28

Kursna lista