GRAĐEVINARSTVO UČESTVUJE U BDP-U SRBIJE SA 5,1 ODSTO  BEOGRADSKE VESTI
   21 Feb 2017, 14:11        Tatijana Spasojević


GRAĐEVINARSTVO UČESTVUJE U BDP-U SRBIJE SA 5,1 ODSTO BEOGRADSKE VESTI

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da građevinarstvo učestvuje u BDP-u Srbije sa 5,1 odsto, a da je cilj da se u naredne dve godine taj udeo poveća na najmanje sedam odsto.
Mihajlović je, otvarajući drugu po redu konferenciju o razvoju sektora nekretnina i infrastrukture u Srbiji „Serbian property and infrastructure development conference“, istakla da podaci pokazuju da imamo sve bolji ambijent za investitore, kao i razvijeno tržište nekretnina.
Ona je podvukla da se ulaganje u infrastrukturu mora nastaviti, naglasivši da je u tom pogledu veoma važno regionalno povezivanje i ukidanje svih prepreka.
Srbija je napravila nekoliko krupnih koraka u oblasti građevinarstva. Prosečno vreme izdavanja građevinske dozvole sada iznosi šest dana, dok se u narednih nekoliko meseci očekuje sveobuhvatna reforma zemljišne administracije i katastra, najavila je Mihajlović.
Takođe, kako je dodala, cilj je da Srbija bude među prvih 20 zemalja na „Duing biznis listi“ Svetske banke najkasnije do 2020. godine.
Srbija će uputiti poziv svim velikim investitorima da ulažu, u cilju razvijanja ekonomije i povećanja životnog standarda građana, naglasila je ona, dodavši da su posebno važne lokalne samouprave koje imaju sve urbanističke planove.
U prethodne dve godine u Srbiji je otvoreno 55 fabrika duž Koridora 10, koji je od strateškog značaja. U narednom periodu moramo da pokažemo da tržište ponude i tražnje u gradovima može da bude uređeno i da zadovolji sve potrebe, zaključila je Mihajlović.
Konferencija, u organizaciji kompanije „TGI Group International“, održava se pod pokroviteljstvom Privredne komore Srbije i ambasada Kanade i Izraela u Srbiji, kao i uz podršku velikog broja konsultantskih kompanija u oblasti nekrenina.
Cilj ovog skupa jeste da poveže stručnjake i investitore u sektoru razvoja nekretnina sa svim relevantnim državnim, finansijskim i socijalnim akterima.
Konferencija na temu nekretnina i infrastrukture se već 16 godina organizuje u Grčkoj i uspešno se bavi temama kao što je doprinos razvoju poslovanja u sektoru nekretnina i društvenom i ekonomskom prosperitetu zemlje.
Više od 400 učesnika prisustvuje konferencijama u Grčkoj, a prva srpska konferencija, održana prošle godine u Beogradu, okupila je 200 učesnika.    Slične vesti

Vučić: Predlog da se služi obavezni vojni rok od 90 dana

7 May 2022, 11:42

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u svom jučerašnjem obraćanju, pored ostalog dao predlog i da se povede javna…

Drecun: Dalje međunarodno prisustvo ohrabruje one koji bi da unitaririzuju BiH

27 Dec 2021, 10:17

Komentarišući izjavu načelnika Generalštaba vojske Švajcarske Tomasa Sislija da se ne može predvideti kraj mirovnih misija…

Grubješić: Brisel treba da obezbedi da se približe suprotstavljeni stavovi Beograda i Prištine

7 Sep 2021, 9:14

Odgovornost Brisela u dijalogu Beograda i Prištine je veća od odgovornosti učesnika u dijalogu, pošto treba…

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

ZdravljeNakon "mirne" faze,…

Nakon „mirne“ faze, prema poslednjim informacijama, raste broj novoobolelih od…

24 Jun 2022, 13:03

Vremenska prognozaPROGNOZA ZA SUBOTU, 25. Jun 2022.

SRBIJA: U subotu vrlo toplo i pretežno sunčano pre podne, a popodne…

24 Jun 2022, 11:48

DruštvoŽetva ozimih strnih žita

Protekle sedmice u Braničevu su pali prvi otkosi ječma, a požnjevena je i po koja parcela…

24 Jun 2022, 11:37

Kursna lista