GRAD POŽAREVAC NA 41. SAJMU TURIZMA U BEOGRADU
   23 Feb 2019, 14:19    Požarevac    SAT TV    Tatijana Spasojević


GRAD POŽAREVAC NA 41. SAJMU TURIZMA U BEOGRADU

TURISTIČKA ORGANIZACIJA GRADA POŽAREVCA PREZENTOVALA JE SVOJE POTENCIJALE NA SAJMU TURIZMA U BEOGRADU. PREDSTAVLJENI SU ERGELA LJUBIČEVO, VIMINACIUM, LJUBIČEVSKE KONJIČKE IGRE, POŽAREVAČKI MIR, GALERIJA MILENE PAVLOVIĆ BARILI, HIPODROM


Grad Požarevac predstavio je svoje turističke potencijale na 41. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, a ove godine koncept je bio potpuno drugačiji. Predstavljeni su ergle Ljubičevo, Viminacium, Ljubičevske konjičke igre, Požarevački mir, Galerija Milene Pavlović Barili, Hipodrom.Na prezentaciji je govorio gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović koji je istakao da je cilj da u narednom period Požarevac postane sinonim za destinaciju koju treba posetiti bar jednom u životu.
„Iskustvo je pokazalo da čitav Braničevski okrug ima šta da pokaže turistima, kao i da poseduje potencijal da ih na našoj teritoriji zadržimo i više od jednog dana ili vikenda. Posebno sam, kao Požarevljanin, srećan što se ne oslanjamo samo na naše prirodne lepote, već i da zahvaljujući dobroj organizaciji i strateškom radu, postajemo atraktivni armiji turista. Ovde konkretno mislim na Ljubičevske konjičke igre, koje smo poslednjih godina doveli do nivoa jedne od najboljih, a u 2018. godini i zvanično najbolje turističke manifestacije u Srbiji. Nagrada Zlatni cvet, koju dodeljuje Turistička organizacija Srbije velika je preporuka ne samo za naše Igre, već i za ostale turističke sadržaje i znamenitosti Požarevca ali i okoline.Ne želeći da spavamo na lovorikama, još snažnije nastavljamo razvoj turističke infrastrukture, …naše ergele, hipodroma, i ostalih mesta na koje smo u Požarevcu ponosni pred svetom. Život jednog grada, ma koliko on bio razvijen, nije potpun, ukoliko u njega ne dolaze prijatelji, stari i novi, i na taj način mu donesu kosmopolitski duh. Hoćemo da uporedo sa svim ovim naporima, još više radimo na privlačenju domaćih turista ali i onih iz inostranstva i da im se pohvalimo činjenicom da je ovde rođena i jedna Milena Pavlović Barili.


Želimo da podsetimo ljubitelje istorije da je na brdu iznad grada sklopljen Požarevački mir koji je doneo spokoj Evropi na neko vreme, kao i da je moćna Rimska imperija u blizini imala svoj veliki grad i vojni logor – Viminacijum.“


 
Posebno zanimljiv deo prezentacije  bio je i kviz znanja u kome su učestvovali najmlađi, zapravo glumci dramskog studija centra za kulturu i publiku oduševili svojim poznavanjem vaznih istorijskih cinjenica.
 Slične vesti

U VELIKOM GRADIŠTU POČEO SAJAM LOKALNIH PROIZVODA

19 Jul 2019, 16:36

Regionalna razvojna agencija “Braničevo-Podunavlje” započela je krajem oktobra prošle godine uz podršku…

NOVI INFORMATIVNI TURISTIČKI CENTAR POŽAREVAC OTVARA VRATA ZA TURISTE

23 Apr 2019, 14:20

SVEČANO SU  OTVORENE NOVE PROSTORIJE TURISTIČKOG INFORMATIVNOG CENTRA  GRADA POŽAREVCA UZ PRISUSTVO DIREKTORKE…

OPŠTINA MALO CRNIĆE NA 41. MEĐUNARODNOM SAJMU TURIZMA

23 Feb 2019, 14:55

OPŠTINA MALO CRNIĆE  SE  NA 41. MEĐUNARODNOM SAJMA TURIZMA U BEOGRADU, PREDSTAVILA SAMOSTALNO SA JAKO ZANIMLJIVOM…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

KulturaSTALNA POSTAVKA SLIKA VELIKANI…

Stalna postavka izložba slika ,,Velikani srpskog pozorišta’’Udruženja građana…

24 Aug 2019, 13:39

PolitikaTANASKOVIĆ: MALE ŠANSE DA KOSOVO…

Ambicija da Albanci na Kosovu i Metohiji preuzmu srpske svetinje nije nova. Bivši ambasador…

24 Aug 2019, 13:30

PolitikaVUČIĆ: NE OČEKUJEM LAKU JESEN,…

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je govoreći o nedavnoj poseti SAD, da ne može da tumači…

24 Aug 2019, 13:15

Kursna lista