GOLUBAČKU TVRĐAVU U PROŠLOJ GODINI POSETILO 150 HILJADA TURISTA
   25 Feb 2020, 20:19    Golubac    SatTv    Ljubiša Nastasijević


GOLUBAČKU TVRĐAVU U PROŠLOJ GODINI POSETILO 150 HILJADA TURISTA

U okviru turističke ponude opštine Golubac na ovogodišnjem Međunarodnom 42.beogradskom Sajmu tirizma predstavila se Golubačka tvrđava koja je rekonstrisana i otvorena za posetioce  29.marta prošle godine.

Za osam meseci u prošloj godini tvrđavu je posetilo oko 150 hiljade  posetilaca,a bilo je i 95 pristajanja međunarodnih rečnih kruzera sa oko 10 hiljade posetilaca koji su ušli u kompleks tvrđave. U prošloj godini pored obilaska tvrđave bilo je i kulturnih manifestacija  vezanih za određene događaje  što karakterišu tvrđavu, njenu istoriju i posebno srednji vek  ili je vezano za neki istorijski datum.

         -Što se tiče sadržaja,zadovoljstva, aktivnosti i svega onoga što smo radili po mojoj proceni i mišljenju i utiscima posetilaca bilo je veoma interesatno.Znači,imali smo Viteške dane,koji su bili ubedljivo najposećeniji,najinteresatniji i nekako se svima dopalo Srednjevekovno selo i aktivnosti vitezova u tvrđavi,što je očigledno bio dobar spoj. Imali smo zanimljive koncerte,gde uglavnom negujemo koncerte srednjevekovne ili klasične  muzike koje se mogu vezati za srednji vek ili uopšte za prostor tvrđave. Bilo je tu i nekoliko interesatnih tematskih koncerata u slavu vina i muzike,što se pokazalo kao zanimljiv događaj,gde smo imali preko dve hiljade posetilaca.Od nekih drugih aktivnosti imali smo izložbe koje su pokrile i popunile prostor koji ima tvrđava,što je isplao dobro i zanimljivo za mnogobrojne posetioce. Po meni,najposećenija bila je izložba kostima Nemanjića iz serije RTS-a,što je bila potpuna fascinacija za posetioce,imali smo i izložbu trideset savremenih umetnika Srbije,izložbu slikara Likovne kolonije iz Golupca,izložbu Milene Pavlović Barili i slikara koji su slikali u Mileninu slavu Udruženja iz Požarevca,tako da su izložbe uz koncerte i viteške dan i filmsku e,dale jednu ozbiljnu ponudu sadržaja u tvrđavi i uz ono što mi imamo digitalnu prezentaciju.istakla je Dr Iskrra Maksimović,direktorka Privrednog društva ,,Tvrđava Golubački grad’ Golubac.

I u ovoj godini pored redovne posete turističkog kompleksa ,,Tvrđava Golubački grad’ nastaviće se sa održavanjem kulturnih manifestacija , a biće i nekih novih koji će obogatiti ovogodišnju  turističku ponudu.

       -Već u martu startujemo sa prvom izložbom,to je izložba Nacionalnog parka ,,Tara’’,jer smo mi deo Nacionalnog parka,,Đerdap’’,a  to je ujedno i jedna naša želja da prostor prirode nekako negujemo. Nastavljamo sa koncertima,imamo nešto što smatramo da će biti tradicionalno,to je Dunavska lira i negovanje srednjovekovne,klasične i operske muzike koja može da se uklopi u ambijent Palate.U planu su i dalje koncerti,Viteški dani koji će se održavati svakog vikenda na tvrđavi,a imaćemo i neke zanimljivosti vezane za Viteške dane, a to neka ostane tajna za posetioce,dodala je  Dr Maksimović.

Ove godine   170  međunarodnih rečnih kruzera najavilo je dolazak i pristajanje kod Golubačke tvrđave,a među putnicima  prošle godine bilo je  turista iz Sjedinjenih Američkih država,Australije,Novog Zelanda,Kanade i Nemačke.
Lj.NastasijevićSlične vesti

OPŠTINA VELIKO GRADIŠTE ZNAČAJNA TURISTIČKA DESTINACIJA U DONJEM PODUNAVLJU

25 Feb 2020, 18:26

Turistička organizacija opštine Veliko Gradište nastupila je  i ove godine samostalno na ovogodišnjem…

OPŠTINA GOLUBAC I MOLDAVA NOVA IZ RUMUNIJE ZAJEDNO NA SAJMU TURIZMA U BEOGRADU

24 Feb 2020, 13:59

Svoju bogatu turističku ponudu Turistička organizacija I opština Golubac predstavili su na zajedničkom štandu…

DOĐI U GOLUBAC, VIDI SRBIJU

22 Feb 2020, 22:46

Na Međunarodnom 42.beogradskom sajmu turizma,na kojem je pod sloganom ,,Put po noge’’turističku ponudu predstavilo…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoOŠTRE KAZNE ZA SVE KOJI NE POŠTUJU…

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović pozvao je direktora policije…

4 Apr 2020, 11:30

DruštvoSTARIJI SUGRAĐANI OBAVILI KUPOVINU…

Peta nedelja epidemije koronavirusa u Srbiji počela je najtežim danom, posle kojeg…

4 Apr 2020, 11:07

DruštvoAMSS BRINE O ZDRAVSTVENIM RADNICIMA…

Auto-moto savez Srbije kao društveno odgovorna organizacija, želeći da pruži podršku…

4 Apr 2020, 10:42

Kursna lista