GOLUBAČKA TVRĐAVA DOBRO POSEĆENA
   13 Jul 2017, 12:03    Golubac    SatTv    Ljubiša Nastasijević


GOLUBAČKA TVRĐAVA DOBRO POSEĆENA

U protekla tri meseca  Golubačku tvrđavu  posetilo je oko 25.600 turista,što je iznad očekivanja,kažu u  Privredmom društvu ,,Tvrđava Golubački grad’’,koje vodi brigu o realizaciji projekta obnove tvrđave.U okviru godišnje planirane posete ovog kompleksa  u Privrednom društvu planirali su posetu od oko 10.000 posetilaca, pa je od 15 marta kada je počela sezona,pa do danas,ova poseta skoro tri puta veća..

            
-Šta je to što među turistima izaziva najveću pažnju,naravno,to je tvrđava i 90 odsto njih  se interesovalo kada će biti završena njena obnova,kaže direktorka Privrednog društva ,,Tvrđava Golubački grad’’,prof dr Iskra Maksimović. Ima i onih koji misle da je tvrđava otvorena,da mogu da je obiđu i da se popnu na Šešir kulu na kojoj su radovi završeni i koja izgleda drugačije od one kule koju znamo do početka njene rekonstrukcije.


           Maksimović je dodala da su radovi još u toku i da se ne može udovoljiti zahtevima posetilaca koji su ipak stpljivi i shvataju da predstoji još jedan deo,ne samo građevinskih radova,već i proces njenog opremanja i izgradnja staza i njeno prilagođavanje za turističku posetu.


           -Druga stvar koje naše goste posebno interuje,je šetnja i posmatranje Dunava.Imamo dosta onih koji rado sede na klupama i za njih Dunav i ovo proostranstvo je poseban doživljaj. Među njima ima i onih koje intreresuje arheologija i naša izložba pronađenih predmeta,Turski haman i Rimska kuća,ali je ipak moj utisak da je arheologija još uvek manje interesatna.Možda na ovom polju treba više da radimo u narednom periodu, u cilju približavanje našeg arheološkog bogatsva i značaja za kompletnu sliku tvrđave ,rekla je Maksimović.
     
          U saradnji sa Narodnom bibliotekom ,,Veljko Dugošević’’ i Turističkom organizacijom  Golubac,,Privredno društvo ,,Tvrđava Golubački grad’’ u subotu 15.jula organizuje pesničko veče  „Pesnik pesniku“ Matije Bećkovća koji je posvetio despotu Stefanu Lazareviću od čije se smrti navršava 590.godina.


          -Mi smo poštavali program manifestacija koje se održavaju u Opštini Golubac i zauzeli smo neki prostor koji je praktično prazan u ovom trenutku. Naredne subote,u ovom komleksu ,u okviru kulturnih manifestacija ,organizujemo pesničko veče Mateje Bećkovića koji će se prvi put predstaviti golupčanima i svim zaintresovanim posetiocima. Književno veće pod nazivom ,,Pesnik pesniku’’,posvećeno je obeležavanju 590 godina od smrti despota Stefana Lazarevića,najavila je Maksimović.


         Pesničko veče održaće se u kompleksu za posetioce Golubački Grad,u subotu 15-jula sa početkom  od 19 sati, a ulaz i parking su besplatni.

Lj.Nastasijević
 Slične vesti

RAZVOJ TURIZMA EKONOMIJE I POLJOPRIVREDE U OPSTINI GOLUBAC

10 Jan 2020, 12:32

Značajan na putu razvoja opštine Golubac je i strateški dokument kojim se definiše razvoj poljoprivrede…

NOVOOTVORENI GRANIČNI PRELAZ U USIJU U TURISTIČKOJ PONUDI OPŠTINE GOLUBAC

23 Dec 2019, 13:22

U opštini Golubac završen je jedan od kapitalnih projekata koji je finansirala Evropska Unija  iz IPA…

ZLATIBOR SE PREDSTAVIO NA ŠUMADIJA SAJMU

23 Nov 2019, 13:55

U SALI ŠUMADIJA SAJMA U KRAGUJEVCU OTVOREN 11. MEĐUNARODNI SAJAM TURIZMA  I SEOSKOG TURIZMA KOJI ĆE TRAJATI…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoMIHAJLOVIĆ U VELIKOM GRADIŠTU:…

POTPREDSEDNICA VLADE ZORANA MIHAJLOVIĆ OBIŠLA JE  OPŠTINU VELIKO GRADIŠTE…

21 Jan 2020, 16:32

Vremenska prognozaPROGNOZA za SREDU, 22. Januar…

SRBIJA: U sredu ujutru mraz i magla. Tokom dana sunčani periodi i toplije. Otopljenje će se…

21 Jan 2020, 14:23

PolitikaNastavak reformi, samo ako SNS…

Jedina garancija da će se nastaviti promene i da će Srbija nastaviti ovim putem je da SNS…

21 Jan 2020, 12:49

Kursna lista