GOLUBAC ZNAČAJNA TURISTIČKA DESTINACIJA NA DUNAVU
   1 Jun 2020, 13:35    Golubac    SatTv    Ljubiša Nastasijević


GOLUBAC ZNAČAJNA TURISTIČKA DESTINACIJA NA DUNAVU

U prošloj godini u Golubac je boravilo oko 90 brodova-kruzera,a ove godine ima najave da će taj broj biti dvostruko veći,što je znak da Golubačka tvrđava postaje sve interesatnija za strane  a i domaće posetice.Golubačku tvrđavu i manastir Tumane u prošloj godini posetilo je oko 150 hiljada domaćih i stranih turista, I pored sadašnje situacije zbog pojave Koronavirusa,u opštini Golubac očekuju da će se ponoviti prošlogodišnja godina poseta ove turističke destinacije na Dunavu.
 
Turističke potencijale u prošloj godini posetilo je oko 150 hiljada domaćih i stranih turista,od kojih je oko 130 hiljada videlo tvrđavu Golubački grad.  Ova podunavska Opština, koja se s pravom može svrstati među vodeće turističke destinacije u Srbiji i regionu, u svojoj turističkoj ponudi  uvrstla  je  u prvom redu Golubačku tvrđavu,sportove na vodi i kulturne sadržaje kao što je Sajam Dunava, Golubački kotlić i aktivan odmor u prirodi.


Zbog ovih mogućnosti turistička ponuda ove podunavske Opštine,osim različitim prirodnim i kulturno-istorijskim potencijalima i manifestacijama,okrenuta je i aktivnom odmoru koji  sve više - privlači turiste.      

     
           -U prošloj godini u Golubac je boravilo oko 90 brodova-kruzera,a ove godine imamo najavu da će taj broj biti dvostruko veće,što je znak da Golubačka tvrđava postaje sve interesatnija za strane  a i domaće posetice. Tvrđava  i manastir Tumane su naš brend i predstavljaju okosnicu razvoja turiizma opštine Golubac,kažu u Turističkoj organizaciji ove podunavske Opštine.


           Ove i druge turističke potencijale,ova podunavska Opština predstavila je  i na ovogodišnjem Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu.
            -Radimo i na zajedničkoj ponudu sa susednim podunavskim opštinama  u cilju privlačenje što većeg broja gostiju i nihovom dužem zadržavanju na ovom području-

            Kroz Golubac prolazi Dunavska biciklistička ruta EuroVelo 6 kojom godišnje prođe od 10 do 15 hiljada biciklista iz Evrope,a ova opština poznata je i po jedrenju jer je Dunav upravo u Golupcu najširi u svom toku.

 Pored Golubačke tvrđave ,manastir Tumane i razvoj verskog turizma kao i izgradnja šetnih staza i realizacija projekata u oblasti planinskog biciklizma,izgradnji plaže i marine na Dunavu i završetak izgradnje biciklističke staze od naselja Vinci do Golubačke tvrđave u dužini od 12 kilometara i doprineće  razvoju  lokalne samouprave i turizma kao značajne  turističke destinacije na Dunavu i  u ovom delu Srbije.
 
                                                                                            Lj.Nastasijević



Slične vesti

Zlatibor na 45. Međunarodnom sajmu turizma

29 Feb 2024, 11:38

Turistička organizacija Zlatibor imala je centralnu poziciju u Hali 4  na na 45 Međunarodnom sajmu turizma, gde je…

Domaći turisti hrle u banje i planine, ali ih zaobilaze inspekcije

2 Feb 2024, 10:16

Da se sa Strategijom razvoja turizma do 2025. nije mnogo odmaklo, potvrđuje izveštaj Državne revizorske institucije.…

Konkurs za dodelu kreditnih sredstava za podsticanje kvaliteta turističke ponude za 2024. godinu

20 Jan 2024, 10:50

Ministarstvo turizma i omladine Republike Srbije raspisalo je konkurs za dodelu kreditnih sredstava sa ciljem unapređenja…

Postavite komentar



    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

PoljoprivredaMPS: Mali broj poljoprivrednika…

Mali broj poljoprivrednika učestvuje u kreiranju lokalnih programa mera, pozitivan primer…

19 Mar 2024, 11:09

PolitikaZdrava Srbija i u Petrovcu na…

U Petrovcu na Mlavi formiran opštinski odbor stranke Zdrava Srbija  …

19 Mar 2024, 11:07

DruštvoDa li jenjava epidemija malih…

U prethodnom periodu, po broju obolelih od malih boginja i velikog kašlja, prednjačio…

19 Mar 2024, 10:53

Kursna lista