GOLUBAC ZNAČAJNA TURISTIČKA DESTINACIJA NA DUNAVU
   1 Jun 2020, 13:35    Golubac    SatTv    Ljubiša Nastasijević


GOLUBAC ZNAČAJNA TURISTIČKA DESTINACIJA NA DUNAVU

U prošloj godini u Golubac je boravilo oko 90 brodova-kruzera,a ove godine ima najave da će taj broj biti dvostruko veći,što je znak da Golubačka tvrđava postaje sve interesatnija za strane  a i domaće posetice.Golubačku tvrđavu i manastir Tumane u prošloj godini posetilo je oko 150 hiljada domaćih i stranih turista, I pored sadašnje situacije zbog pojave Koronavirusa,u opštini Golubac očekuju da će se ponoviti prošlogodišnja godina poseta ove turističke destinacije na Dunavu.
 
Turističke potencijale u prošloj godini posetilo je oko 150 hiljada domaćih i stranih turista,od kojih je oko 130 hiljada videlo tvrđavu Golubački grad.  Ova podunavska Opština, koja se s pravom može svrstati među vodeće turističke destinacije u Srbiji i regionu, u svojoj turističkoj ponudi  uvrstla  je  u prvom redu Golubačku tvrđavu,sportove na vodi i kulturne sadržaje kao što je Sajam Dunava, Golubački kotlić i aktivan odmor u prirodi.


Zbog ovih mogućnosti turistička ponuda ove podunavske Opštine,osim različitim prirodnim i kulturno-istorijskim potencijalima i manifestacijama,okrenuta je i aktivnom odmoru koji  sve više - privlači turiste.      

     
           -U prošloj godini u Golubac je boravilo oko 90 brodova-kruzera,a ove godine imamo najavu da će taj broj biti dvostruko veće,što je znak da Golubačka tvrđava postaje sve interesatnija za strane  a i domaće posetice. Tvrđava  i manastir Tumane su naš brend i predstavljaju okosnicu razvoja turiizma opštine Golubac,kažu u Turističkoj organizaciji ove podunavske Opštine.


           Ove i druge turističke potencijale,ova podunavska Opština predstavila je  i na ovogodišnjem Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu.
            -Radimo i na zajedničkoj ponudu sa susednim podunavskim opštinama  u cilju privlačenje što većeg broja gostiju i nihovom dužem zadržavanju na ovom području-

            Kroz Golubac prolazi Dunavska biciklistička ruta EuroVelo 6 kojom godišnje prođe od 10 do 15 hiljada biciklista iz Evrope,a ova opština poznata je i po jedrenju jer je Dunav upravo u Golupcu najširi u svom toku.

 Pored Golubačke tvrđave ,manastir Tumane i razvoj verskog turizma kao i izgradnja šetnih staza i realizacija projekata u oblasti planinskog biciklizma,izgradnji plaže i marine na Dunavu i završetak izgradnje biciklističke staze od naselja Vinci do Golubačke tvrđave u dužini od 12 kilometara i doprineće  razvoju  lokalne samouprave i turizma kao značajne  turističke destinacije na Dunavu i  u ovom delu Srbije.
 
                                                                                            Lj.NastasijevićSlične vesti

PETROVAC NA MLAVI I MALO CRNIĆE NA SAJMU TURIZMA:ETNO I VERSKI TURIZAM I PRIRODNE LEPOTE GLAVNI POTENCIJALI OVOG KRAJA

24 Feb 2020, 11:27

NA 42. MEĐUNARODNOM SAJMU TURIZMA SVOJU TURISTIČKU PONUDU PREDSTAVILE SU SVE OPŠTINE BRANIČESVKOG  PREDSTAVILA…

VELIKO GRADIŠTE SVE ZNAČAJNIJA TURISTIČKA DESTINACIJA

11 Nov 2019, 15:13

U Turističkoj organizaciji opštine Veliko Gradište zadovoljni su ovogodišnjoj turuističkoj sezoni i…

TURISTIČKA ORGANIZACIJA GOLUBAC NA SAJMU PREDSTAVILA SVOJU BOGATU TURISTIČKU PONUDU

23 Feb 2019, 22:04

Za sve one koji svoj godišnji odmor žele da provedu aktivno na Dunavu i u prirodi za njih je Golubac idealna destinacija-Pored…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoSUZBIJANJE LARVI KOMARACA U ČETVRTAK…

Informativna slučba grada Požarevca obaveštava da će u četvrtak i petak 9. i 10. jula,…

4 Jul 2020, 16:55

ZdravljeVučić: Da sam bio tu, ranije bih…

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da je situacija u Novom Pazaru bolja nego juče, da…

4 Jul 2020, 13:09

DruštvoŠta treba da znaju turisti koji…

Posle Grčke do koje se i dalje može zaobilaznim putem, od sutra turisti kreću čarter letovima…

4 Jul 2020, 13:04

Kursna lista