GOLUBAC VODEĆA TURISTIČKA DESTINACIJA NA DUNAVU I SRBIJI
   20 Feb 2019, 23:13    Golubac    SatTv    Ljubiša Nastasijević


GOLUBAC VODEĆA TURISTIČKA DESTINACIJA NA DUNAVU I SRBIJI

Turističke potencijale opštine Golubac u prošloj 2018.godini posetilo je oko sto hiljada domaćih i stranih turista,od kojih je oko 80 hiljada videlo jedan deo Kompleksa Tvrđava Golubački grad. 

Ova podunavska Opština, koja se s pravom može svrstati među vodeće turističke destinacije u Srbiji i regionu, u svojoj turističkoj ponudi  uvrstla  je  u prvom redu Golubačku tvrđavu,sportove na vodi i kulturne sadržaje kao što je Sajam Dunava, Golubački kotlić i aktivan odmor u prirodi.

Zbog ovih mogućnosti turistička ponuda ove podunavske Opštine,osim različitim prirodnim i kulturno-istorijskim potencijalima i manifestacijama,okrenuta je i aktivnom odmoru koji  sve više - privlači turiste.Završetkom radova na rekonstrukciji Golubačke tvrđave od aprila ove godine posetioci će moći videti  i njen unutrašnji  deo.
            -U prošloj godini u Golubac je boravilo oko 50-tak brodova-kruzera,a ove godine imamo najavu da će taj broj biti dvostruko veće,što je znak da Golubačka tvrđava postaje sve interesatnija za strane  a i domaće posetice.Za mesec dana radovi na unutrašnjem delu tvrđave se završavaju  kada će i primiti prve posetiocve. Tvrđava je naš brend i predstavlja okosniciiiiu razvoja turiizma naše Opštine na Dunavu,kaže predsednik Opštine dr Nebojša Mijović.
 
 
Ove i druge turističke potencijale,ova podunavska Opština predstaviće i na ovogodišnjem 41 međunarodnom sajmu turizma koji će se održati od 21 do 24-og ovog meseca u Beogradu.
     -Na sajmu u Beogradu koji sutra počinje predstavićemo  našu bogatu turističku ponudu.Radimo i na zzajedničkoj ponudu sa susednim podunavskim opštinama  u cilju privlačenje što većeg broja gostiju i nihovom dužem zadržavanju na ovom području,dodao je Mijović.

Završetkom radova na rekonstrukciji Golubačke  tvrđave, realizacijom IPA projekta  malograničnog prometa sa Rumunijom i  statusa Lučkog područja na Dunavu,Golubac će postati značajna turistička destinacija i ima velike šanse da privuče veliki broj domaćih i stranih turista.
Kroz Golubac prolazi Dunavska biciklistička ruta EuroVelo 6 kojom godišnje prođe od 10 do 15 hiljada biciklista iz Evrope,a ova opština poznata je i po jedrenju jer je Dunav upravo u Golupcu najširi u svom toku. Manastir Tumane i razvoj verskog turizma kao i izgradnja šetnih staza i realizacija projekata u oblasti planinskog biciklizma,izgradnji plaže i marine na Dunavu i završetak izgradnje biciklističke staze od naselja Vinci do Golubačke tvrđave u dužini od 12 kilometara i doprineće  razvoju  lokalne samouprave i turizma kao značajne  turističke destinacije na Dunavu i  u ovom delu Srbije.
 
 Lj.Nastasijević
 
 



Slične vesti

PETROVAC NA MLAVI I MALO CRNIĆE NA SAJMU TURIZMA:ETNO I VERSKI TURIZAM I PRIRODNE LEPOTE GLAVNI POTENCIJALI OVOG KRAJA

24 Feb 2020, 11:27

NA 42. MEĐUNARODNOM SAJMU TURIZMA SVOJU TURISTIČKU PONUDU PREDSTAVILE SU SVE OPŠTINE BRANIČESVKOG  PREDSTAVILA…

VELIKO GRADIŠTE SVE ZNAČAJNIJA TURISTIČKA DESTINACIJA

11 Nov 2019, 15:13

U Turističkoj organizaciji opštine Veliko Gradište zadovoljni su ovogodišnjoj turuističkoj sezoni i…

TURISTIČKA ORGANIZACIJA GOLUBAC NA SAJMU PREDSTAVILA SVOJU BOGATU TURISTIČKU PONUDU

23 Feb 2019, 22:04

Za sve one koji svoj godišnji odmor žele da provedu aktivno na Dunavu i u prirodi za njih je Golubac idealna destinacija-Pored…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoRUŽIĆ I FABRICI O ZNAČAJU REFORME…

ZAŠTO JE REFORMA VAŽNA ZA GRADJANE I PRIVREDU, I U KOJOJ MERI JE U TOM POSLU ZNAČAJNA…

30 May 2020, 12:44

DruštvoPOČELO JE ISPITIVANJE NA ANTITELA…

U ZAVODU ZA JAVNO ZDRAVLJE POŽAREVAC POČELO JE SEROLOŠKO ISPITIVANJE ODNOSNO ISPITIVANJE…

30 May 2020, 12:31

PolitikaGRUPA GRAĐANA ISKORAK PREDALA…

GRUPA GRAĐANA ISKORAK DR ZVONKO BLAGOJEVIČ-MITA GAVRILOV PREDALI SU KASNO SINOĆ SVOJU IZBORNU…

30 May 2020, 12:25

Kursna lista