Golubac proslavio 9 juli Dan opštine
   9 Jul 2022, 12:45    Golubac    Sat TV    Ljubiša Nastasijević


Golubac proslavio 9 juli Dan opštine

Svečanom sednicom na kojoj su pored odbornika prisustvovali direktori javnih preduzeća i ustanova, prestavnici policije,rukovodstvo rumunske opštine Berzanska, dobitnici priznanja kao i načelnici opštinske uprave,kojom je predsedavao predsednik Skupštine Opštine Zoran Ćirković,  u Golupcu je  obeležen Dan opštine 9.juli-Dan kada je  1859.godine ukazom Kneza Miloša, Golubac proglašen  za varošicu.



Prikazan je promo film o postignutim rezultatima u protekle dve godine o kojima je govorio I predsednik opštine dr Nebojša Mijović koji je rekao da se mnogo radilo i ulagalo u razvoj  Opštine i o tome govore rezultati i dela a zatim se osvrnuo i  na nove razvojne programe koji će se realizovati u narednom periodu.

Za doprinos u razvoju opštine Golubac i izvanredne rezultate postignute u društvenom i privredno-ekonomskom razvoju za promociju i doprinos u razvoju opštine Golubackao i za postignute rezultate u školovanju nagrađeni si pojedinci I organizacije.

PLAKETU za doprinos u razvoju opštine Golubac i izvaredne rezultate postignute u društveno i privredno-ekonomskom razvoju dobilo je Preduzeće za razvoj turizma ,,Tvrđava Golubački grad’’ Golubac,

              ZAHVALNICE za promociju i doprinos u razvoju opštine Golubac dobili su:Živorad Stević,pčelar iz Vojilova,Ljubiša Mitrović,poljoprivrednik iz Krivače,Vladan Stević,poljopprivrednik iz Miljevića I Lara Jovanović,državnik prvak u jedrenju na vodi za klasu ,,Optimist’’,JK Golubac.



  POHVALNICE za postignute rezultate u školovanju dobili su: Goran Knežević iz Golupca,učenik generacije Srednje škole u Velikom Gradištu,Aleksa Bogdanović,učenik OŠ,,Branko Radičević’’ Golubac I Anđelina Imamović,učenica OŠ,,Veljko Dugošević’’ Braničevo.


Među dobitnicima zahvalnica za promociju i doprinos u razvoju opštine Golubac je Lara Jovanović,državni prvak u jedrenju na vodi član Jedriličarskog kluba Golubac. Lara je jedrenje zavolela od malih nogu a uzor za bavljenje ovim sportom bili su njeni roditelji i deda Dragan koji radio I Preduzeću ,,Ivan MIlutinović’.

Svečana sednica  završenaje  kulturno-umetničkim programom u izvođenju Sofije Perić iz Požarevca



Slične vesti

U petak zaseda Skupština

19 Mar 2024, 12:53

Pred odbornicima u petak programi i planovi rada i razvoja i finansijski planovi ustanova i fondacije za 2024. godinu, čiji…

Nastavak konstitutivne sednice parlamenta odložen za 18. mart

11 Mar 2024, 10:22

Nastavak Prve sednice Narodne skupštine u Četrnaestom sazivu zakazan za sutra pomera se za ponedeljak, 18. mart,…

Održana svečana Skupština herojske 549. motorizovane brigade "Car Dušan Silni"

4 Mar 2024, 12:15

U Gradskom zdanju u Požarevcu, održana je svečana Skupština Udruženja veterana herojske 549. motorizovane brigade…

Postavite komentar



    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

KulturaPrvi međunarodni festival savremenog…

Arheološki park Viminacijum biće domaćin prvog međunarodnog festivala savremenog plesa…

29 Mar 2024, 14:28

DruštvoZavršena druga faza rekonstrukcije…

Saša Pavlović gradonačelnik Požarevca sa saradnicima, obišao je radove na Muzeju…

29 Mar 2024, 14:18

DruštvoMladost, svetlost dobrote - humanitarni…

Pod sloganom „Mladost, svetlost dobrote“, održan je još jedan tradicionalni…

29 Mar 2024, 13:36

Kursna lista