Golubac na najvećem sajmu turizma na svetu u Berlinu
   17 Mar 2023, 19:01    Golubac    Sat TV    Ljubiša Nastasijević


Golubac na najvećem sajmu turizma na svetu u Berlinu

Turistička organizacija opštine Golubac učestvovala je  na ovogodišnjem Međunarodnom sajmu turizma ITB u Berlinu,jednnom od  najznačajnijih poslovnih sajmova ove vrste na svetu , na kome je  pod okriljem Nacionalne turističke organizacije Srbije a štandu ,,Serbia-tourism’’ a u saradnji sa predsavnicima koji promovišu Srebrno jezero, Golubac, Majdanpek i EU za turizam,predstavljena I celokupna turistička ponuda Donjeg Podunavlja i čitave Istočne Srbije u kampanji ,,Inspiracija Dunavom’’.

Ova saradnja između zemalja obezbediće veću vidljivost i atraktivnost destinacija, bolju konkurentnost na tržištima Evrope i sveta, kao i pozicioniranje destinacija koje se moraju posetiti u regionu zemalja Zapadnog Balkana.Lokalne turističke organizacije koje su se predstavile zajedno sa Golupcem su Veliko Gradište, Majdanpek i Kladovo. Na štandu Serbia-tourism, a u saradnji sa predsavnicima koji promovišu Srebrno jezero, Golubac, Majdanpek i EU za turizam turistička ponuda Donjeg Podunavlja predstavljena je medjunarodnom tržištu.

       -Tokom tri dana sajma,  predstavljen je  turistički potencijal Golupca i mogućnosti za putovanja i poslovni turizam, kao i kulturna i istorijska raznolikost, bogata gastronomska ponuda, turistički programi i ponuda za aktivni odmor. Turistička organizacija Golubac prezentovila kulturno-istorijske spomenike od izuzetnog značaja,kao što je Golubačka tvrđava I Manastir Tumane ,prirodne lepote, potencijale u oblasti lova i ribolova i kulinarstvo ovog kraja.kažu u Tirističkoj organizaciiji ove podunavske Opštine.

Sajam ITB predstavlja najnovije i buduće trendove u oblasti turizma, mesto je susreta najvažnijih međunarodnih organizacija, institucija i predstavnika turističke industrije iz celog sveta, kao i platforma za umrežavanje na globalnom planu. Za ovu sajamsku manifestaciju se kaže „da je to mesto gde se oblikuje budućnost putovanja“.
 Izvor:TO GolubacSlične vesti

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture na Salonu automobila

22 Mar 2023, 9:30

Na 55. Međunarodnom salonu automobila, koji se na Beogradskom sajmu održava do 28. marta, prvi put se na posebnom štandu…

TIP TOP na 18. Međunarodnom sajamu hotelsko ugostiteljske opreme - HOREKA

25 Feb 2023, 13:40

Pošto su hotelijerstvo i ugostiteljstvo pokretačka snaga turističke privrede, nije čudo što se Međunarodni…

Prezentacije Velikog Gradišta i Požarevca na Sajmu turizma

24 Feb 2023, 14:12

U Beogradu je u toku Sajam turizma. Organizatori se hvale velikim brojem izlagača iz 33 zemlje, a ono što naše…

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

KulturaPozorišna predstava pozorišta…

Velika scena Centra za kulturu ,,Dragan Kecman’’ u Kučevu bila je prepuna ljubitelja…

25 Mar 2023, 21:40

DruštvoDirektorka RFZO sa direktorima…

Prof. dr Sanja Radojević Škodrić direktorka Republičkog fonda za zdravstveno osiguraanje…

25 Mar 2023, 14:07

DruštvoPetrovački parlament u utorak…

Pred odbornicima Skupštine opštine Petrovac na Mlavi  u utorak novi rebalans…

25 Mar 2023, 10:36

Kursna lista